Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Sondre N

    Sondre N

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      126


  2. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      659


  3. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      5 256


  4. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      1 555


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. juni 2018 i alle områder

  1. Hatt en fin helg med stillevannsfiske. Startet med en helt ok fisk på streamer, ca 200 gram, men på en ganske myk femmer, sprek fisk og innos var det artig uansett. Mistet et par andre i samme oset. Dagen etter var det veldig mye vind, startet med en buzzer-rigg på sjuerstanga uten å merke noe som helst. Byttet til tørrflueoppsettet og valgte vindflue nummer én, daddy long leg. Tok ganske bra av da, fikk 3, bomdro mange flere. Den flua kroka dårlig... Men med to kilosfisk klager man ikke. I dag dro jeg til et vann hvor jeg ikke hadde helt troa, men ørreten vaket villig på øyenstikkere. Men ikke mine imitasjoner. Heldigvis var det noen vårfluer fremme så jeg satte på dyret, kanskje min favorittflue. Pang sa det med en gang og etter en god fight kom en ny kilosfisk i håven. Digg. Ble stille lenge etter det, men når jeg var klar for å dra så jeg en fisk som var oppe. La ut flua og den forsvant til slutt. En flott fisk på ca 700 gram tipper jeg. Knall helg!
    8 poeng
  2. Vakker elv Rolv, selv synes jeg også å sette pris på småfisk som er spreke. Har vært en tur på Vestlandet over helgen, nærmere bestemt Flåm, Aurland og Lærdal. Var først å fisket i Flåmselvi, noe høyt opp i elva som resulterte i at det var labert med fisk, ingen fisk av typen anadrom hadde noen som helst forutsetninger for å klatre seg opp dit grunnet høye fosser, men håpet jo at jeg skulle finne en og annen bortkommen ørret der. Klatret på steiner, vadet i elven og jobbet generelt hardt i denne elva, og det eneste jeg så var noen små ørreter, maks 400-500g som stod bestemt i strømmen. Jeg nøyet meg med synet av regelrett fantastisk natur, pen fisk, og kastingen, dagen etter dro vi til Lærdal. Lærdal var klasse. Det var fine elver, med stryk, stille partier og variabel dybde. Jeg kom i prat med en kar som drifter en lengde av elva, så jeg var så heldig å få fiske der til rabattert pris, noe jeg var godt fornøyd med, spesielt med tanke på at jeg sannsynligvis måtte pantsatt den ene nyra ganske spontant om jeg skulle fisket der ila den dagen. Jeg satte av tre timer, og fisket relativt systematisk, med litt hjelp fra Google underveis da jeg ikke er noen laksefisker. Hadde det ikke vært for at grunneieren hadde sagt at han fikk en laks på ca 7kg ved en kulp dagen før, så hadde jeg nok gitt opp litt fortere, fordi guri frakken det vannet var kaldt. Jeg måtte også her nøye meg med synes av fantastisk natur og kastetrening, men det er noe jeg fint kan gjøre flere ganger. Dette var en vakker opplevelse, og det spekuleres allerede i å planlegge en tur til Lærdal neste år.
    6 poeng
  3. Etter en usedvanlig heftig gjeddetur, så trodde jeg det nesten skulle bli litt nedtur om jeg fikk kroket en ørret i dag. Men det skulle det ikke bli. Det første jeg ser når jeg kommer opp på plassen en en ok fisk som går og sipvaker et lite strekke. Før jeg får rigget stanga så kommer den på en halvmeters hold og jeg får se fisken flere ganger når den rolig svømmer forbi på runden sin. Den merker ikke at jeg er der, før jeg har knytt på flua, da ser den opp mot meg og stikker... gøy å se de gå slik, og je skulle kanskje bare sett på den. En fin fisk på halvkiloen. Det er flere fisker som skulle vise seg å gå slike patruljeringsrunder og det er nok det artigste med ørretfiske synes jeg. Å se fisken gå og vake, eller stå på begrenset område, snike seg innpå og prøve å presentere flua på rett plass, og se den forsvinne i noen ringer på vannet, gjerne etterfulgt av en rygg og halefinne... skikkelig spenning, og når en slik fleskenakke av en ørret tar flua i et head and tail vak og så forsvinne nesten ut på backingen flere ganger for så å landes og returneres... magisk!
    4 poeng
  4. Unga vekte hele huset klokka 06:30. Da er det bare en ting å gjøre: komme seg ut og fiske. Mye stillere i elva på morgenen enn i går kveld - dog ett og annet sporadisk vak. Rigget en litt stor døgnis (#14) med rådyr som ving, og en pheasanttailvariant som dropper. I dag ble slagplanen i større grad «der burde det stå en fisk» - i motsetning til «der vet jeg det står en fisk.» Men det gjorde liten forskjell. To fisk - flytt - tre fisk - flytt - ble rutina. Hadde en slags fisketaktisk seier i en kulp hvor vannet faller rett ned en meter i en stor dypt kulp. Ikkeno skjer, dette stedet skriker ikke akkurat tørrfluelandet. Rigget om til en new-zeeland rigg med en fortynga peeping i enden (interessangt på firrern, men det fikk gå.) Plopp. Fast fisk. Dagens største (merk, dette er skikkelig trofefisk på tett oppunder 300g! Sannsynligvis den største beboeren i denne kulpen.) Overraskende lett fiske - det letteste jeg har opplevd i denne elva. Ikke minst tatt i betraktning at det er veldig lav vannstand. Mange steder det pleier være fint driv, er det knapt bevegelse. Mye smått, største fisk kanskje 300 gram (les estimatet med typisk sportsfiskermargin.) Likevel greit at det er lett ... Kan dra på noen bilder denne gangen. Fra samme posisjon, bare opp- og nedstrøms - knallfint område i elva. Som desverre ødelegges av alt for mange slike: Bra å komme seg ut igjen. Nå kan sesongen starte på ordentlig!
    2 poeng
  5. Fantastisk fin tråd om fiske i stille vann Er mest glad i fiske i rennende vann sjøl, men har etter kvart funne teknikken og roen i og fiske i småvann og brakvann Var ute ein liten tur igår kveld, og fekk tatt årets første fine fisk på tørrflue. Fisken tok ein Adams dry str 16, tok flua ca halv meter fra land på første kast, fekk litt puls når eg kjente de var ein fin fisk, 2 x stanglengder med 5x fortom og 6x spiss og håv låg sjølvsagt nåken km vekke i bilen Men fisken kom på land etter mykje spenning, og blir nåkk ikkje lenge til neste tur VID_49050512_210010_343.mp4
    2 poeng
  6. Jeg velger konsekvent mørkere vinge på døgnfluer. Unntaket er for spent spinners. Dette er fordi originalene stort sett har mørkegrå vinger. På klekkere og duns går det som regel i dark dun. På sulphurea bruker jeg en lys, tan farge. Jeg har blitt mer og mer glad i Cdc til vinge. Synes polygarn og Aero dry wing frynser seg fort.
    1 poeng
  7. Etter fire uker ufrivillig fisketørke (midt i primetime) kom jeg meg endelig en kort tur ut til vann igjen. Eggedøla/Simoa leverte vakfest på kveldinga. Noe sulphurea og et par typer vårfluer. Tre i håven, like mange «tidlig-releases» på en time. Det er bare småfisk, men kos likevel! Noen ganger er det greit at det ikke er vanskelig... Denne elva skulle jeg forøvrig ønsket litt ordentlig kultivering på... Mange av strekkene er veldig fine.
    1 poeng
  8. Barrio Ugly Floppy Fishing Hat.
    1 poeng
  9. Mange snakker om kokt ørret på sentrale Østlandet. Hadde vel ikke store trua på noe særlig fiske når jeg og en kamerat tok turen til ei lita elv en halvtimes kjøretur unna hovedstaden. Der tok vi feil. Fiska vel en 3 timers tid og fikk med oss et utrolig arti spinnerfall fiske der fisken tok med kamikaze takes og var klar av vannet. Tett oppunder 20 fisk ble landa. ingen sværinger, men snittet overasket veldig. Største på rundt 700 gram og noen fisk på halvkiloen som toppfisker, ellers mye smått, men god kondisjon hadde de alle tilfelles. morro på glassfiberstanga var det i alle fall!
    1 poeng
  10. Hvis det er noen her som ikke har rukket å fange noe ennå i år og lurer på om det er gøy så kan jeg melde at det fremdeles er ganske ok Dette er vel en av de aller mest minneverdige fiskene jeg har tatt. Jeg har nettopp kommet hjem fra Guideline utstyrsdemo i Cumbria hos John Norris. Vi var mannsterke og kjørte ørret- og laksedemostrasjon med testing av utstyr for Yorkshire Fly Fishermens Club lørdag og søndag. På lørdagen kom det et guffent regnskyll som fikk døgnfluene til å våkne. Når regnet begynte å avta så poppet det opp Rhodani'er og en March Brown her og der. Plutselig var 2-3 pene fisk igang med å vake og folk begynte å peke litt og mumle. Det passet godt at vi var ferdige med utstyrspraten og litt generell fisketaktikk og skulle over på testing av utstyr. Det var ikke noen plan om å fiske men plutselig sier en av gutta at det må fanges en fisk og vi må vise at vi kan fiske. Jeg ble pekt ut til å fange på kommando. Jeg var så kald på finga og småshaky at jeg var overrasket at jeg fikk knytt på Cdc No Hackle flua på krok 16, litt shaky på første kastet som ble litt kort. Piggtråd gjerde bak og folk i tillegg så jeg fikk underhåndskaste, på 3 el 4 flytet ila et min så satt den og gikk rett i lufta til trampeklapp. Må si jeg var litt skeptisk til fortommen som hadde blitt kastet endel med før lunsj på økt 1, jeg hadde kappet vekk no knuter og en slitt del.. Men det holdt, inn i håven, 1,5kg superfin fisk. Jeg fanget den i en elv som heter Eden og den slipper ikke hvermansen til i. Elva har flere strekker som leies av ulike klubber og har veldig lite fiskepress. Ørret, Harr og Laks i elva, kun villfisk og ikke no annen kultivering enn å steinsette litt bredder her og der for å motvirke erosjon. Burde vurdere å søke på medlemskap, 10 års venteliste, snittalder på medlemmene er visst 65år og de fisker etter laksen
    1 poeng
  11. Dette er et interessant tema. Selv er jeg nok en av de mer anonyme brukerne av FFS, men det betyr ikke at jeg ikke bruker FFS. Jeg har vært registrert medlem siden 2006, og har vært flue på veggen i ”gode og onde” dager. Først vil jeg si at jeg tolker Andrè sin kommentar ”Det er ikke folk som bruker FFS som er problemet” slik: Utfordringen er at det er en stor mengde fluefiskere der ute som IKKE bruker FFS. Jeg har ikke noe fasitsvar på dette, men jeg har jo gjort meg noen tanker underveis. Jeg er superenig i det Rakkenes skriver. FFS fungerer dårlig på alt annet en PC´n. Joda, jeg får det til å funke på mobilen etter å ha knotet litt, men allerede her tror jeg alle de som er vant til at alt går av seg selv har ramlet av lasset. Utifra mine egne erfaringer, så ser jeg at 70% av fluefiskere bruker mobil, nettbrett eller TV app når de surfer på fluefiske. Altså samme erfaring som Rakkenes. Jeg har også registrert en negativ fremtoning på FFS til folk som har egne blogger, FB grupper, youtube kanaler, bransje tilknytning og folk som vil bli og er sponset. Hvis vi tar fluefiskenorge, fjerner gruppene jeg nevner over, så sitter vi plutselig igjen med en ganske mye mindre gruppe. Det burde ikke være noen ”triumf” for FFS at alle disse bidragsyterne med venner da velger sine egne kanaler. I mine øyne har det vært et stort tap for FFS hver gang en av disse profilene har trukket seg ut. Jeg sier ikke at folk helt uhemmet skal få pumpe ut reklame i alle retninger og setninger, men jeg er sikker på at det finnes en gylden middelvei. En siste ting er alle avsporingene i tråder. Et godt eksempel er jo denne tråden. Det ender ofte opp med å bli personlig. Det diskuteres hvem som sa hva, hva de mente, hva de burde gjort og ikke sagt. Totalt uinteressant for de som vil lese om fluefiske og fryktelig skremmende for neste generasjon når de ser/leser hvordan mann blir taklet om man ikke er 100% politisk korrekt. Det kan da ikke være noen medlemmer her som med hånda på hjertet syntes dette ser bra ut, sett utenifra og inn? Oppsummering: Det er så sykt mye flinke og inspirerende folk både her inne og der ute, vi er bare litt dårlige på å ta vare på det vi har sammen.
    1 poeng
  12. Jeg er ganske så sikker i min sak når det gjelder interaksjonsdesignets betydning for brukerinvolvering og engasjement for nettsteder, Eirk. At FFS ikke har ressurser til å utvikle slik design er bittert, men det endrer ikke på faktum. Du viser til synkende aktivitet på andre nettforum - hvilken kunnskap sitter du på som forklarer nedgangen i aktivitet når du er så skråsikker på at det ikke har noe med teknologi å gjøre? Nettforumene har vel aldri har hatt bedre vilkår og oppslutning enn akkurat nå. Utfordringen er bare at de heter Facebook, YoutTube, Snap, Twitter, osv. Skal du bygge sterke forumer på siden av dette, forutsetter det at forumet leverer løsninger som integrerer med disse (...og er responsive!). Apper er i denne forbindelse ikke løsningen. De fleste oppegående webdesignere vil si at HTML 5 er en langt bedre løsning for de fleste, enn utvikling og drift av en kostbar og proprietær App (må tilpasses ulike mobilteknologier - feks iOS og Android). I din første post fremhever du av deg selv og resten av moderatorgruppa, mens du langer ut mot selvsentrerte brukere som prioriterer seg selv, blogger, Facebook og YouTube. Den alternative måten å se dette på er at fluefiskere elsker å dele og diskutere, og har funnet ut at blogger, Facebook, YOuTube, Twitter, SnapChat, osv er veldig gode kanaler for å møte likesinnede. Jeg tror det ville være en god ide å se på det store antallet av fluefiskere som bruker andre kanaler som et ressurs og et potensial, snarere enn selvhevdende. Jeg kjenner veldig mange av dem, og opplever dem ikke som annet enn hyggelige folk som elsker å dele interessen med andre. Jeg tror etter denne diskusjonen at jeg forstår hva Andre mente med sitt opprinnelige utfall, selv om det kanskje var krast og spissformulert. Uten å ta munnen for full, tror jeg også han en gang verdsatte FFS, akkurat som mange mange andre.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...