Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      659


  2. Brumund

    Brumund

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      22


  3. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 555


  4. Jan_Haukaas

    Jan_Haukaas

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 327


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 08. okt. 2019 i alle områder

  1. Binde fluer selv eller kjøpe fluer av dyktige bindere?
    4 poeng
  2. 2 poeng
  3. Litt i kategorien for «hva lærte jeg i 2019» dette. Hvordan organisere og ikke minst merke nymfer etter vekt? Dette er nok et evig «work in progress» og i aller høyeste grad en individuell greie, så dette er mer i hvilken retning organisering av flueboksene mine tar om dagen enn noe annet. Dette er en viktig del av fisket, fordi vekt i en stor grad avgjør hvor fort riggen synker og/eller om den lar seg holdes flytende med en indikator. Da er det nødvendig å rimelig forutsigbart kunne gå litt opp eller litt ned i vekt for å kunne finne den nødvendige balansen mellom tungt nok og så lett som mulig. For et par år siden leste jeg noen (mulig det var @Pål Hedenstad?) skrive at merking ved hjelp av farve på hodet er veien å gå (fx rødt hode på fortyngede nymfer.) Etter å ha prøvd, og konkludert med at dette ikke fungerer for meg, trengte jeg noe annet. Etter å ha eksprimentert litt de siste sesongene - og mest siste sesong, har jeg en modell som gjør det hele forutsigbart og ordnet for meg. ALARM: Overthinking stuff ahead maybe. * Alle mine caddislarver og pupper uten wolframhoder er fortynget. Tykkelse på wire og antall vindinger følger krokstørrelse: #12: 0.020’’-17, #14: 0.020’’-15, #16: 0.015’’-12. Hadde nok brukt 0.025’’ til #12’ern om jeg hadde hatt - så det blir jo en kilde til forvirring i framtiden. Heldig vis går det med noen slike i løpet av et år - særlig når fiskekompisene skal ha. Jeg hater egentlig at disse fisker så godt. Om de ikke gjorde det hadde de ikke hatt plass i boksen min, for de er jo ganske så unnselige greier. Nymfenes svar på griffits gnat eller noe... * Alle pt/hareøre nymfer på jig-krok er fortynget. Jeg varierer størrelsen på beads i tre forskjellige strlser pr krokstørrelse, men har fast antall vindinger og diameter på wire. Dette gjør det lett å se hva «litt tyngre» og «litt lettere» koker ned til. 6 vindinger 0.010’’ til #16, 0.015’’ til #14 og 0.020’’ til #12. Blybindingeme syns jeg skal begrense seg til i hovedsak å befinne seg under krage/hotspot for at det ikke skal bygge for mye. Har og noen i str #10, men der er all bets off. Flesker til med så mye som det er plass til på kroken. Doubles som jigg-sluk på lettspinn-stanga. * Jig-nymfer med quills eller av perdigon-typ fortynger jeg ikke utover bead. De synker som klinkekuler likevel. * Nymfer på tradisjonell krok med beads blir vektet etter samme modell som for jigs, men med mindre hode og bly for samme krokstrlse. * Nymfer som hareøre og pt uten bead fortynger jeg ikke. - enn så lenge. Jeg fisker gjerne to nymfer i slengen, og den andre fungerer da som vekt. Hadde vært stas å høre om flere flueorganiseringsstrategier
    1 poeng
  4. Det er nok korrekt at vekt ikke er eneste variabel - en perdigon synker som en kule, en hareøre har fallskjerm. Men det tenker jeg er en vurdering jeg greier gjøre streamside basert på fluas utseende... Nymfekjøret anbefales. Medfører utallige nye måter å tenke «fluefiske» på.
    1 poeng
  5. Skal du besudle grafittpinnen til finfiske med slike vederstyggeligheter?
    1 poeng
  6. Har prøvd å få tak i en brukt stang ei stund og etter en tur i hos den lokale utstyrspusheren så kjøpte jeg en slik: https://www.guideline.no/produkter/stenger/enhånds/exp5/exp5-enhåndsstenger-102934-p0000067884 Satte på FAVO 0810 snella mi og et synkesnøre og dro ed til sjøen. Den fikk jaggu kjørt seg idag. 7 stk lyr, med største litt over 6 kg. Billig morro gitt Og stanga leverte mye mer enn jeg hadde trodd! Jan
    1 poeng
  7. Jeg er en av de som har brukt stroft i mange, sikkert 20 år. Har kun hatt en spole som jeg ikke har vært fornøyd med. Har prøvd div andre merker, men alltid havnet tilbake til stroft. I år har jeg brukt orvis superstrong, og har en rykprosent jeg aldri har vært i nærheten av med stroft. Har røket over halvparten av all fisk, småfisk unntatt. Ikke bare i knuter, men mange ganger midt på spissen. Kan ha vært uheldig med spolen, men havner nok tilbake til stroft. Igjen.
    1 poeng
  8. Skikkelig drittvær om dagen, men jeg trosset regnet og tok meg en tur etter gjedda, som gjerne er mulig å komme i kontakt med når lite annet frister. Det ble en våt og ganske kald affære, men jeg fikk da kontakt med noen, og av de størst fiskene så tok de så brutalt hardt som bare gjedda kan her i landet. Ble fire stk på noen timers fisk, og et par som ikke satt. En knøtt, to på 2-3 kilo og en fin på litt over fire. Den størst sto litt dypt og tok på kloss hold, når den skøyt opp fra dypt i en kort pause og knallet til flua og ga en skikkelig kamp. God kondisjon på den. Ble ikke mange timene da det ble vått og kaldt, men spredt aktivitet før det klarnet opp og vinden løyet.
    1 poeng
  9. 118 nye krokar fra Gamakatsu, Hends, Partridge, TMC, Top Fly and Varivas lagt til på http://flyhooks.org/
    1 poeng
  10. Veldig få sånne å se her på bruket gitt...
    0 poeng
×
×
  • Opprett ny...