Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      659


  2. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      1 555


  3. Pål Hedenstad

    Pål Hedenstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 144


  4. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      5 256


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 28. juni 2019 i alle områder

  1. Da var jeg vel hjemme fra en tur i Skrukkedalsrenna. Det var utvilsomt en av de mest frustrerende og utfordrende fisketurene, kanskje opplevelsene også, jeg har hatt hittil. Vi hadde fantastiske forhold fra første sekund vi satte bena i vaderne og gikk mot elva. Vi ble møtt av en vindstille, saktegående elv, med spredte vak, og vi møtte noen fiskere som hadde spottet ørret på over 2kg. Det klødde i luggen og fingrene, vi måtte i gang. Det ble totalt nærmere 24 timer med aktivt fiske ila 3 døgn før været ble dårligere. Det klekket mygg, aurivilli, en lysegrå døgnflue i krok 14-16, en del vårfluer, det var daddy i lufta og forskjellige fluer. Det var mildt sagt vanskelig å si hva de tok. Noe vi fikk bekreftet av flere vi møtte der. Jeg bomdro fem fisk og mistet to stk de første 23 timene. Kompisen min halet opp totalt 6 stk, fra 500-800g ila samme tid. Misunnelsen var ekte. Jeg fikk virkelig testet meg i denne elva, den var krevende på mange måter. Stikkord som; keitete buskass hvor fluer ble sittende igjen ifra bakslengen, stripefri flyt at all cost, lange kast måtte til flere steder, sky fisk, mange ulike strømninger, bakevjer etc. Det er kort sagt mange ting som gjorde dette til en utfordring av de sjeldne for unge lovende. Det var dog en fantastisk tur i nydelige omgivelser. Vi koste oss og hadde det veldig fint. Og når vi runder av turen med at jeg sikrer meg en nydelig fisk i god kondisjon på 500g, 30 minutter før det blåste opp, så var all fortvilelsen glemt. For en følelse. Vi skal tilbake.
    5 poeng
  2. Mud kan av og til hjelpe til med å få fortommen til å bryte overflata, men kanskje vel så viktig for å matte ned fortommen når det behøves (både mono og FC). Mud benyttes kanskje oftere ved tørrfluefiske enn nymfefiske. Det spørs litt hvordan type nymfefiske du sikter til? Når det gjelder spisstykkelse så er det avhengig av størrelse på flua og hva du forventer å få / hvor vrien fisken er. Ferdigtapert fortom på 9 eller 12 fot / 4x eller 3x, deretter evt mikroring og riktig spiss. Dette er nok av det mer fornuftige som er skrevet om fortom: https://guideline.blog/2018/04/19/gearing-up-for-the-trout-season-leaders/
    2 poeng
  3. Var ute en tur i dag tidlig. Klokka ni var det vindstille, passe lunkent i lufta og fisken cruisa litt i overflata en gang i blandt så jeg satt opp en slags washline-buzzer rigg - 8’ intermediate poly og 11-12’ fluor med tre buzzere. Kaste ut i fiskens bane - saaaakte handtwist inn. Det var rimelig gøy gitt! Fikk fx to abbor samtidig ett par ganger - det var jo underholdende i hvertfall tre minutter. Har ikke prøvd buzzerfiske «på ordentlig» før. Veldig fornøyd med at det smalt på en 500-grammer jeg hadde sikta meg inn på - klart tellende fisk hos meg! Og etter de siste dagenes blanking føler jeg jeg reiste kjerringa med den Siste stillevannstur før det er høst kanskje?
    2 poeng
  4. Siden jeg blanka sist tur, kan jeg i avdeling for «holde motet oppe» melde at det er akkurat plass til å skvise en fullt opplåst FishCat Delux inn bak i en Toyota Avensis. Mulig dette like gjerne kunne vært i utstyrsprat...
    2 poeng
  5. Jeg pleier å bruke 9 fot tapert fortom, og knyter inn en spiss (med mikroring) på 1,5-2 meter. Jeg pleier å bruke flytemiddel på den taperte delen og ca 50 cm ut på spissen. Veldig sjelden jeg gidder å tenke på mud, men ved helt vindstille med blank overflate helt uten krusninger, og/eller stekende sol og det klekker f.eks veldig små fjærmygg så bruker jeg mud på ytterste del av spissen. Bruker ikke nymfer, så det satser vi på at andre tar seg av å svare på. Mulig andre har ulike meninger rundt dette, men jeg har i hvert fall stort sett klart å lure en og annen fisk på den måten jeg bruker. Velkommen til forumet forresten!
    1 poeng
  6. Vårflueklekking eller myggklekking? Utelot døgnis fordi det er for mange options...
    1 poeng
  7. 1 poeng
×
×
  • Opprett ny...