Gå til innhold

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. jan. 2020 i alle områder

  1. Hvite og orange clouser-varianter trengte jeg litt påfyll av. De skal være TYNT dresset!
    3 poeng
  2. Bandt opp denne klekkeren etter inspirasjon fra Rakkenes. Artig sak og binde, ga meg trua på flua. Likte denne godt Får se om den gjør seg på vannet etterhvert også. Jeg veit ikke om disse fluene jeg har surret opp i seg selv er noen inspirasjon, men titt på Rakkenes sin video HER. TMC 2487 i strl 14, 16 og 18. Hareøre oliven og chocolate brown til dubbing og hjortehår til comparadun vinge.
    2 poeng
  3. Trenger ikke svi av masse penger om du kjøper vest. Godt med lommer har de fleste. Selv har jeg kun med sekk, hvor jeg har alt utstyr, mat og flueesker. Synes det fungerer greit for min del.
    1 poeng
  4. Coastal i fast eller slow int er begge bra etter sjøørreten. Med fast int kan du fiske ganske dypt om du trekker inn rolig, med slow int så kan du fiske rolig over grunne områder eller like under overflaten. Hva som er best for deg avgjør plassene du har tenkt å fiske. Langgrunne områder fiskes lettest med slow, men dypere steder og der hvor marbakken ikke er langt ut så ville jeg foretrukket fast int. Av byttedyr så er det småfisk som kutlinger, sild/brisling, reker, tanglopper og tobis som dominerer, og jeg kunne klart meg sesongen gjennom med disse. Noen ville kanskje hatt en børstemark med i tillegg. Av fluer kunne jeg foreslått disse, speykutling, runars deceiver (sild/brisling), cdc-reke (i rosa orange og naturell), kobberbassen (tangloppe) og en jiggy eller clouser i hvit. Da har du fluer som egentlig dekker hele sesongen. Du må ikke ha alt, begynn f.eks med rosa cdcreke og hvit jiggy så er du godt i gang.
    1 poeng
  5. Men altså, du skal ha med alt dette, men ikke ha det på deg tenker du? Jeg skjønner ikke helt hvorfor du ikke bare kjøper en vest, dytter alt fluestæsjet i den, også har du med en liten sekk til mat, drikke etc. I en vest får du plass til alt det du nevner her, og det er merkelig å skulle ha dette ligge "utilgjengelig" under selve fisket. Plutselig knyter hele fortommen seg og du må bytte, eller du må bytte spiss fordi den gamle er for kort. Fluene bytter jeg i hvert fall ofte, så de MÅ jeg ha på meg. Liker du ikke vest? Da hadde jeg gått for en hippack, Patagonia sin Stealth er suveren.
    1 poeng
  6. En liten kommentar fra en som ikke er noen veldig dyktig fluebinder, så jeg blir sikkert korrigert om jeg tar feil. Jeg synes halene på fallskjermfluene peker litt mye nedover. Prøv å legge en surring med bindetråd så de står rett ut fra kroppen eller ørlitt oppover. Jeg tror flua vil ha lettere for å stå riktig på vannet da. Jeg ville også brukt et par runder mindre med hackle, men det tror jeg er mer en personlig smak. Imponert over hvor fort du tar dette!
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...