Gå til innhold

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. nov. 2019 i alle områder

  1. Synes disse fluene utgjør et artig tillegg i flueesken. Prøv den som bundet her eller med fersken marabou, pearl hvit dubbing og lys rosa chenille. https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/663
    2 poeng
  2. Det har funket helt fint til mitt bruk Når jeg fisker med tørt så setter jeg gjerne på en bit 4x i ringen før jeg knyter selve spissen av 5/6x til den med kirurgknute. Når jeg fisker streamere så blir det bare spiss rett i ringen.
    1 poeng
  3. En luring dette her Spennende inntrekksmuligheter, helst med begge hender
    1 poeng
  4. Microring funker meget bra. Har 1,5 mm ring når jeg fisker sjøørret. Dobbel slukknute i ringen på begge sider. Husk å fukte knuten ved stramming og det trengs ikke mange runder når man knyter slukknuten. Jan m er verd å lytte til. Meget god instruktør og kaster.
    1 poeng
  5. Hei, og velkommen til forumet! Aldri lett det der med fortommer og lengder, spisser osv. Jeg regner med at det er sjøørret du sikter til med utstyret og fluer du viser til. Heldigvis kan man si så er det sjelden avgjørende i sjøørretfisket om man presenterer flua snorrett og med full strekk på fortommen. Ofte trenger man ikke de lengste kastene heller. Vanligvis kjører jeg med en tapert fortom på 9' med litt tykk buttdel som smaler av ned til 0,28 men jeg pleier å kappe av de ytterste 20-40 cm og binder på en spiss (oftest 0,26) på ca 1,5 meter. Spissen blir kortere etter diverse fluebytter og når den er rundt 70-80 cm så bytter jeg den med en ny lengde. Et tips som kan nevnes er å dra litt mindre snøre a snella slik at snøret stopper i snella med et rykk når man skyter ut snøret. Da fortsetter flua fremover og drar med seg fortommen. Om du bruker fortyngede fluer, så hjelper også dette 'trikset' og det er viktig å la snøret strekke seg helt ut i bakslengen når man bruker fortyngede fluer. Bare å prøve. Når det gjelder å fange sjøørret så er det viktigere at man kommer seg ut, og at man har flua i vannet mest mulig. Det er mye viktigere enn om kan klarer å strekke fortommen helt.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...