Gå til innhold

Vinnerliste

  1. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      1 555


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      5 256


  3. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      6 141


  4. Robban

    Robban

    Members


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      7 699


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 27. mai 2018 i alle områder

  1. Mål for dagen: v Teste ett par nye vann v Åpne kontoen På en måte litt trist å starte sesongen med den største ørretten jeg noen sinne har sett, på den første turen for å lufte den nye #4’ern. Må bli nedoverbakke herfra liksom. Men det er sinnsykt fett også! Må begynne å ta med vekt og målbånd.
    7 poeng
  2. Som oftest har jeg gått hjem, eller ligger ved teltet foran bålet på den tiden. Skulle fiskelysten være stor så striper jeg en skumflue rooolig over overflaten. Lar den mer vibrere enn å lage ploger. Funker forøvrig godt når det er litt vind og lite aktivitet på dagtid også. Hører med til historien at når jeg fisker brunørret, da skal den ta ei flue i overflaten. Vil tro en liten grå eller mørk flue (fiskeimitasjon, øyenstikkernymfe e.l) fisket i profil mot nattehimmelen med en slow intermediate i rykk og napp med varierende pauser også vil fungere. Det gjør det definitivt på den sølvblanke varianten i saltvann.
    1 poeng
  3. Takk for tips Jarle, det er notert! Så en vårflue ved en vann i dag, og husker noen nevnte at E12 er et bra flue når vårfluene kommer så da skal jeg prøve å binde et par av disse til starten.
    1 poeng
  4. Ta deg god tid, og sitt og studer vannet litt, og få oversikt over hva som skjer. Stor fisk kan lage små vak, og motsatt, men det kan også være mulig å se hvis de vaker på en måte så man ser størrelsen (større fisk flytter mer vann f.eks), og ta gjerne en runde og gå rundt vannet. Som opprinnelig sjøørretfisker, så er jeg egentlig kronisk i bevegelse når jeg fisker, men setter meg allikevel ned av og til for å få litt oversikt, og å føle roen. Sette seg ned og nyte sola i flott natur blir ikke helt feil det ;-)
    1 poeng
  5. Det burde fungere greit å fryse for så å vaske de med vaskemiddel for ull. Disse fjærfibrene er relativt myke, og egner seg derfor ikke som flottør slik som hackle eller cdc. Jeg ramser opp hvilke potential jeg han se: 1, 2 og 5: Disse egner seg fint til haletråder, samt soft hackle (bein/antenner) på nymfer, klekkere og våtfluer. 5, 6 og 9 og kanskje 10 og 11: Vinger til Europea 12 vårflua (skal være fra hunnanden) 8: Vinger på våtfluer av seksjoner fra to like store, motsatte fjær.
    1 poeng
  6. Min erfaring er at det er helt umulig å anslå størrelsen på fisken ut fra vaket... Sålenge man ikke ser fisken (head & tail), så kan like gjerne en tokilos lage samme vakstørrelse som en på 200gr Og man kan ha 200 grammere som hopper 20-30cm opp av vannet og lage et kjempeplask etterpå, så dette er det ingen fasit på dessverre. I tillegg så flytter fisken mer rundt på seg i stille vann kontra elv, og ikke like territorial der, slik at både stor og mindre fisk gjerne kan befinne seg i samme området av vannet. Og iom at de flytter på seg, så kan tokilosen som stod akkurat der, være 20-30 meter unna i neste øyeblikk. Skitt fiske uansett
    1 poeng
  7. Gå til fluen Bustevulgis En busteflue fra litt langt tilbake. Husker ikke navn og opphavsmann på denne. Ble bare påmint av en kunde i butikken forleden som hadde en spesialordre på noen fluer som han ville at jeg skulle binde.
Denne husket jeg godt fra tiden hvor jeg ofte blindfisket mere enn jeg gjør idag, og ofte fisket under alle forhold. Fisket hele tiden da, og satt ikke bare å venta på vak he he he he. Merkelig også det hvordan noen mønstre forsvinner fra [...Les mer] Fluebinder Robban Publisert 19. April 2018 21:07:44  
    1 poeng
  8. Gå til fluen Harrop Cdc Dun Variant Dette mønsteret stammer fra Renè Harrop som er en svært dyktig fisker og fluebinder fra USA. Han er bosatt ved en av de mest krevende elvene "over there" hvilket skulle garantere god fiskbarhet. Jeg har brukt mønsteret ved flere anledninger over en lang periode og det fungerer utmerket. Hele poenget med dette mønsteret er hvordan Renè bruker rotenden av vingene til å lage bein. De støtter opp fluen på en utmerket måte og gir gode [...Les mer] Fluebinder Rune Stokkebekk Publisert 26. March 2018 20:06:27  
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...