Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      1 425


  2. eide

    eide

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      536


  3. Terje Bendiksby

    Terje Bendiksby

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      858


  4. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      1 555


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. feb. 2018 i alle områder

  1. Små spent spinners for kilen fisk. Krok: Hends 454 #20 Bindetråd: TMC 16/0 nr 8, Rusty Brown Haletråder: Ginger fibbets, Rusty brown Kropp: Hends Body Quill, Red Brown (dark) Vinger: Whiting Hebert Miner, Medium dun, oppbundet Thorax: Fly Rite #5 Rust (50%) blandet med Fly Rite #20 Dark Tan (50%)
    7 poeng
  2. Shannon 6, på ein Mustad 80500-npbl #5/0
    3 poeng
  3. Gero arrangerer årets fluefiskedag i Skedsmohallen lørdag 3. mars 2018. Åpningstider klokka 10-16. Dette pleier å være verdt å få med seg. Andre enn meg som skal dit en tur? (Jeg er ikke tilknyttet Gero)
    2 poeng
  4. Skal som vanlig i hallen den Lørdagen. En flott måte å starte sesongen på, selv om 25 kalde i dag tidlig her i Lillestrøm ikke akkurat roper sesongstart . Blir moro teste litt stenger igjen
    2 poeng
  5. Et nytt emne fra den helt nye glassfiberserien fra Taniwha rodworks. Gikk for en 7,6 klasse klasse fire. Har vel egentlig for mange stenger, men denne serien falt jeg for i fjor høst og har bare ventet på at den skulle komme på markedet.
    2 poeng
  6. Nydelig. Må ærlig talt si at jeg ikke har prøvd meg på oppbundet hackel i #20. Well done!
    2 poeng
  7. Er det bare meg, eller ser Tomlinson helt unreal ut? Videoen under har ett og annet gullkorn, men de er vanskelig å få med seg mellom rar skotsk mumling, gjentatte lite informative utsagn som «you can see how easy it is» og crazy kastelengder tilsynelatende uten særlig innsats.
    1 poeng
  8. Jeg har en veldig kranglete rygg disse dagene, som ikke lar meg sitte i bil lenge av gangen, men om den spiller på lag så drar jeg (men tviler dessverre det blir mulig denne gangen) var der i fjor, og det var hyggelig å hilse på noen av forummedlemmene. Artig å få et fjes å koble til noen av de ulike profilene her inne.
    1 poeng
  9. Jepp, åpner sesongen i Skedsmohallen Var luggum stemning i fjor. Masse ny snacks å teste i år. Gleder meg.
    1 poeng
  10. CV hans er det ingenting å si på: James Tomlinson is a fly fishing casting and angling champion, world record holder and has won over 300 medals and trophies in national and international championships. Jim demonstrates fly casting at game and country fairs throughout the world. He has won many all round casting titles for distance and accuracy and was the first British caster to score the perfect 100 maximum points in the world championships
    1 poeng
  11. Dette er klart mer «sport» enn fisking, og det burde ikke være noen motsetningsforhold der... Jeg tror dog at å være dyktig på «sporten» forenkler det praktiske fisket
    1 poeng
  12. Kanonbra innlegg som jeg først leste i dag. Fisken tåler mindre enn man tror dessverre. Det er spesielt huden eller epidermis til fisken som er utsatt. Fisken har en levende hud sammenlignet med oss som har ett beskyttende lag av døde celler ytterst for å motstå ytre påvirkninger. Huden hos fisken er dekt av slim. Under slimet er epidermis som består av 10-20 lag av celler. Epidermis dekker skjellene til fisken dvs hver eneste gang du finner skjell i hoven har fisken fått et sår 1 til 2x størrelsen på skjellet. Dette såret er inngangsport for sopp og bakterier. Epidermis gror men det tar tid og er påvirket av temperatur. Ved temp under 5-7 grader gror ikke epidermis og fiske vil være svært utsatt. Dette gjelder spesielt ved sjøørret fiske tidlige vår måneder. Soppinfeksjoner kan oppstå 2-3 uker etter skade. Vanskelig å si hva man bør gjøre men vi bruker jo ofte vikarierende argumenter for å forsvare våre egne handlinger og som Erik skriver så handler de fleste i god tro. Spørsmålet er om man burde gjort satt i gang noen studier på dette området. Mvh Tore (fluefisker og fiskepatolog av yrke)
    1 poeng
  13. Søndag 18.02 var det klart for årets andre tur (i ferskvann da). Eller egentlig den første skikkelige... @Walton O'Neill og undertegnede pakket med seg streamere, sink-tip- og intermediatesnører, kaffe, sjokolade og snus, og tok avgårde kl 11, fulle av forventning (jeg hadde også med meg flytesnøre og myggboks - just in case!). Vi gikk ca 45 min inn til et nydelig sted, hvor et elvesystem forbinder flere vann. Vi stod i en os som leder ut i en enorm bakevje/vannbasseng før elva igjen fortsetter sin ferd nedover mot flere enda flere vannbasseng, og via et stort vann til slutt ender ut i sjøen. Som forventet ble det ikke fisk, men vi fikk observert det som for oss var årets første vak! En 100-200gr ørret var oppe med halve kroppslengden og tok sikkert en klekkende mygg. Vi observerte også en del mygg i skogen som omkranser elva/vannbassenget. Det ble en skikkelig rundtur på oss, og vi havnet laaangt fra der vi hadde parkert., så vi var ikke tilbake igjen før nærmere kl 17. Underveis når man loffer tilbake til bilen igjen lurer man på hvorfor man tok på seg så inni helsikens mye klær... Vi ble enige om at vi drøyer nok en liten måned før neste tur, for det var noe tidlig (som forventet)...Men myggen er iallefall såvidt i gang.
    1 poeng
  14. Da denne Backwinder Trout snella dukket opp klarte jeg ikke å takke nei, svak for disse snellene... Stor bonus da den i tillegg er nummeret og ubrukt, nesten så den må få lov til å være ubrukt de neste årene også! Daniel
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...