Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      14

    • Innlegg

      659


  2. Jan Ingvar

    Jan Ingvar

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      479


  3. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      1 555


  4. Sondre N

    Sondre N

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      126


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 21. mai 2019 i alle områder

  1. Ute en tur i dag og du verden hvor utfordrende myggfiske kan være. Blikkstille vann og lite vak når jeg kom gjorde at jeg kjørte på med synk 3 og 3x buzzer. Hadde en bortpå etterhvert, men den satt ikke. Så begynte det å vake ganske mye og de var klin umulig å få til å ta buzzer på riggen med synk 3. Gikk over til flytesnøre med nesten samme rigg, to buzzere og en klekker. Hadde virkelig trodd de skulle ta da, men de ville bare ikke. Prøvde alle buzzerne jeg har i boksen, men nei. Gikk over til tørt, ingenting funket. Ikke palmer, ikke cdc mygg, ikke vera for å nevne noe. Tenkte jeg skulle prøve noe helt annet enn mygg, så prøvde marginata, maur, marflo, klinkhammer, vårfluepuppe og en diger vulgata-klekker, de to siste bare på pur f. Fantes ikke interesse. Holdt på å fryse føttene av meg, men måtte gi palmermyggen en siste sjanse. Jaggu tok den til slutt når jeg handtwistet den sakte inn. Sykt digg når den endelig tar etter så vanskelig fiske. Nesten på høyde med de dagene hvor alt klaffer på buzzerfiske, men bare nesten. Fisken var en helt ålreit 800-grammer.
    6 poeng
  2. Vårflueklekking eller myggklekking? Utelot døgnis fordi det er for mange options...
    6 poeng
  3. Ett OCD-utfordrende spørsmål; Matchende merke på stang og snelle, eller kombinasjon på tvers av merker?
    5 poeng
  4. Genial tråd Høy- eller lav vadebukse?
    4 poeng
  5. Fikk en tur til Damputten i kveld. Greit med vak. Målte 19°C i overflaten (!) Skjønte egentlig ikke hva som skjedde, men det var noe vakaktivitet på kastehold med nok fasong til at det var mulig å tro at man kunne forutse noe. Gjetta mygg, så satte på en maur med en flexifloss buzzer som dropper. Årets første tørrfluefisk syns mauren var mest fristende. (For et spetakkel det er med opphengere i håven.) Etter en stund ble det helt blikkstille. Da ble det for vanskelig gitt, så det ble med den ene. Likevel veldig happy med turen. Ett C-moment ved turen var kraftig regn og lyn og torden. Vi følte oss ærlig talt ikke helt høye i hatten mens det smalt. I tillegg var det mengder med pollen. Lina mi skal få en vask! (Vannoverflate med pollen i bakgrunnen)
    3 poeng
  6. 3 poeng
  7. Var en tur innom Rottungen i dag. 29 cm / 220 gram = k-faktor 0,9 31,5 cm / 260 gram = k-faktor 0,87 Rottungen var et meget bra ørretvann - for 15-20 år siden. Nå ligger mesteparten av fisken på 28-36 cm. Når de nærmer seg 40 er de ofte noen vrak av noen fisker.Med 3 gytebekker og i tillegg utsettinger så er det kanskje ikke så rart at det blir som det blir. Tidligere ble det fisket med garn i Rottungen. Jeg var en av de som protesterte mot garnsettinga, men i etterkant tror jeg kanskje at garnfisket var med på å holde bestanden mer sunn. Det ser iallefall slik ut, men all den tid man ikke vet hvilke maskevidder som ble brukt, blir det jo bare spekulasjoner. Det skal ikke være satt fisk der de to foregående årene, så da blir det sikkert dumpet ut mer settefisk der nå
    2 poeng
  8. Myrvann eller buksevann?
    2 poeng
  9. Få vann, godt kjent eller mange vann som man fisker i men kjenner de ikke godt
    2 poeng
  10. En liten oppsummering sålangt etter 14 korte og noen lengre økter i skauen siden 30 april er kanskje på sin plass. Jeg har fisket temmelig jevnt og har fått en god del fisk og mange relativt pene. Godt med fisk på 7-8hg og det har blitt et par som har bikket kiloen i skauen. Jeg har hatt noen korte økter med minizonkerne som har gitt veldig bra uttelling, hadde noen turer i slutten av april med typ 5-6 fisk pr. økt på bare et par timer, fine fisker på som sto kloss på land og tydelig var i "bettet". Skikkelig tørrfluefiske har det vært tynt med, jeg har sikkert vært i 12-15 ulike vann og det er rett og slett ikke noen spesielt god klekking å melde om. Sporadisk, lite mygg, lite fart.. og typisk et par vak og det var det.. Har vært noen lyspunkter som f.eks den 16 mai da jeg lurte den på bildet på 1,2 på en tørr danseflue, 3de vaket var flua mi. Siste uka har det vært krisemye pollen som nok legger en demper på aktiviteten. Var ute i hele dag og besøkte 5 vann. Kun 1 vann hadde noen særlig aktivitet og der var de ganske bra i støtet på myggen. Fisket med rigg bestående av tørr cdc mygg i 17 og buzzer (black-olive flexi) en halvmeter etter. Det var rett medisin fra kl. 16-20 og etter det ville de helst ha tospann buzzer. Ikke uvanlig når de synker litt ned, tar det mer med ro.. da gjelder det å treffe dem rett på nasan og en buzzer i sakte handtwist er ganske frekt da. Ingen store i dag, beste på 600 og 500 + 7-8 stk på 400-ish.. Innimellom så er det faktisk litt artig å bare fange en bra gjeng med fisk og heller dyrke litt fisketeknikk. Og ikke minst glede seg over å få kastet på fisk som vaker seg bortover slik at man kan planlegge kast og presentasjon.
    1 poeng
  11. 1 poeng
  12. 1 poeng
  13. Med eller uten mothake på flua.
    1 poeng
  14. Være ubehagelig varm eller ubehagelig kald i vaderne? Det er ikke tillatt å kle av/på seg noe for å løse problemet.
    1 poeng
  15. Lang og tynn eller kort og tjukk? (Ørret altså)
    1 poeng
  16. Syns nesten du kryssa ei grense med den
    1 poeng
  17. 1 poeng
  18. Bare fiske April, Mai, Juni? Eller bare fiske Juli, August, September?
    1 poeng
  19. Vade langs elva, eller stå så langt ut i elva som overhodet mulig?
    1 poeng
  20. Wolly Bugger eller Zonker?
    1 poeng
  21. 1 poeng
  22. Flere fisk i løpet av dagen (300-600g) eller mulighet for 1 over kiloen
    1 poeng
  23. Fiske alene eller med andre
    1 poeng
  24. Å fluefiske blant blydengere eller å la være?
    1 poeng
  25. Snelle med eller uten lyd?
    1 poeng
  26. 1 poeng
  27. Sveive med høyre eller venstre (høyre = the right side)
    1 poeng
  28. Nært (under to timer reiseveg) eller fjernt
    1 poeng
  29. 1 poeng
  30. Fiske i Ferskvann eller saltvann
    1 poeng
  31. 1 poeng
  32. Siden det ble ny fiskebil måtte det selvsagt skaffes (minst) ei ny stang som passer til panseret..
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...