Gå til innhold

Vinnerliste

  1. oozing ztinky

    oozing ztinky

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      46


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      5 256


  3. Jan_Haukaas

    Jan_Haukaas

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 327


  4. Magne Fjellstad

    Magne Fjellstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 262


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 06. juli 2017 i alle områder

  1. Et par fluebrødre og jeg tok en sykkeltur opp fra Nittedal stasjon igår kveld. Nydelig vær og ikke mye vind måtte bare utnyttes nå før alle forsvinner til forskjellige verdensdeler. Vi valgte oss et lite myrvann som ikke var veldig langt unna ettersom vi skulle på jobb dagen etter. Vi kom frem og tok en liten matbit og diskuterte fluevalg. Mens vi satt der så var det utallige vak langs både myrkanten og lengre utpå. Vi satte opp utstyr og fant oss en vakende fisk hver og startet jakten. Valget mitt havnet på en svart klinkhammer med hvit vinge. På vei bort der jeg hadde sett et fint vak så vaket det igjen litt nærmere enn forrige gang, det virket som fisken kom rett mot meg så jeg la flua 50 cm fra myrkanten, bare rett utenfor stangtoppen. 10 sekunder... 20 sekunder... 25.. ploff, silkemykt tilslag og et raskt utras.. Fisken var ikke så veldig stor men,jaggu var det fart i den. Hoppet og spratt og kjempet som bare det. Skulle nesten tro den var oppvokst på spinat.. Og sånn fortsatte det hele kvelden men,ingen som var større og like sterke som den første. Jeg endte opp med 6 ørret, ene kompisen fikk 3 ørret og han andre bommet på tilslag etter tilslag og skyldte på at varmen hadde gått til hodet på ham. Nå venter sommerferien og forhåpentligvis flere fine opplevelser. God sommer
    6 poeng
  2. Hei Rolv, tusen takk for tilbakemelding. Dette er er nyttig informasjon for meg uansett om det er dine personlige erfaringer. Jeg vet at jeg må prøvekaste stengene for å kjenne hvilken som passer meg. Men det er alltid fint å høre andres meninger. Jeg bruker Hardy Zenithen til de mindre tørrfluene så det har vel egentlig ikke så mye å si hvordan toppen er mot tynn tippet. Tanken er jo å ha en litt kraftigere stang til større fluer og distanse. Men utifra det jeg har lest så er Wraight ganske så stiv og Radian har en mykere topp og mere "feel" og det må jeg kjenne litt på. Jeg innrømmer gladelig at de fleste fiskene jeg får gjennom sesongen er et sted mellom 3-8 hekto og da føler jeg at Wraighten kan høres litt stiv ut. Men på den andre siden, større fluer, muligheten til å kaste på fisk lengre ut kan resultere i større fisk. Ole
    2 poeng
  3. Dagens kommentar fra kona: du maser bare når du er hjemme... kan du ikke dra i elva ? Jan
    1 poeng
  4. På søndag dro jeg for å utforske et vann jeg hadde blitt tipset om at kunne være spennende. Etter litt knot for å finne veien gjennom ukjent terreng så kom jeg frem til et flott lite vann. Satt meg ned for å se om det var noe liv, men det var lite aktivitet. Litt spredt vaking og ikke noen som var oppe jevnlig. Jeg ruslet litt rundt og tittet. Mye av vannet kunne vært greit med vadere for å komme til, andre steder var det fint og fiskbart, og ganske variert. Godt utpå, og langt utenfor kastehold så var det noe fisk som var oppe, og en del av fisken så ut tilå være fin fisk. Av de som var nærmere land fikk jeg lurt et par småtasser. Jeg ruslet litt rundt og gikk inn til et lite vann. Der var det mer aktivitet, men fisken så mindre ut, og jeg fikk et par småtasser. Ruslet litt frem og tilbake, og på grunn av vinden var det vanskelig å få fisket på en del av de som viste seg. En av disse som viste seg var litt for langt ute, og når den var noen meter nærmere så tenkte jeg å gå videre, den så ut som en liten fisk, jeg hadde sett den oppe ca ti ganger, og det så ut som en tohundregrammer som plaskevaket. Når vinden tillot det så la jeg ut et kast, og rullekastet i vinden for å prøve å få riktig vinkel. Jeg hadde på en klekker, og fikk lagt den ut slik at den drev over stedet fisken hadde vist seg. Riktignok et par meter for kort. Den tassen skulle få det ene drivet tenkte jeg, og like etter så veltet det seg en fisk i sakte film over flua. En brei rygg og leeenge etterpå kom halen opp, og da strammet jeg opp og den satt. Fisken var sjokkerende stor ut fra vakingen, og en lang seig kamp, med stanging, hoderisting og rolige tung utras gikk etter hvert mot slutten. Jeg hadde fått sett fisken tydelig, og like før landing så gikk den... egentlig ikke noe stor skuffelse, jeg hadde opplevd å bli sjokkert av størrelsen, fått et nydelig take i sakte film og en god kamp. Fisken skulle ut igjen allikevel, og jeg hadde fått kjørt inn den nybygde treerstanga skikkelig. Og det var en opplevelse jeg gjerne har igjen. Og igjen og igjen! Jeg ser stadig for meg fisken som ruller over klekkeren. Hodet, ryggen og så halen lenge etterpå. Tyngden og kampen... men 'taket' den hadde ... det var rett og slett nydelig!
    1 poeng
  5. Jeg legger inn et bilde av sommerfuglen ADMIRAL, tatt i august 2011. Dette er en art som kommer fra sydlige områder på vårparten og formerer seg her den sørlige delen av landet, og en ny generasjon klekkes senere på sommeren. Men arten klarer ikke å overleve vinteren her i landet, men neste vår kommer det en ny invasjon fra syden. Magne Fjellstad.
    1 poeng
  6. Da er stanga så klar som den får blitt før winding check' en er på plass. Om det skulle by seg en anledning til å prøve den innen den tid, så blir den nok med på tur, så håper jeg bare at anledningen byr seg raskt!
    1 poeng
  7. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen Om fluen / fisketips: E. Aurivillii nymfene liker seg godt i de partiene av elven hvor strømmen er sterk og turbulent. Ei nymfe som skal fiskes i slike omgivelser trenger ikke å være forsynt med så mange detaljer. Fisken har ikke god tid til å studere flua. Riktig størrelse, farge og fasong er nok om du presenterer nymfa i nærheten av fisken. Når Aurivillii nymfene slipper taket i bunnen for å komme seg opp på overflaten for å klekke blir de svært synlige. Ikke bare er de mørkebrune og ganske lange - de er feite også. Skal man fiske nymfe effektivt, vil det mange steder være ensbetydende med at man mister en del fluer. Da kan det være greit å ty til noen simple nymfer som det ikke tar lang tid å binde. Om du ikke har forsøkt nymfefiske før -eller under - en aurivillii klekking har du noe å se frem til. Det er til tider svært effektivt og det er ingen automatikk i at de store fiskene gidder å ta turen helt opp til overflaten når maten kommer deisende nye nærmere... //www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/534 Hilsen Pål Hedenstad (laget automatisk av Fluedatabasen)
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...