Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Danielsson

    Danielsson

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      45


  2. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 429


  3. Terje Bendiksby

    Terje Bendiksby

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      858


  4. Feskbaill

    Feskbaill

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      166


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 03. des. 2018 i alle områder

  1. Jeg lurte lenge på hvordan enkelt splitte halefiber for døgniser. Jeg har sett på McPhail og Ord Clark, forsøkt å gjøre som dem, og det har bare endt med grin. Men så - plutselig - kom løsningen til meg i en drøm![1] Her er forklaringen jeg skulle ønske jeg hadde forhånden tidligere. En løsning jeg så en gang, var å ta en bit bindetråd, legge den rundt krokstammen, trekke denne mellom halefibrene, og knyte inn. Samme effekt kan oppnås bare med bindetråden - en løkke rundt krokstammen som krysser mellom halefibrene. Dette er ikke så lett å forklare med ord, så - pictures! Dette bildet burde vel være nok til å forklare hva som skjer: først under halefibrene lengst unna, under kroken, opp i mellom halefibrene og fram. Lag kropp. Under lengst unna og rundt kroken: Fram i mellom og rundt, og ferdig: Dette fungerer fint også for tre halefiber - man kan legge krysset over eller under det midterste halefiberet, avhengig av hvordan man ønsker det midterste halefiberet skal stå i forhold til de andre. I illustrasjonsbildet under er krysset under halefiberet (noe som gir ganske overdreven effekt grunnet materialvalg... [1] Ok, det kom ikke i en drøm. Jeg satt og plundra litt og hadde et skikkelig eureka-øyeblikk.
    1 poeng
  2. Ny splitcanestang ankommet. Ulf Löfdal (bamboorods.se) har bygd en 6-foter #1 for meg. Den er tiltenkt jobben med å lure noen skye store ørreter som står på en vanskelig plass. Derfor kort stang som kan presentere fint og med en topp som er skånsom for tynne fortommer. Gleder meg til neste sesong ! Måtte bare fortelle om denne stanga.
    1 poeng
  3. Har vel fått den følelsen av at preferansene til den gjengen der heller veldig mot raske stenger ja. Det er liksom ikke tatt høyde for at stenger kan ha litt forskjellige bruksområder selv om de er stemplet med samme klasse, det virker liksom som at alle stengene skal kaste hele snøret, takle streamere i størrelse bamse og quadruppel nymfesetup for å være en god 4 stang. En 4 for meg er en stang for hovedsakelig tørt fiske og til nød en liten streamer/nymfesetup hvis forholdene tilsier det. Selv så liker jeg veldig myke stenger når vi snakker klasse 4/5 og for meg hadde nok den lista der fort sett veldig annerledes ut.
    1 poeng
  4. Selv om jeg regner som en medicore kaster. Må jeg si etter å sett endel amerikanere i aksjon , at det utrolig mange som aldri kommer forbi teknikken å vippe ut ei tørrflue selv når de skal kaste med den 4/0 flue. Så for meg ligger verdien i testen å se på bøyningskurven osv. Så må jeg tilføye for egendel, det er utrolig hva to forskjellige snører eller fortomslengde kan gjøre med stangfølelsen. Eller tilpasse kasterytmnen og bevegelsen stangas aksjon.
    1 poeng
  5. Jeg vet ikke om de selger stangdeler, men de nærmeste rundt Oslo er Angler i Nydalen, Nordisk på Lysaker, Gero på Lillestrøm og Jarle&Bjørnar på Lillestrøm. Alle fire har litt av hvert å by på og kyndig personale.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...