Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Feskbaill

    Feskbaill

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      166


  2. Håvard Åsbø

    Håvard Åsbø

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      653


  3. Jan Ingvar

    Jan Ingvar

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      479


  4. Jan_Haukaas

    Jan_Haukaas

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 327


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. feb. 2019 i alle områder

  1. Fikk montert opp SØ stanga igjen etter at jeg knakk en stangdel på sist tur. ble en liten tur etter jobb, ganske farget vann og akkurat passe med vind, litt solgløtt innimellom og 6 plussgrader. Deilig! Ble 2 små samt noen lugg av noe som kjentes større ut,samtlige helt inn mot land og på lazer shrimp. Blir ny tur på fredag!
    4 poeng
  2. GL boxere faktisk... Da mener du alvor, ass, som østlendingene sier
    3 poeng
  3. The Baker 2/0 - kropp og tippetvinge bundet i går. Vinger og antenner montert i kveld.
    3 poeng
  4. Grei forklaring Stokkebekk. Viktig at det ikke er for mye tvinn i tråden når man skal gjøre den operasjonen der. Ellers er jeg enig med Kjell; hanehackle er det beste valget til spente spinnere og man må bruke fjær - eller deler av fjæra - som ikke har for tykk stamme. Det er ikke så mange rundene som skal til. Er man for generøs blir flua vond å kaste med lange spisser.
    2 poeng
  5. Da gikk unge Haukaas på en smell igjen... https://www.guideline.no/produkter/bekledning/mellomlag/mellomlag/boxer-3-pack-104935-p0000107724 Jeg sendte mld å tilbudte unge Stokkebekk bilder av meg og et par kompiser som kunne brukes f.eks i reklame. Det viste seg av halvfeite, skjeggete og skalla 40 år gamle menn ikke var det Rune så etter i en modell... Jan
    2 poeng
  6. Gå til fluen Looped Cheeks Flexibuzzers Flexifloss buzzere eller spanflex buzzere er mye brukte fluer blandt stillevannsfiskere i UK. Det finnes en rekke ulike farger og størrelser. Her som ved alle andre typer fluer er det viktig å tilpasse farger- og størrelser til der du fisker. Hvis du kjøper den tynneste flexiflossen som f.eks Wapsi SX3 og Veniard SSF så kan man binde helt ned i krok 16 uten problemer. Spirit Rivers Flexifloss FLXF er også smal og fin. Ellers så går det fint an å [...Les mer] Fluebinder Rune Stokkebekk Publisert 17. February 2019 19:05:51  
    1 poeng
  7. Masse regn og pluss grader. Løpte forbi en vann på cca 250moh i morgen, vann lå oppover isen og det så ut som et par dager med pluss og sol så kan jeg isteden for en tiltenkt sjøørret tur prøve på buzzerfiske i skogen.. ikke noe jeg klager på..
    1 poeng
  8. Stor optimisme fram mot helga! Første tur ut. Blir sikkert en gedigen skuffelse.
    1 poeng
  9. Her er mine forsøk på Stokkebekk sine små grå ekornzonkere. Oppskriften ligger i Fluedatabasen. Mine er 3,5-4 cm lange. Fortynget med 2,3mm slotted tungsten med en liten bit bly tredd inn i slotten. Bundet på størrelse 8 Hanak H260BL som er en sterk krok på heavy wire, kort krokskaft, stort krokgap og uten mothake: Måtte kjøpe meg et sånt ekornskinn i naturell fra Future Fly. Kvaliteten er outstanding! Litt vrient å skjære egne strips, men det løste seg greit ved å montere ene siden av skinnet i bindestikka og stramme det opp med andre hånda. Skalpellen klarte å skjære 2-2,5mm brede strimler som jeg finjusterte med saksa før innbinding.
    1 poeng
  10. Da var ny snelle kjøpt, har siklet en stund, ble en Hardy Marquis LWT 5. Ja, monterte alt mens jeg stod utenfor buttan. Null selvdisiplin på sånt.
    1 poeng
  11. 3 stk som blei ferdig i dag, går litt i etappar slike fluer
    1 poeng
  12. Enda et alternativ er å splitte hackelet over og under med for eksempel cdc. Relativ kjapp metode som gir mer spredning i det vertikale planet, uten at jeg vet om det er bra..
    1 poeng
  13. Vært aktivt den siste uken. - Kjøpte tørrfluelandet 1,2 og 3. Prima inspirasjon, liker 1’ern spesielt godt. - Nye fluebokser med silikon-plate fra over dammen til en hyggelig pris. - Fiskekort til ørretelv i juni. Det gledes!!
    1 poeng
  14. Enig i at Berquists metode er den aller beste måten å binde opp hacklet på. Husk imidlertid på å finne et hackle med tynn stamme og ikke overdriv antallet runder hackle. Jeg starter "nederst", tar 5-6 runder fram mot krokøyet, og så tilbake til midt i hacklet og et par igjen der. Denne metoden gir gode spinnere, og gir muligheten til å lage gode no-hackle duns ved å binde vingene opp i 45-grader (eller noe i nærheten). Har forøvrig tatt et bilde av boka til svensken hvor teknikken er illustrert.
    1 poeng
  15. Enkelt fortalt (håper jeg) så går den metoden ut på at du legger tråden under og oppå fibrene, inntil kroken på hver side. Man kryssbinder ikke i 8-tall. Starter under med å splitte under, trekker tråden oppunder på din/eller motsatt side først og andre etterpå og legger to runder rundt kroken bak hacklet for å sikre. Så går man mellom oppå og presser fibrene ned med tråden en side av gangen. Tråden legger seg da tvers over vingen oppå og under.. Det fine er at man kan vinkle vingene ganske kontrollert med tråden. @Pål Hedenstad var det grei nok forklaring av en som binder "bakvendt" ? Og man gjør samme operasjonen med dubbing til slutt på undersiden.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...