Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Jan Ingvar

    Jan Ingvar

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      17

    • Innlegg

      479


  2. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      14

    • Innlegg

      659


  3. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      12

    • Innlegg

      1 555


  4. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      5 257


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. mai 2019 i alle områder

  1. 8 poeng
  2. Genial tråd Høy- eller lav vadebukse?
    8 poeng
  3. Første klekking for min del. Artig!! Marginata tror jeg, poppet opp av vannet, ganske artig å se på, satt leeeeenge. Fisket høvelig greit, ble totalt 5 ørreter på oss, ingen over 200g. Pen snacks. Røyk nesten på en sjæl
    6 poeng
  4. En liten oppsummering sålangt etter 14 korte og noen lengre økter i skauen siden 30 april er kanskje på sin plass. Jeg har fisket temmelig jevnt og har fått en god del fisk og mange relativt pene. Godt med fisk på 7-8hg og det har blitt et par som har bikket kiloen i skauen. Jeg har hatt noen korte økter med minizonkerne som har gitt veldig bra uttelling, hadde noen turer i slutten av april med typ 5-6 fisk pr. økt på bare et par timer, fine fisker på som sto kloss på land og tydelig var i "bettet". Skikkelig tørrfluefiske har det vært tynt med, jeg har sikkert vært i 12-15 ulike vann og det er rett og slett ikke noen spesielt god klekking å melde om. Sporadisk, lite mygg, lite fart.. og typisk et par vak og det var det.. Har vært noen lyspunkter som f.eks den 16 mai da jeg lurte den på bildet på 1,2 på en tørr danseflue, 3de vaket var flua mi. Siste uka har det vært krisemye pollen som nok legger en demper på aktiviteten. Var ute i hele dag og besøkte 5 vann. Kun 1 vann hadde noen særlig aktivitet og der var de ganske bra i støtet på myggen. Fisket med rigg bestående av tørr cdc mygg i 17 og buzzer (black-olive flexi) en halvmeter etter. Det var rett medisin fra kl. 16-20 og etter det ville de helst ha tospann buzzer. Ikke uvanlig når de synker litt ned, tar det mer med ro.. da gjelder det å treffe dem rett på nasan og en buzzer i sakte handtwist er ganske frekt da. Ingen store i dag, beste på 600 og 500 + 7-8 stk på 400-ish.. Innimellom så er det faktisk litt artig å bare fange en bra gjeng med fisk og heller dyrke litt fisketeknikk. Og ikke minst glede seg over å få kastet på fisk som vaker seg bortover slik at man kan planlegge kast og presentasjon.
    6 poeng
  5. Ute en tur i dag og du verden hvor utfordrende myggfiske kan være. Blikkstille vann og lite vak når jeg kom gjorde at jeg kjørte på med synk 3 og 3x buzzer. Hadde en bortpå etterhvert, men den satt ikke. Så begynte det å vake ganske mye og de var klin umulig å få til å ta buzzer på riggen med synk 3. Gikk over til flytesnøre med nesten samme rigg, to buzzere og en klekker. Hadde virkelig trodd de skulle ta da, men de ville bare ikke. Prøvde alle buzzerne jeg har i boksen, men nei. Gikk over til tørt, ingenting funket. Ikke palmer, ikke cdc mygg, ikke vera for å nevne noe. Tenkte jeg skulle prøve noe helt annet enn mygg, så prøvde marginata, maur, marflo, klinkhammer, vårfluepuppe og en diger vulgata-klekker, de to siste bare på pur f. Fantes ikke interesse. Holdt på å fryse føttene av meg, men måtte gi palmermyggen en siste sjanse. Jaggu tok den til slutt når jeg handtwistet den sakte inn. Sykt digg når den endelig tar etter så vanskelig fiske. Nesten på høyde med de dagene hvor alt klaffer på buzzerfiske, men bare nesten. Fisken var en helt ålreit 800-grammer.
    4 poeng
  6. Vårflueklekking eller myggklekking? Utelot døgnis fordi det er for mange options...
    4 poeng
  7. Hvert år prøver jeg å finne ut hva som finnes av døgnfluer i vannene i nærområdet. I og med at det varierer veldig fra vann til vann og ikke minst tidspunktet grunnet høyden over havet og størrelse/dybdeforhold, blir det mye sykling og trasking rundt omkring. I dag var jeg på jakt etter Marginata og av 6 besøkte vann var det 2 av disse som ga bra tilslag. Vi snakker om vann som ligger mellom 450 og 500 moh. Marginataen klekker ofte på mindre områder langs land og det blir mye leting etter disse plassene. I dag ble det full klaff og det var et utrolig visuelt tørrfluefiske hvor auren rullet pent og rolig over flua, akkompagnert av spillende orrfugl både bak meg og på andre siden av vannet. Måtte nærmest klype meg i armen at jeg fikk oppleve dette på så nært hold og så intenst! Jeg så faktisk ikke folk i det hele tatt på disse 6 vannene og det var nok grunnen til at jeg fikk oppleve all den spillende orrfuglen. Det ble 5 fine aurer i hoven og 1 som forsvant, og ikke minst minnerike opplevelser. .
    4 poeng
  8. Sesongens første fisk (som ikke så ut som en ettåring fra klekkeriet) fant veien til håven i dag 35cm, kanskje. Lite synlige innsekter. Noen dansefluer, og en døgnflue (i dag også.) Ett og annet vak, men det så for det aller meste ut som «nymfevak» i utilgjengelige deler av vannet og med lite «struktur.» Ingen tørrfluefisk nå heller, mao - libelle (rs-dragon) og vannymfe (variant av ultra-damsel på langskaftet krok) sto for grovarbeidet. Fasit ble fire fisk, to mistet og X napp. God stemning etter en fin tur østafor Bjørkelangen.
    3 poeng
  9. Vært i åsen og teltet i helgen, prøvde bellyn i storøyungen, det var magisk på fredagen da det var pent vær. vaka bra på mygg men fikk ikke fisken til å ta tørt, prøvde lenge og vel før jeg ga den ene buzzern jeg hadde i boksen en sjangse. Ikke har jeg peiling på buzzer fiske, men klina til med en stor dyret og buzzern i krokbøyen. Da ble det 2 kjappe fisk der den siste røyk knuta på buzzern, så da var den borte og jeg mista litt troa på å få fisk uten den. Så sporadiske Marginata før jeg pakka sammen å dro hjem. Må få tatt med meg flere buzzere på neste tur!
    3 poeng
  10. Jeg tok en tur på ettermiddagen til et vann i nærheten av der jeg bor. Vannet har veldig klart vann og det var litt artig for jeg fikk øye på ei gjedde som sto på bunnen rett ved en stein på halvannen meters dybde. Artig å se de, veldig godt kamuflert. Jeg fikk bra med fisk så lenge det var overskyet, men når sola tittet fremså ble det mer vrient. Fikk fire på 3-4 kilo og et par mindre, og så mistet jeg tre på omtrent samme størrelsen. Fisken sto i kantene inn mot bukter hvor de gyter, og alle tok i en forholdsvis lang pause og rolige rykkvise inntrekk.
    2 poeng
  11. 2 poeng
  12. I går var planen å teste den nye hengekøya, så jeg brukte samtidig anledningen til å teste noen lett tilgjengelige vann i Romeriksåsen jeg strengt tatt ikke hadde trua på (østre buvann, trestikka.) 45min fra dør til vann. Kjørte hjemmefra halv åtte i går kveld. Mindre aktivitet enn hva forholdene i går skulle tilsi. Mye abborploger (og jeg fikk en abbor på libelle.) I det ene vannet så jeg ett vak midt utpå. Jeg så og én lepto som la egg. I det andre så jeg noe som muligens var et vak langs en myrkant. Jeg har fortsatt ikke trua på disse, nå når jeg har vært der, så jeg kommer ikke til å besøke vannet ofte. Men behovet for å dra dit og se er tilfredsstilt Anyhows. Det ble til slutt en ørret. Den var for liten til å være synlig på bilde, men den var overbevist om at libellen min var middag. Så eeeeeheheheeeeendeliiiiihg har jeg landet årets første ferskvannsørret. Bare få den på tørt og nå, så kan vi si sesongen er starta.
    2 poeng
  13. Med eller uten mothake på flua.
    2 poeng
  14. Dærsken steike! Har nesten ikke sett på makan! Gratulerer!
    1 poeng
  15. Har god erfaring med mine Simms Vapor. Er vel på 4. sesongen nå. Brukt mest i elv, men også i saltvann. Har skylt de etter bruk i saltvann. De er relativt lette, men dette går på bekostning av hvor stødige og stive de er. Veldig gode å gå i. Gummisåle. Jeg vurderer å kjøpe et nytt par av samme utgave den dagen mine er utslitt.
    1 poeng
  16. Vision Loikka med studs er iallefall jeg meget fornøyd med... Tror aldri jeg har brukt de andre Simms G3-støvlene etter at jeg kjøpte disse for å ha som ekstrapar. Så de kan iallefall jeg anbefale!
    1 poeng
  17. Gått mye i mævver og daddy i denne tråden... Her er noen libellevariasjoner som går i boksen på 17-mai turen ettersom jeg sleit med kroking sist tur... Øverst til venstre bundet så nære RS-Dragon som jeg kommer med tingene jeg har. Til høyre er samme, bare på en Universal Predator #6, med abdomen bundet som sparkle pupa (sett finere rumpe enn det der) og den siste er med dubba kropp på en bit binders, festet med backing tredd over bindersen. Edit: feil tråd.
    1 poeng
  18. Fikk en slik i posten i dag, virker å være en god ide, så får vi se hvordan det funker i praksis. Smith Creek stangholder..
    1 poeng
  19. Rondane... Atna sjøen, Utløpet.....og tilhørende vassdrag. Fjell og natur, og sivilisert nok til barnevogn.
    1 poeng
  20. Jeg er skikkelig i siget med store gjedder om dagen Dette var en heftig madam. Skikkelig drøy skalle på den
    1 poeng
  21. Få vann, godt kjent eller mange vann som man fisker i men kjenner de ikke godt
    1 poeng
  22. Være ubehagelig varm eller ubehagelig kald i vaderne? Det er ikke tillatt å kle av/på seg noe for å løse problemet.
    1 poeng
  23. Lang og tynn eller kort og tjukk? (Ørret altså)
    1 poeng
  24. Syns nesten du kryssa ei grense med den
    1 poeng
  25. 1 poeng
  26. Bare fiske April, Mai, Juni? Eller bare fiske Juli, August, September?
    1 poeng
  27. Vade langs elva, eller stå så langt ut i elva som overhodet mulig?
    1 poeng
  28. Sjøørret eller brunørret ? Jan
    1 poeng
  29. tippet til fortom på stillvann, begge to versjoner slår over tørrflua like bra: 0.75 meter 5x eller 1.5meter 4x
    1 poeng
  30. Wolly Bugger eller Zonker?
    1 poeng
  31. 1 poeng
  32. Stort vann med bellyboat eller noe mer intimt markavann med myrkant?
    1 poeng
  33. Nyansert versjon av tidligere stilt spørsmål: bare småfisk (>500g) nært (under 2h) eller muligheter for større fisk langt unna.
    1 poeng
  34. Flere fisk i løpet av dagen (300-600g) eller mulighet for 1 over kiloen
    1 poeng
  35. 1 poeng
  36. Fiske alene eller med andre
    1 poeng
  37. Fjellfiske eller fiske i lavlandet
    1 poeng
  38. Å fluefiske blant blydengere eller å la være?
    1 poeng
  39. Snelle med eller uten lyd?
    1 poeng
  40. 1 poeng
  41. Sveive med høyre eller venstre (høyre = the right side)
    1 poeng
  42. Nært (under to timer reiseveg) eller fjernt
    1 poeng
  43. 1 poeng
  44. Fiske i Ferskvann eller saltvann
    1 poeng
  45. 1 poeng
  46. 0 poeng
×
×
  • Opprett ny...