Gå til innhold

Vinnerliste

  1. simen corneliussen

    simen corneliussen

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      509


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      5 257


  3. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      1 555


  4. Jonas Eilertsen

    Jonas Eilertsen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      128


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. juli 2018 i alle områder

  1. Gøy å se folk har hatt så bra fiske i Rena i det siste:) Etter en laber uke på hytta med knusktørr myr og over 20C i vannet på 1100-1200moh ga jeg opp og søkte rennende vann. Hemsila tenkte jeg.. der har jeg ikke vært før.. Full av forventning og pågangsmot dro jeg av gårde. Men der så det sånn ut: 18C i det lille vannet som var og masse fisk som vaket....ingen over 15cm!! Da ble det over til Rena. Som nevnt av flere over her er vannstanden helt rar nå. Men temperaturen er alikevel grei og elva er faktisk utrolig morsom nå. Enkelte steder er fisken pressa sammen på små områder og man kan så og si vade over hele elva!! ..om dette er bra i lengden får være en diskusjon til senere.. men har hatt noen helt rå fiskedager der nå fra torsdag til søndag. På dagen ble sight fisking på harr med pil og bue kast fra bak buskene med små nymfer. ..og streamer fiske etter ørret som jaget yngle i overflaten Og på kvelden var det masse svømmepuppe action som ga masse fin ørret og harr I tillegg til noen veldig bra turer dit i juni har dette vært den absolutt beste sesongen i Rena for min del hittil Føler meg både bortskjemt og fornøyd
    3 poeng
  2. Nok en tømmerstokk landet i dag den tok grunt og mot meg, og bare tøffet tungt rett utenfor synshold og bare fortsatte tungt og uforstyrret ut mot dypere vann til tross for at syverstanga var spent opp det jeg turte. Snudde på marbakken og kom mot mrg igjen. Tuuungt og rolig. Ble en litt merkelig kamp, men det tok sin tid før jeg fikk kontroll på den. Hadde et par kjappe utras ellers gikk den bare tungt og gjorde som den selv ville til tross for at stanga nesten var flatet ut mot fisken. Det gikk nå bra og jeg fikk et kjapt bilde før den fikk gå, noe den gjorde i samme rolige tempo. Synes ikke bildet viser størrelsen, den var rundt 115 cm så en skikkelig diger gjedde. Første gang jeg hadde den inn mot meg, så hoppet den en halvmeter opp av vannet og nesten to meter mot meg og klasket i pontongen. Litt skremmende faktisk, trodde seriøst den skulle angripe... har forøvrig funnet ut at gjeddene ofte holder seg rolig om man drar de opp langs bena og støtter med svømmeføttene. Det er skikkelig rock & roll dette gjeddefisket, jeg dro en annen plass etter den store, og da traff jeg bra med fisk. Var borti et par store gjedder, men fikk ikke kroket de. Så jeg fisket videre langs noen ansamlinger med vannplanter, og da så jeg jaging 20 meter unna. Kaster raskt og nesten i samme sekund som jeg kroker en liten gjedde så går en diger gjedde helt klar av vannet i det den tar den lille gjedda jeg hadde kroket. Den store gir en god kamp før den til slutt spytter ut den lille skamferte gjedda. Så det ble en actionfylt tur med bra med fisk, og selv noen store i farta i varmen. Det hadde jeg ikke forventet! Prøvde å få tatt noen bilder mens jeg hadde på en mindre gjedde som var spinnvill. Flott natur er det langs enkelte gjeddevann også.
    3 poeng
  3. Ser ut som kongen fortsatt lever, kjøpte en snelle pent brukt og la ikke merke til navnetaggen. Nå som det begynner å bli noen Tibor-sneller i samlingen var det også på sin plass at et "cleaning and lubrication kit" fra samme langer havnet i postkassen.
    2 poeng
  4. Synes også Mygga 50% er fin. Men siden jeg skal nordover til helga har jeg kjøpt denne fra usa: 98,11% ..håper det holder
    2 poeng
  5. Rart å fiske i kanalen i Rena, med en meter lavere vannstand og to meter smalere elv... Nesten «grand slam» på et døgn. Sik oppunder kiloen, harr oppunder kiloen, og en ørret som med litt godvilje var oppunder halvkiloen. Et eldre svenskt ektepar jeg snakket med ved bredden klagde, og sa det hadde vært både for lett fiske og for mye folk... Heldigvis for oss justerte de opp vannstanden med 30cm før vi kom, noe som i følge various artists bremset fisket i 24-36 timer. Bra med timinga der altså.
    2 poeng
  6. Vært i Rena siden Onsdag. Spesielt fiske med denne vannstanden. Det er OK dagsfiske med gode muligheter for å finne stabilt vakende fisk, men mye harr. Kan fiskes over hele elva nå tror jeg! Det er desidert det beste fisket mellom 23-01. Da kommer det stor ørret til syne. Onsdag kveld gikk vi på en kjempeklekking med både små døgnfluer og vårfluer. Jeg så en god fisk vake stabilt og slang ut en devilbug. Det hogg i flua og deretter flere utras både opp og ned elven. Jeg skjønte ikke helt hvor stor fisken var før etter 2. utraset. Det var en kjempefight og jeg konsentrerte meg maks for å unngå et brekk i nærheten som ørreten prøvde å nå. Etter en stund fikk jeg den inn på grunt vann og fikk den tilslutt rolig inn mot meg. Den lå sidelengs i rolig vann klar for håven. Megastressa og mørkt så greide jeg ikke tenke klart og tok i den med hånden - kompisen min skriker at jeg skal bruke håven når han ser hvor stor den er. Da greier jeg det fantastiske og håve den med hodet først og løsner flua - fisken flyter rolig ut i strømmen, helt mørkt og uten hodelykt så umulig å se hvor den ble av. Vanskelig å anslå vekt, men anslår rundt 2. Desidert største fisken jeg har hatt på. God fight, men dessverre ingen skrytebilder. Neste kveld så forsøker jeg igjen på samme sted - da jeg nå vet hvor den står. Var ikke samme forholdene da og den begynte ikke å vake. I går kveld var siste sjanse. Etter en stund i elva vaker den store ørreten igjen. Flere forsøk med god tid mellom hvert kast - så biter den på. Denne gangen ryker den ut som et lokomotiv og noen få sekunder senere sitter jeg igjen med en fortom. "Man ryker ikke fisk" gikk på replay i hodet mitt. Hadde akkurat tatt en annen fisk og siden det var mørkt hadde jeg ikke sjekket fortommen grundig - neste innkjøp blir hodelykt. Dersom vannstanden ikke øker de neste ukene- så skal jeg tilbake for revansj! I går så jeg en større ørret vake i stille partier. Det var så stille der at det minte meg mest om stillevannsfiske. Dette er gjerne et folksomt sted, rett før "prime-time" og vanskelig å lure ørreten når den kan svømme fritt rundt, så bestemte meg derfor å ikke fiske på den og oppsøke elva der det er mer fart og mindre folk. Snakket med en annen fisker som sa den hadde holdt på i kulpen der lenge og blitt tatt opp et par ganger - visstnok 2,2kg.
    2 poeng
  7. Grattis med mye pen fisk, Simen! Tenker meg oppover igjen en tur over helgen, håper forholdene er brukbare!
    1 poeng
  8. Var nok ikke noe bevisst angrep akkurat, men når 115 cm fisk går klar av vannet og kommer i full fart flyvende mot deg i en kaskade av vann og tenner og klasker inn i pontongen før den fyker avgårde igjen så vassføyka står, så får det virkelig hjertepumpa i gang. Er potensielt mye adrenalin i dette gjeddefisket!
    1 poeng
  9. Mygga 50% DEET spray er suveren mot myggen. Bruker denne forsiktig, og påfører følsomme områder (ansikt) indirekte med hånda. Har funnet ut at den dessverre ikke har noen spesiell effekt mot knott..
    1 poeng
  10. Kjøpte trangia sin gassbrenner som går rett i stormkjøkkenet. Den fungerer utmerket og har ikke brukt annet siden. Har flere bensinbrennere som ikke har vært brukt etter jeg fikk denne i hus. Tore
    1 poeng
  11. Jeg funderer litt på om vi er litt off topic i forhold til hva du tenkte på i denne tråden @Terje Bendiksby - så here goes: Jeg har et vann jeg har besøkt en del de siste årene på Romeriksåsen. Sånn akkurat passe langt fra allfarvei (men begredelig hyppig besøkt av markfiskere.) Turen var fortrinnsvis for å sikre at brodern fikk fisk på sin første fluetur (lyktes med det!) og ikke så voldsomme ambisjoner for min egen del. Jeg hadde nettopp kjøpt intermediate-snøre til sekseren, så jeg tenkte jeg kunne teste denne riggen på turen. 0.25 fortomstip, hvit wolly bugger (det var ganske så fint vær - lyst vær, lys flue) og satte meg på knær ute på en flytetorv som stikker litt ut i vannet og denga løs. Jeg hekta litt i buskass en gang husker jeg. Observerte også en kjærringknute på fortommen, men brydde meg ikke noe sørlig. Gjorde ikke mye, sånn forholdene tatt i betraktning tenkte jeg. Jeg har aldri fått noe stort der, men vannet er fullt av kyte - og en og annen kytespisende ørret i tillegg til de vanlige pannefiskene. Kytespiserne (bare ørret og kyte i vannet, forøvrig) gir seg tilsyne ved tid til annen inne ved land, når de stormer inn og tar en fisk eller to. Det plasker litt, for å si det sånn. Så jeg vet det er «stor» fisk i vannet (for en eller annen verdi av stor, se andre meninger om det temaet ellers i tråden.) Oiiiiioioioibøy helvete snellegneldre boioioioioing rett stang. Sikkert flerfoldige kilo. Jeg måtte i alle fall ha kaffepause etterpå. Selvsagt på grunn av den store overraskelsen, men også på grunn av den varme følelsen som bredte seg i kroppen da jeg skjønnte fortommen hadde ryki i kjærringknuten.
    1 poeng
  12. Jeg har en god del erfaring fra dette området, hovedsakelig med utgangspunkt fra Norefjellsområdet. Familiehytta ligger plassert i Hamnelia, som befinner seg ikke langt unna Bøsætra. Nå blir det litt giant-wall-of-text her, men jeg håper du kan dra nytte av dette. Jeg har fisket i området i ti år. Her er kartet med alle stedsmarkørene: http://kart.gulesider.no/m/nvkiu Send meg en PM om dette ikke virker Jeg har nummerert markørene fra øst til vest, altså fra nærmest alpinanlegget på Norefjell, og i retning mot Tempelseter og så opp mot Gråfjell. 1. Leinsetrabekken. Her ble det ulovlig satt ut ørret for noen år tilbake, og noen overlevde i den lille bekken. Noen fine kulper der bekken renner ved siden av Leinsetra, men fisken må settes tilbake. Preges av slank ørret og lite byttedyr, fluefiske kan være en utfordring til tider. 2. Hornsjøen/Hønnsjøen. Det eneste vannet jeg har kjennskap til som holder både abbor og ørret. Her går det noen store fiskespisende ørret, og vannet er sjeldent besøkt da det ligger litt lavere i terrenget som et stort skogsvann enn et utpreget fjellvann. Kan levere fin fisk, gjerne på sluk. Veldig idyllisk stort skogsvann med mye dyreliv, det var observert bjørn her for noen år siden, og det går ofte tiurleik i området. 3. Hornsjøelva. Dette er en typisk mørk myrelv med mye innslag av myrplanter og farget vann. Den nederste delen ned mot Hornsjøen er helt klart den beste, her kan man finne fin ørret opp mot 500 gram i de største kulpene, og fisken biter på hva enn du serverer den. Fisken har gjerne en mørk farge og står ofte posisjonert ved myrkanten i elva. 4. Øvre Hornsjøelva. Her er det et lite strekke fra Lislevann/Litlevann som er brukbart, men går under samme kategori som den nedre delen av elva. 5. Lislevann/Litlevann er et typisk skogstjern med mye småfallen og slank ørret som vaker besatt over hele vannet. Høyspentledningene over vannet ødelegger den idylliske følelsen, og det er ofte mye hoggorm i området på stiene. Litt vel grunt langs land på sydsiden, men veldig fint for en kort familietur om det er antallet fisk som teller, og ikke størrelsen. En god del besøkt. Det hekket fiskeørn like ved vannet for noen år tilbake. 6. Lille Lislevann. Her har jeg vært noen ganger, men aldri fått eller sett noe. Jeg tror at ørret kan overleve her, men den har ikke mulighet til å gå opp den lille bekken fra Djupsjøen. 7. Utløpet fra Djupsjøen til Lislevann er et fint område med enkelte fine, mørke løker hvor man kan øve seg på bakslengen og trekke opp mye bitevillig små ørret. Slank og mørk fisk. Et fint og naturvakkert område som de fleste ikke tar turen innom. 8. Djupsjøen. Et stort skogsvann med fin natur og ofte bitevillig fisk. Den største fisken går ofte langs land på vest- og sydsiden, og her kan bakslengen være et problem, så spinner eller sluk er å foretrekke. Noen fine ørret, men de fleste ligger mellom 200 og 400 gram. God kvalitet på de største fiskene. 9. Djupsjøbekken. Her går ørreten opp for å gyte, og det står fisk langt oppover elva, de siste fiskene står i en kulp som ligger rundt 200 meter ovenfor der hvor veien krysser elva. Dette er det største innoset i Djupsjøen, og vinterstid er dette en av de aller beste plassene for isfiske. Innoset leverer gjerne 5-10 fisk i fin kondisjon som er lett å få på mormyskha med maggot. Fisk med små bevegelser, og ofte tar fisken rett etter man har sluppet ned agnet. Det kan være tynn is her, så vær varsom, da det ofte er mye strøm, men midtvinters er det normalt sett ikke et problem. Her blir det ganske brådypt, og fisken står gjerne fra de grunneste områdene og til en 5-6 meters dybde. Her er det bare å ta med familie og venner da det er en lett tilgjengelig fiskeplass som gjerne leverer ørret opp mot 500 gram. 10. Bureitjern. Lite og lett tilgjengelig skogstjern med overbefolkning av ørret. Om antallet fisk teller, er det bare å ta seg turen. Fisken vaker og biter på absolutt alt du finner på å servere. Noen fine områder for bakslengen, men vannet ligger like ved et hyttefelt så det er ofte besøkt, og stillheten er ikke alltid til stede. Myrområdet syd ved tjernet leverer bra med multe. 11. Kjøla. Mørk og liten skogsbekk som er delvis vanskelig å fiske i, men det står mye ørret her, men den blir gjerne ikke større enn 300 gram. Den øverste delen er helt klart den mest fiskbare med fine kulper. 12. Sjusjøen. Her har jeg aldri vært, men det skal være ørret her, og jeg antar at det ligner mye på nærliggende vann. Har hørt om fin fisk som har blitt tatt her. 13. Gamlesetervannet. Stort skogsvann som ligger i grensen mellom skog og fjell, og kanskje et av de aller beste vannene i nærheten om man vil ha stor fisk. Her er det tatt ørret på 3 kilo+ og det er ofte klekkinger og mye liv i vannet. Vestsiden er dominert av skog som henger ut over vannet, og det går mye stor fisk her. Den lille øya som er markert kan man på noen dager komme seg ut på, og egner seg godt for en matbit eller en liten camp. Jeg har ikke fisket mye her vinterstid, men ville tro at man kan få fine fangster om man finner de rette plassene. 14. Tomasbekken. Dette er en liten krystallklar bekk som kommer fra Fiskeløysingen, og det er en langgrunn sanddyne som strekker seg utover vannet her. Har man vadere kan man nesten vade lang ut i vannet. 15. Fiskeløysingen. Utrolig sjarmerende og naturvakkert fjellvann. Vannet er krystallklart, fisken er bitevillig, og kondisjonen pleier å være fin. Sjeldent med fisk over halvkiloen. Helt klart mitt favorittvann. Ofte besøkt av turgåere og fiskere, og det står et lite båthus på østsiden av vannet. Kartet viser ikke innos og utløp, men de er plassert på vestsiden og østsiden. Nord i vannet er det et myrområde, her trenger man gjerne vadere eller gode sko, og det er en god del vegetasjon i vannet her. Fluefiske og dagsturer til dette vannet er noe jeg tar med tid til flere ganger i året. 16. Ikke en fiskeplass, men om du har mulighet så er det utrolig vakkert å ankomme fiskeløysingen opp gjennom denne dalen. Mye dyreliv, en klar elv med godt fjellvann, og en god sti å gå på. 17. Tempelbekken. Her står det ørret, og er veldig lett tilgjengelig. Liten og klar bekk. 18. Rantebekken. Renner ned i Fetjern, og her går ørreten opp for å gyte, og det står også fisk her hele året. Kan gi vakker fisk opp mot halvkiloen. Lyng og kratt dominerer området, med fluefiske er helt klart mulig om man liker å smyge seg langs elva og fiske med lett utstyr. 19. Fetjern. Fint fjellvann hvor fluefiske er å foretrekke, men vannet har mye vegetasjon. Har levert fisk i kilosklassen, og de fleste legger ikke turen innom hit på veien på til Ranten eller Høgevarde, så man har området ganske for seg selv. 20. Istjernskalven. Her står det noe fisk, men det bygges ut mye hytter i området, og tjernet er ofte brukt flittig til bading og andre aktiviteter av de som bor i nærheten. 21. Istjern. Dette vannet går jeg normalt sett forbi. Jeg ser lite vaking, og opplever vannet som litt vrient, da det er veldig klart og stort. 22. I dette lille fjelltjernet har jeg bare sett fisk noen ganger, men det ligger i et turområde hvor det ofte er folk forbi, så jeg brukte ikke nevneverdig tid her de gangene jeg var i området. 23. Steinveggvannet. Klart og dypt fjellvann med noe fin fisk, men mengden med insekter er til tider lav, så det meste jeg har fått av fisk her er slank ørret som det virker som om lever dypt i vannet. 24. Steinveggløkene. Her har jeg bare vært en gang, men jeg oppfattet området som veldig lovende. Området er dominert av siv og litt vegetasjon langs med løkene og elva, og jeg har fått fin fisk her på flue, men den stod gjerne litt lengre ned i elva. 25. Grunntjern. Mye besøkt av turgåere, fint område, og som navnet tilsier, et grunt vann. Mest småfisk, men kan levere noen fine ørreter. Veldig koselig å overnatte her om man finner ly for vinden, som ofte kommer nedover dalen. 26. Svarttjenn. Her var jeg også bare en gang, men dette var et veldig lovende vann som jeg definitivt skal tilbake til. Faller inn under kategorien "fjellvann med plass til bakslengen til ti tusen fluefiskere" som dominerer i området. Så om jeg skal anbefale fine vann og fine turområder, ville jeg definitivt besøkt Gamalsetervannet og Fiskeløysingen for en litt lengre tur. Begge er tilgjengelige fra parkeringsplassen ved Djupsjøen. Om du ønsker en lengre tur med lite høydestigning er området inn mot Steinveggvannet perfekt, da går man innover fra Tempelsetra. Det skal visst være mulighet for Røye og Sik i noen av områdene opp mot Holmevannvassdraget, men dette har jeg aldri vært borti. Håper dette hjelper, hvis ikke er det bare å spørre i vei så skal jeg svare i løpet av uken.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...