Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Morten D.

    Morten D.

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      577


  2. Tørrflua

    Tørrflua

    Styret - øvrig


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      696


  3. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      6 145


  4. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      1 429


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 12. mars 2019 i alle områder

  1. -At det er lurt å starte dagen med en klekker. -At nymfefiske kan være gøy hvis jeg skjønner hva som skjer. -At streamerfiske ikke er gøy selv om jeg skjønner hva som skjer. -At man kan vade veldig nærme fisken hvis man fisker oppstrøms. -At lange kast bør være siste løsning i elv. -Når jeg tror klekkingen er over, så er den det. Da er det på tide å dra hjem. -Fremdeles skeptisk til mikroringer..
    7 poeng
  2. streamerboks = Sjøfiske, punktum finale
    3 poeng
  3. At Goo-mævvern fungerer i marka At jeg ikke har knekt koden for nymfefiske i elv (det ser jo så dritenkelt ut!) At man aldri blir ferdig med innkjøp for fluebinding At sydenvarme i Norge er upropert At woolly bugger fortsatt fortjener sin plass i streamerboksen (blasfemi?) At man nok en gang får bekreftet at godt og tilpasset utstyr teller At man før i tiden hadde bedre tid og at man skal være takknemlig for hver eneste fisketur
    3 poeng
  4. At ting ikke blir som året før, fiskemessig. Å ha nok like fluer i boksen da det er alltids noen som mangler akkurat den. At det hjelper å mase litt på myndigheter.
    3 poeng
  5. Reagerer mer på ordet "streamerboksen". En hel boks med sluker? Huffameg:)
    2 poeng
  6. Bør ha egen boks med guu-mævver! Jeg har dem fra 10-18 og i 3 farger på de fra 14-18
    2 poeng
  7. Tenkte å åpne en tråd som går på erfaringer og nye ting man lærte den siste sesongen. For min del var det første ordentlig sesong - jeg har også startet å binde selv så det var noe nytt i praksis hver dag, men skal jeg plukke tre ting så er det disse: 1, "størrelse spiller ingen rolle" - sier man, men skal du binde et mønster som du har beskrivelsen for, så er det faktisk greit å sjekke krokstørrelse (f.e. på flyhooks.org) på merke du binder på vs det som står i beskrivelsen. Det var bare på slutt av sesongen jeg fant ut at alle fluer som jeg bundet på strl 16 var i praksis TMC krok størrelse 19. Ikke rart jeg følte det var litt trangt og har ikke forestått hvordan man binder i mindre størrelser. På den andre side, jeg har nå ingen problemer med å binde på disse små kroker, så det var vanskelig start men bra øvelse 2, "vann har sjel" - jeg har besøkt cca 50 vann siste året men kom tilbake flere ganger til bare få av dem. Disse huset ikke den største fisken jeg har fått på kroken, men det var noe spesielt med de. Man kan få laks midt i byen, stor ørret på en av de store vann i marka, men disse frister ikke så mye. San stammen i Kalahari tror på at alle ting - stein, gress, tre, vann har sjel. De få vann jeg kom tilbake til har jeg opplevd noe magisk, stemningen var spesielt, disse hadde sjel og de kommer jeg tilbake til i år og. 3, "vannkast er basis" - det var sent i sesongen jeg måtte starte å lære meg å vannkaste. Det var ikke lett men - jeg kastet like langt som på overhodekast og i tillegg følte jeg at når jeg går over til overhodekast fra vannkast så følles den lettere utført og med bedre presisjon. I år blir det nok mer øvelser og nye type av vannkast jeg ønsker å lære meg.
    1 poeng
  8. 1 poeng
  9. Holder med Jarle, 1/4del som legges dobbelt holder til de fleste fluer som skal ha vingen opp. På vårfluer så kjører jeg typ 1/2 og bretter slik at det blir full tykkelse. Du må bare lage forstøpningen hard nok @bushman så blir det stivt nok i massevis for å surre hacklet.
    1 poeng
  10. Jeg prøver å unngå polypropylenegarn i vingene på mine fluer på grunn av at de fliser seg, bøyer seg og blir stygge etter kort tid i flueboksen. Ser flott ut med en gang man har bundet flua, men det varer ikke. Til parachute-posts som er kortere fungerer det fint. De døgnflueparachutes som jeg har bundet med TMC Dry Wing har jeg stort sett brukt en av de fire lengdene i garnet. Liker at flua får en lett og gjennomsiktig vinge. Dette tilpasses selvfølgelig etter fluestørrelsen som bindes, og er basert på smak&behag.
    1 poeng
  11. Kunne like gjerne vært «sesong-prep» i tittelen. Anyways. Som alle fluefiskere funderer jeg på hvor mye farven på tørrflua har å si for hvor bra den fisker (det er jo egentlig et tema som burde evne skape ganske mye diskusjon, men det er ikke mye å se av den slags...) Jeg har myst litt på videoserien «The Underwater world of trout» (som «new flyfisher» nå har publisert på ‘tube) og det stiller for meg hele saken i ett nytt lys! (Svaret er selvsagt «det kommer an på»... De for meg mest spennende segmentene (ettersom jeg alltid kaster lengre enn 25 fot - har jo kjøpt langtkastende fluemaskin av en grunn, og mesteparten av starten av filmen skjer ca 25fot fra fisken... ) er rundt :40 uti filmen. Noen lyspunkt, for de som ikke gidder kikke: - Lysavtrykket flua lager på overflaten teller - Høyt lys: fisken ser bare silhuett, lavt lys: kommer an på hvilken side av «vinduet» flua er i. Silhuett eller farver. - Farven på flua er sannsynligvis mer relevant på fluer som sitter dypt i filmen (daah, kanskje, men det er noen kule illustrerende klipp.) Ellers må selvsagt dette med farver ikke overdrives ettersom fisken ser farver dårligere enn oss.
    1 poeng
  12. * Skepsisen til tippet rings ble grundig fjernet, jeg fikk faktisk trua på at dette med å skjøte Mono og FC er bad. Så få fisk som røk fortommen (typ 0) er ingen tilfeldighet med den utstrakte bruken av 6X som jeg hadde i fjor.
    1 poeng
  13. Det er definitivt sånn at noen områder tiltaler mer enn andre. Jeg har vært heldig å kommet over noen sånne. Både skogsvann og plasser på kysten. Når jeg kommer dit så bare faller alt liksom på plass. Skuldrene senkes og jeg er på mange måter 'hjemme' Det var en spesifikk ting jeg lærte i sesongen 2018, og det er at fluefiske etter gjedde er rett og slett dritlkult og ganske så rått.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...