Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Jan_Haukaas

    Jan_Haukaas

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 327


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      5 256


  3. Feskbaill

    Feskbaill

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      166


  4. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 555


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 15. aug. 2019 i alle områder

  1. Var ute i skauen i går, uten temp måler vel å merke, da den lå igjen i feil sekk. Ikke aktuelt med tørt fiske der jeg var i går i alle fall. sjekket noen vann og en liten elv som normalt har godt fiske, men ikke ett eneste vak å se. Fikk lurt en på nymfe nedenfor fossen i elva. Blir nok sjøen dersom det blir mer fiske de nærmeste dagene.
    2 poeng
  2. Med regnvær forrige helg, og meldt regn kommende helg, og de lavere temperaturene som har vært, så må det vel være fiskbart snart. Jeg er i hvert fall mer enn klar til å få testet ut litt mer i det vannet som de siste rapportene mine har vært fra. Har fått fast int i klasse 4 også, så jeg verker litt etter å få prøvd ut det også. Føler meg mer enn klar. Både for stillevannsfiske, og havabbortid, og sjøørretsesong som snart starter så må jeg si det bruser i fluefiskerblodet om dagen. Må få tatt noen gjedder før kulda setter inn også... Det er bare så utrolig mye som det er gøy å fiske med flue
    2 poeng
  3. For en stund tilbake skrev jeg en artikkel om laksefiske på ørretmåten. Nå er det flere steder FANTASTISKE muligheter for dette fisket. Lite vann og varmt vann gjør fisken lat mange plasser, men enkelte elver har kulper og stryk som, selv om det er sommervannstand, har bra med laks. Igår dro jeg til den lokale elva som er nevnt i artikkelen. Det var forhold for lett utstyr og jeg tok med 9,9 #6 GL Fario NT8. Den rigga jeg med GL Bullet Evolve og 2 stanglengder med fortom som hadde 0,25 spiss. (det er stooor fisk der jeg fisker, men det normale er 1-3 kg) Ytterst på fortommen monterte jeg en Superpuppan i str 14. Kulpen er stor, mere som en lite vann. Det hoppet laks både her og der. Vassdraget har en fin stamme med to hovedtyper fisk. De litt stutte og korte og de som skal lengre opp som er litt lengre og tynnere. Trikset på denne tiden er å ikke kaste for mye, heller observere for å finne fisk som vaker head and tail. Og igår var det flere. Jeg la det første kastet litt kort (maks 4 m) for ikke å skremme fisken. Det skjedde ikke mye på de første kastene. Flua ble fiska inn med rolige inntrekk som hadde helt markante stopp, ca 15-20 cm i gangen. Avfisket området foran meg som er passe dypt og er standplass for tidvis mye fisk i vifteform. Så vaket fisken h&t igjen. La kastet 20 cm over vaket denne gangen og etter ett inntrekk så jeg laksen rolig kom opp å tok Laks som står i elva en stund kan bli ufattelig sprek, denne raste avgårde flere lange utras før den havna i hoven. Etter en kort pause var jeg klar igjen og det tok ikke mange minuttene før en ny laks sakte og rolig rulla over et insekt. Jeg venta ca et minutt, la kastet på samme måte som sist og dro en gang. Det blinket fra dypet og fisken tok flua en smell og raste avgårde! Denne var som de første også knallsprek. Flere utras senere lå det en ny smålaks i hoven. I denne elva er det heldigvis kvoter på 2 laks pr døgn så min fisketur var over for denne gang. Man kan jo fantasere hvor mange man hadde greid å få løpet av et par timer. Bruk de siste ukene av sesongen folkens. Laksefiske kan være ufattelig gøy på denne måten. Jan
    2 poeng
  4. Bekrefter det Rune sier om litt Bibio sist fredag. De ble observert flere steder på vidda, men helgas etterfølgende regn og vind satte nok en effektiv stopper for svermingen. Det er fortsatt gode muligheter helt frem til begynnelsen av september i fjellet, bare det kommer litt sol og varme. Man kan finne den helt opp i 1600 moh.i Sør-Norge så det gjelder å være ute. Synkende Bibio er nok aktuelt for ørreten som Kjell sier. I 2016 var jeg på vidda og bildene lenger opp i tråden og nedenfor viser enorme mengder på vannet, men nesten ikke vak å se på 3 dager. I magen på ørreten derimot var det sprengfult.
    1 poeng
  5. Liseberg. Bare for laks.
    1 poeng
  6. Måtte bare sitere denne her Truls, for jeg har nemlig lest noe før som tilsier at det du nå planlegger er fullstendig utopi God Helg! Er det kyte der eller annen småfisk btw? Den lille grå er nesten alltid en bra flue og den nye jeg la ut som jeg kalte dirty yellow har fisket bra det jeg har testet den i år. Roberts godzonker farge er også dødelig. Har du de 3 så klarer du deg godt mener jeg, jeg savner da ingen der jeg har fisket. Når jeg fisker streamer fra belly så er det nesten utelukkende med flyteline, lang fortom og fiske mot/langs land fra utenifra. For min del, typisk vårfiske da ørreten gjerne streifer land. Høsten er også bra på sånt fiske utover i aug/sept. når vannet er kaldere og fisken begynner å bli småsinna i påventning av gyting. Fankern nå gleder jeg meg til høstfisket tar til!! Har ikke fisket i skauen siden 16 Juni. Kjenner det klør brukbart nå etter å se mygg, vårfluer, vingemaur og annet snadder bli sugd ned! Er ventet mye regn i helga og ikke så ille varmt utover i uka, litt kjøligere netter også nå så er det snart tia igjen!
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...