Gå til innhold

Vinnerliste

  1. jak

    jak

    Members


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      147


  2. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 425


  3. Tørrflua

    Tørrflua

    Styret - øvrig


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      694


  4. Jan_Haukaas

    Jan_Haukaas

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 327


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. okt. 2018 i Innlegg

  1. Hei alle sammen Har i flere år nå sett hvordan Nitelva blir direkte ødelagt med blant annet uvettig kjøring av kraftverk i Hakadal. Elva blir stengt til demningen er full for så å slippe ut alt vann igjennom kraftverk, for så å stenges igjen. Er det mye vann skjer dette flere ganger pr døgn. Er det lite vann ca annen hver dag. Dette medfører erosjon, og varmere vann etter kraftverk i de perioder som har nesten 0 i vannføring. For ikke å snakke om hvordan dette påvirker fisk insekter planter muslinger osv,osv. Er oppriktig skikkelig forbannet at slikt er tillatt i dag. Har forsøkt å kontakte miljø ansvarlig i Nittedal men dette var vist ikke opp til de å bestemme. Det foreligger en klage vdr dette og dette lå vist hos fylkesmannen eller noe sånt. Fikk et navn så jeg får undersøke videre. Har fisket i denne elva fra jeg var ganske liten og har aldrig sett den i så dårlig forfatning. Hadde håpet med denne tråd å få noen tips på hvor jeg kan henvende meg for å kunne redde elva før det er for sent.
    1 poeng
  2. Tøff for pusherne? Har aldri brukt så mye penger som i år på fiskeutstyr jeg, kjøpt fluer an mass i vill tro om at "denne fluen, DEN skal få fisk til overflaten. 100%".
    1 poeng
  3. Var innom Jarle&Bjørnar i dag. Bjørnar fortalte at alt av varer hos Stram Line selges samlet til en kjøper. Den stekhete sommeren har vært tøff for fluefiskepusherne.
    1 poeng
  4. Ja, med mindre du fisker på plasser med uforholdsmessig stør aure så vil eg sei at #7 blir litt kraftig. Eg ville gått for #6 og heller kjøpt ulik snøreklasser, der du kan ha eit tyngre snøre til kasting i vind. Mykje brukt av god kvalitet på finn så det er ein god plass visst du vil ha rimelig men bra utstyr.
    1 poeng
  5. Skal du mye i belly er det gull med 10". Går greit med 9", men om jeg skal velge blir det 10. Enig i rådene om #6 foran #7 til det du beskriver av fiske. Jan
    1 poeng
  6. Send en pm til Rune Stokkebekk hvis du er interessert i stang fra Guideline. Deres budsjettmodeller høster meget god kritikk! Ellers så er det mye gull på bruktmarkedet ja!
    1 poeng
  7. Tja, mye suttring og klaging, da er det kanskje på sin plass å vise hvordan det faktisk kan se ut. Bildene er i fra den 21 da elva har fått ro i fra kraftkjøring. Her i fra det omr som var helt tørt på mange plasser mellom Verksdammen og Sagdammen.
    1 poeng
  8. Høst/kaldt/vind/oversvømmelser/streamere/flexitid/lykke.
    1 poeng
  9. Har no gjort ferdig stang nr 2. Dette er ei 3 delt, 6 fot # 3, etter cattanach-taper. Måtte (igjen) lage 3 tupper før det vart bra, men no er det ei kort og veldig fin stang som kastar mjukt og fint. Måtte ta av holker fordi dei var skeiv, mao alltid sjekk holkane før liming.
    1 poeng
  10. Lenge siden jeg har vært her.
    1 poeng
  11. Da har jeg vært ute på et par titterunder igjen. Ved første tur var det kjøring av nederste kraftverk (Sagdammen) det var godt med vann i kulpen og det kom også litt i fra åpning i dammen. Nå vil jeg si at strekket direkte nedenfor dammen har den vannførin som man bør forvente om høsten. se første bilde som er tatt kl 14.40 i dag. Neste bilde er tatt kl 16.14. tok da turen opp til den øverste dammen (Verksdammen). gikk da nedover i mitten av hovedløpet helt ned til der utløpet i fra kraftkjøring kommer ut i dammen. Denne kraftstasjon var nok nettopp stanset for da jeg gikk over til det løpet fant jeg faktisk strandet fisk. de første jeg fant var ørrkyte (bilde 3), så ikke langt unna fant jeg faktisk en 10-12cm ørret som også var strandet. for at jeg skulle være sikker på å bli trodd laget jeg et video opptak av hendelsen samtidig som jeg fik den over til omr med vann tilknyttet elva. Ørrkytene ble også satt tilbake i elva. på denne måten synes jeg at liv er liv og ørrkyte kampen får komme ved et annet tilfelle. I kveld ved 19 tiden var jeg igjen ved øverste kraftverk. Dette var ikke startet ennå så elva har såpass påtrykt vann at det faktisk hadde klart å komme seg over kanten og det gikk faktisk vann i hovedløpet. Dette vil nok forsvinne etter at kraftverket starter opp igjen.
    0 poeng
×
×
  • Opprett ny...