Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      655


  2. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      1 555


  3. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 425


  4. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      6 141


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 24. jan. 2019 i alle områder

  1. Heisann. Som veldig ny fluefisker i fysisk vinterdvale og psykisk påvirket av fascinasjonen for døgnfluer, så har jeg lett en del etter ett enkelt oppslagsverk for døgnfluer. Har lest en del på nett og bøker, men sliter litt med å få det til å sitte blindt. Derfor har jeg vært på søken etter noe som gir en mulighet for kjapp resonnering av hvilken døgnflue man har foran seg. Det optimale hadde vært en app som var tidligere, insektsguiden typ. Kan godt hende jeg prøver å få til noe sånt på sikt, men må bygge litt mer erfaring før den tid. Så, for å komme til kjernen, jeg har laget noe, først og fremst for min egen del så jeg slipper å søke meg blind i felten eller måtte ha en bok tilgjengelig. Ville dele den med dere, særlig andre som er nye og tenker som meg. Er ikke sikkert det er noen i det hele tatt, men uansett. Her er den, en aldri så liten oversikt over døgnfluer. Døgniser speedchart.pdf Dette er på mange måter første utkast. Jeg håper på å kunne oppdatere den med mer, f.eks haletråder, hvor i landet man finner de enkelte, høydemeter, når på døgnet (ca) den klekker etc. Dersom noen har innspill på hva de føler kan være viktig så si gjerne ifra, jeg håper på å få denne flawless, og samtidig håper jeg på å bli flinkere på å huske døgnisene. Jeg har hentet infoen fra wikipedia, artsdatabanken og klekkedatabasen her på FFS, så dersom noen har noe som de mener bør endres, så si ifra, jo mer presis den er, jo bedre. Åpen for alle innspill. Og ja, det er kun fokusert på de jeg trodde var mest relevant å forholde seg til... Håper den kan hjelpe noen i hvertfall.
    4 poeng
  2. @Tørrflua Jeg er og veldig spent på hvordan den er! Jeg spurte Mr. Bloke hva han la i klassifiseringen, og sa at den var bygd etter AFFTA-klassifisering for korte spey klumper. Jeg tolket ham dit hen at han mente denne tabellen: https://www.affta.org/wp-content/uploads/2012/01/spey_line_weights.pdf Den går ikke lavere enn seks, men en femmer skal vel da bære en 200grains kort klump. Det er dog lite syns jeg - det er ca tilsvarende som vekta på klumpen til GL Presentation i #5. Vi får se! Jeg har litt forskjellig å teste med - jeg håper den blir godvenner med en 250grains skagit-klump jeg har liggende... Ellers er jeg klar til å lakke XLSG’en. Jeg har skrudd sammen to squashballer og bruker stangen fra et dørhåndtak sammen med grillrotisseriet mitt for tørking. Grilles ikke mye kylling på vinteren likevell!
    2 poeng
  3. Fin oversikt! Og når man myser, ser man at man trenger tre farver i str 18, 16, 14 og 12 for å ha dekt behovet...
    2 poeng
  4. Min erfaring er at marginata kan være en del større på fjellet enn i lavlandet. Denne høyfjellsflua var ca 10mm mellom øynene mener jeg å huske :
    1 poeng
  5. Myse a du... @Jarle TL; Prøvde å legge inn bilder, men ved bilder slet jeg litt med å få dette til å bli bra nok, de ble så små.. Jeg skal få lagt til at Marginata kan forekomme som større enn angitt. Takk!
    1 poeng
  6. Fin oversikt! Jeg synes du har fått med de viktigste momentene her! Mangler bare bilder :-) Av egen erfaring så vil jeg si at Marginata er litt større enn skjemaet ditt angir. De jeg treffer på er omtrent like store som Sulphurea og Aurivilli.
    1 poeng
  7. Har bestilt. Send meg adressen din Rune, så kommer det gave i posten.
    1 poeng
  8. Har gjort noen forsøk på Robbans midizonker. Det ble 5 slike og 5 i svart utgave. Disse er 6cm fra krokøyet til haletipp. Bundet på rester av TMC 777 i str 10, samt Ahrex NS110 #8. NS110 i størrelse 8 tilsvarer størrelsen til TMC777 #10, og har litt større krokgap. Tungstenhode på 3mm sørger for at disse kommer seg litt ned i vannet. Den svarte gleder jeg meg til å dra over elvebrekket en sen sommerkveld:
    1 poeng
  9. Det kuuleste i følge de som er hardcore buzzergutter er nå rib av sånn antistatisk pose som gjerne følger med pc utstyr, det gir den råeste effekten av gaz. Underkropp av flexi eller i det minste rib som sikrer den mot å gli på kroken. Rib mellom poseribben eller legg den oppå flexi'n for sånne "segment-kuler". Sjekk denne her, fikk bildet av Gareth Jones i dag på messenger, temmelig vasst mønster.. Og Gareth... han er vanvittig dyktig fisker, er vel fint få som matcher han på innsjøfiske.
    1 poeng
  10. Enig med deg Willy og Knut, en forening er nok den riktige veien å gå. Nå ser det ut til at vi har fått med en biolog med fokus på ferskvannsøkologi som kan støtte oss. En entomolog som kan mye om Nitelva kan også bidra på sitt område. I tillegg har vi Vannområde for Nitelva/Leira sammen med Akershus fylkeskommune som følger opp saken mot grunneier/kraftverkseier. Stay tuned! Veldig bra jobb dere har gjort i Ekso Willy
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...