Gå til innhold

Vinnerliste

  1. bushman

    bushman

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      195


  2. Pål Hedenstad

    Pål Hedenstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      1 144


  3. Sondre N

    Sondre N

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      126


  4. Truls K. Johansen

    Truls K. Johansen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      177


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 09. mai 2019 i alle områder

  1. var ute en tur i lillomarka i går. allerede på vei fra jobb tenkte jeg det samme som Sondre, dette ser lovende ut. det var sørvinden i 3-4m/s hele dagen som skulle stillne rund kl 20. var ute ved aurevann område i ca 20:30 tiden og da opplevde jeg årets vakfest, så sikkert 200 vak på en og halv time. noen var mindre fisk, mens andre var klart større eksemplarer, som vaket helt 2-3 meter fra kanten. det var null mulighet for baksleng og i tillegg måtte jeg kaste ut mellom to svare gren som la over vann, så jeg var glad jeg har fått noe bra råd fra Rune ang. vannkast. Et år tilbake kunne jeg bare glemme å fiske i et slik situasjon. Likevel man lærer seg noe nytt hver dag: jeg satt på Fario linja med medium klump, da jeg har ønsket å teste et "flatt butt fortom" som jeg fått dagen før. På sånne korte hold tar jeg korteste klump neste gang isteden, det var litt vannskelig å lade stanga. Det vaket i praksis over hele vann, men der jeg stå så var det et bane på cca 50m langs kanten som fisk beveget seg på. de vaket på klekkere og voksen mygg, men det var vanskelig å se størrelse på selve myggen. sola var nede så jeg tenkte at fisken ser bare silhouet og farge bør ikke spille så stor rolle. likevel har jeg ikke fått et eneste napp, det vaket 20cm til høre, 10cm til venstre fra flua men alle av disse var bare liggende: skogsmaur #14, morgans parachute #14, shipmans buzzer #16, runnes klekker #16, cdc mygg #18. vaking forresten fortsatt da jeg forlatt stedet kl 22. fingrene var helt frosna og temperatur ute var 0 grader da... det som er så kult med fluefiske er at nå har jeg dobbelt så lyst å komme tilbake og prøve å knekke koden :-) og et bonus spørs til de som klarte å lese helt hit: hvilken flue har dere valgt selv om dere var med?
    5 poeng
  2. Få vann, godt kjent eller mange vann som man fisker i men kjenner de ikke godt
    3 poeng
  3. Vært ute en del ganger, men det har vært sparsomt med aktivitet så langt. Har blitt 3 stk så langt, alle under overflaten. 2x streamer og en på buzzer. Skulle ut en tur rett etter jobb i går og det så veldig lovende ut hele dagen. Når jeg kom frem var det bortimot optimalt, liten vind fra rett retning og sol. Tok meg selv i å tenke at dette er perfekt og det var vel omtrent det jeg rakk før vinden snudde totalt retning, økte kraftig i styrke og sola forsvant. De perfekte forholdene var blitt til helt håpløst på maks 5 min. Satt meg ned og ventet en god stund, plutselig snudde vinden tilbake til fra øst, dog med samme styrke. Perfekte streamerforhold tenkte jeg da. Løp i bilen og byttet tørrfluestanga med streamerstanga og vada ut. Snøen hadde begynt å lave ned også, hadde skikkelig troa. Andre kastet smalt det på en OK fisk, som relativt raskt havnet i håven. Var borti en fisk til, men den satt ikke. 2 grader, snø og kraftig vind gjorde at jeg måtte avslutte tidlig, kjente ikke fingrene til slutt. Når jeg hadde pakket ned alt og satt meg i bilen var sola plutselig fremme igjen og vinden stilnet. Skifter fryktelig raskt innimellom....
    3 poeng
  4. En lett buzzer i str. 16. Kastet mot vak med lang fortom og langsom hjemtaking, evt buzzer'en hengende bak ei tørrflue. Verdt et forsøk når det er vanskelig. De skyter fart om de vil ta buzzeren, så 4x kan være fornuftig om man kun bruker buzzer og ikke indikatorflue.
    2 poeng
  5. Jeg kom dit etter utsettet de foretok i 2015. DET var utsettet sitt det. Det vaka overalt. Jeg tenkte det kanskje var abbor som vaka. Tok åtte fisk på ei runde rundt vannet og .... det var ørret ja.... Egentlig unødvendig å skape et slikt vann. Nabovannet Svarttjern har gytebekk og der kryr det av ørret +-20 cm, så de som ønsker å fange småfisk kan jo bare gå dit.
    1 poeng
  6. Håper i denne tilfelle holder det med område og ikke presis navn, det er samme lag som utsetter vil jeg teo:Lillomarka, 710g, k-faktor 1.05.
    1 poeng
  7. Synes som om alderen på fisken som settes er gått ned. To vann har fått tosomrige fisk i 2018. Resten ettårig el yngre. Det trekker jo i rett retning. http://www.ofa.no/portals/0/utsett/Fiskelister endelige OFA 2018.docx
    1 poeng
  8. I en kommentar til "Lars Nilssen’s blogg om tynningsfiske" publisert den 31. mai 2017 skrev Bjørn Torp, tidligere daglig leder i OFA følgende: "Etter at settefiskanlegget ble bygget om har vi langt færre ørret på anlegget som skal til Marka enn tidligere" (lenke til kommentaren). Min erfaring over lengre tid har vært at det settes for mye fisk i mange vann, med påfølgende dårlig fiske som resultat. Optimisten i meg tolket derfor Torps utsagn som et varsel om en begrensning i mengden fisk som settes ut. Jeg har alltid vært glad i tall. Derfor er jeg en ivrig leser av OFAs utsettingslister og årsrapport (OFAs Årsrapport). I årsrapporten for 2018 finner man en tabell med samlede utsettingstall for Oslomarka. Tallene viser et interessant bilde over trenden i utsettingene som gjøres. Merk at laks og sjørrett ikke er med i tallene. Jeg oppsummerer: 1) Mens det i perioden 2006 - 2013 ble satt 31 580 fisk i snitt per år, har det i perioden 2014 - 2018 blitt satt 54 384 fisk per år. Dette tilsvarer en økning på 72,2% i antall utsatte fisk. 2) Da OFA tømte anlegget før oppgraderingen i 2015, ble det satt i overkant av 61 000 fisk. Dette er merket med egen stjerne i årsrapporten som "ett unormalt år da all fisk måtte ut". Likevell ble det satt fisk i tilsvarende mengder i både 2017 (62 600 fisk) og 2018 (53 500 fisk). Dessverre er tallene stikk i strid med utsagnet fra Torp. Tallene viser at det a) enten har blitt flere vann, eller b) at det settes mer fisk i hvert vann, hvor jeg anser sistnevnte som mest sannsynlig. Trenden i OFAs "forvaltning" går også motsatt vei av trenden i fiskeforvaltning generelt. Det er ingen hemmelighet at fisket er bedre både øst, vest, nord og sør for områdene som forvaltes av OFA, uten at dette kan forklares i områdenes forutsetninger.
    1 poeng
  9. Først ute i 2019 er Mysublanda. Et lite myrvann sør for Rottungen i Nordmarka. Tidligere var dette en godbit hvor man satte noen få fisker år om annet og vannet hadde fisker med god k-faktor. Følgende er å finne på OFA's egne nettsider: At vannet gror til utover sommeren er en sannhet med modifikasjoner. Det er helt greit å fiske her gjennom hele sesongen. Når det gjelder bestandsvurderingen og påstanden om at det er periodiske suppleringer, så kan man jo bedømme selv ut av fangstene. Søndag 5. mai fikk jeg fire ørret i Mysublande. Alle mellom 20 og 30 cm. Tirsdag 7. mai fikk jeg igjen fire ørreter og når målebåndet ikke var gjenglemt, ga det følgende: 21 cm 95 gram = 1,03 23 cm 105 gram = 0,86 29 cm 220 gram = 0,90 31 cm 270 gram = 0,91 Fiskene jeg fikk søndag hadde samme fasong som de jeg fikk tirsdag. Snittstørrelsen og k-faktoren er ikke noe å slå seg på brystet av, men fisket har vært svært interessant. Gode myggklekkinger hvor fisken har fokusert på myggpupper rett under overflaten. Med været vi har nå regner jeg med at man kan oppleve like stor overflateaktivitet der i dagene som kommer. Teknisk og vanskelig fluefiske på sitt beste.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...