Gå til innhold

Vinnerliste

  1. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      1 555


  2. Terje Bendiksby

    Terje Bendiksby

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      858


  3. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      6 145


  4. Tørrflua

    Tørrflua

    Styret - øvrig


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      696


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. juli 2019 i alle områder

  1. Kanskje ikke helt den rette tiden å gjøre det på , men nå er den klar til hovedferien. et emne som har ventet siden mars 2018 på å bli bygget. Sammen emne som Truls bygde sin klasse 4 7´9" . Litt regn gjorde at jeg fikk dreid korken og surret på ringene forrige helg og lakkeringen gjorde jeg på morgenkvisten før jeg tok "straffen" for å ha verdt nye på reisefot i sommer, med å finn finne igjen grønnsakshagen blant alt ugrasset. Nå er stanga ferdig ,jeg med og ugress fra 200 kvm ligger i en stor haug. Det er brukt sorte chrome lite og vanlige snakes fra Pacific Bay og minima løpering. Korkringer kjøpt i Portugal og emne i England. Ennå har jeg fire emner liggende fra i fjor og sommeren 2017 , men det får vente til grønnsakene er høstet og løvet faller av trærne. OG ørreten er fredet og koser seg i gytebekken. -
    2 poeng
  2. Jeg og ønsker meg Bibio-fest i sommer. Blir vel som vanlig en gedigen skuffelse hele fiskeopplegget. Her er en PH-Bibio variant med hjortehår i bakkroppen i steden for foam (og så er beina strengt tatt ikke røde men det får stå sin prøve...)
    2 poeng
  3. Ca 55 cm og litt i underkant av to kilo Jeg var avgårde og tok med telt og greier, og kom til et vann etter mye om og men og da tok det til med vaking og det var mye fin fisk som gikk superrolig og vaket. Her var den ytterst vrien, om med en gang jeg nærmet meg så sluttet den å vake. Gikk jeg videre så begynte den på igjen... men det tok ikke så lang tid før det begynte å blåse ganske kraftig og da tok jeg en runde med streaking caddis og fikk ganske raskt en på 600g som jeg tok med for å ha bålmat på kvelden. Så hadde jeg en fin fisk som jeg bomdro før denne gikk på like etter. Snaut ti meter fra meg så gikk den etter flua, jeg så hodet og siden på den, men den bommet. Jeg stoppet inntrekket og lirket bare litt i flua, og da stakk den hodet opp og tok flua rolig med seg. Jeg strammet opp og da bar det avgårde, og løsline, resten av fluesnøret og mange meter med baking forsvant tungt og i høyt tempo utover og nedover. Ca 15 m ute på backingen så stoppet den opp og det ble en stillingskrig. Den sto tungt og stanget og jeg fikk noen meter, før den tok mer enn jeg hadde vunnet. Sånn holdt vi på en stund før den gikk oppover mot overflaten og da fikk jeg beveget meg etter fisken og fikk en del snøre tilbake på snella. Men stillingskrigen fortsatte og fisken hadde flere tunge og raske utras. Etter en drøy fight så var det jeg som trakk det lengse strået, og fikk hovet den. Fisken i dette vannet er helt vilt sterke, og det tok ikke lange tiden før den pilte avgårde igjen, ned i dypet.
    1 poeng
  4. August nærmer seg og litt "bibio ferie" er planlagt. Nettopp kommet hjem etter litt annet fjellfiske og det gikk hardt ut over den helsvarte cdc myggen Litt ymse bibio's noen flyter godt noen litt dårlig og noen passe.. Noen for flatt vann og andre tåler mye "skvulp". Bare å håpe på at de kommer som bestilt!
    1 poeng
  5. Når jeg plages av vinden og hender det at jeg napper i lina rett før lina treffer vannet. Har da ca 50% sjanse for at det lykkes med utlegget. En annen ting som også Rolv nevner er å kaste nær/ parallelt med vannet. Det hender også at jeg åpner buktene og lager de store for å få flua litt lengre fra hode. Hender det er risiko sport når man er ute i fjæra etter sjøørret og havabbor. Har man vinden direkte fra siden og mot kastearmen, kan man snu seg med ryggen mot vannet, kaste mot land,for å avslutte i bakkastet.
    1 poeng
  6. Om du på død og liv må kaste i motvind, er det lurt å tenke på at vinden blir svakere nært overflata. Så da lønner det seg at fortomsstrekken skjer så nært vann som mulig. Det oppnås ved å kaste på skrått ned mot vannet (uten noe særlig skyting) eller ved å kaste sidekast, med stangføring nesten parallelt med vannoverflata. Lengden på kastet blir seff betydelig redusert. edit: noe jeg har tøysa litt med på plena er «flua først» presentasjoner, ala Italian cast. Det er kanskje nyttig å bruke i motvindssituasjoner (kastet er med høy linefart rett på målet, skrått nedover, og med en oppstramming av lina rett før målet, slik at fortommen strekkes og flua lander først.)
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...