Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      10

    • Innlegg

      659


  2. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      6 145


  3. Tørrflua

    Tørrflua

    Styret - øvrig


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      696


  4. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      1 555


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 22. feb. 2020 i alle områder

  1. Se der! Da ere i gang. Blir fisk på den der! Hyggelig at du deler her Drev med litt surrings i går sjæl. Hadde ikke noen spesiell flue i tankene når jeg fant frem bindeutstyret i går kveld, så da ble det noen cripples og lett dresset Adams. Har en stemme ved navn Rune i bakhodet hver gang jeg surrer hackle, som til stadighet minner meg på at jeg ikke trenger mange turns, og det blir absolutt nettere og cleanere fluer av å ikke ha så mange turns som jeg hadde tidligere. I like it.
    4 poeng
  2. Ta med det dere vil, det er mulig å binde inne og ta litt kaffe eller te.. Og man kan kaste ute i dammene.. Jeg tar ikke med bindeutstyr men kan være behjelpelig hvis noen vil ha no tips/veiledning. Jeg tar med meg stenger og litt nye liner i klasse 4-5. Tipper jeg kan holde åpent til rundt kl. 15.
    3 poeng
  3. Jeg tar med ca 10 hjemmelagde kanelboller, må jo spise noen også for å sjekke kvaliteten. Derfor litt usikker på antallet. Tar med en stor kanne te også. Bør vi ta med bindeutstyr og stenger også ?
    3 poeng
  4. Endelig har jeg kommet igang igjen. Her er årets første Vespetina.
    3 poeng
  5. Jeg fant ingen tråd som passet for boobies[1], så da kan vi vel ha en... Jeg har tenkt å eksperimentere litt med boobies i vår/sommer. Dette er noe som visstnok bare er effektivt for regnbue på Høkensås, men de brukes jo flere steder - også etter SØ så noe må de da ha for seg. Det er kanskje heller ikke boobies i seg selv som er viktig, men en del nye fisketeknikker en slik flue muliggjør. Denne er i «damsel» farver. En liten wollybugger, strengt tatt, med boobyøyne på tmc112tr #9 med gul bindetråd, struts og grønn wire. [1] det er noen tråder her inne som diskuterer litt fisketeknikker som fungerer etter ørret. Søk etter boobies og se etter Vivelid.
    1 poeng
  6. Eg kjøpte på ebay, 8 mm tykke. Håper dei er store nåkk
    1 poeng
  7. @Pål Hedenstad Dette er boobie-tråden. Ikke gurgler-tråden. Ikke vannymfetråden. Og i alle fall ikke «sånn vi pleier gjøre det på våren» tråden. (Forsåvidt er tråden også i seksjonen for fluebinding. Så vi er ganske far nå.) Har du bilder av noen boobies du har bundet kan du jo poste dem her.
    1 poeng
  8. Ja, bare kom Jarle :-) Bare kjør til venstre mot setskog ved Seven11, kjør forbi silon, over elva og opp bakken med flere svinger... når du er på toppen der så har du boligfelt på begge sider av veien. Ta første til høyre rett etter dette så fort du møter skæven. Her ligger det: https://kart.gulesider.no/m/uZYNK
    1 poeng
  9. Knall krøpling! Bare å fylle boksen med forskjellige farver
    1 poeng
  10. 1 poeng
  11. Jeg tryr flytestreamere med eller uten boobs er bra saker. Og du kan sikkert lage fiskeimitasjoner (zonkere) med sånne hvite boobs og gi dem en svart pupp(ill) jizzes ble mye boobs her nå.. Nesten så jeg ble litt inspirert her til å sette meg ved stikka og surre opp noe greier.
    1 poeng
  12. Du må gjerne ringe meg, så kan jeg fortelle hva vi har gjort tidligere. Er ikke noe i veien for at det går an å søke bidrag fra FFS på et slikt arrangement. Slike ting kan være et løft lokalt. Og plutselig treffer man folk man ellers ikke ville truffet.
    1 poeng
  13. Jeg beklager, jeg har sagt antron, men jeg kjøpte polypropylen garn (Wapsi)... Jeg tror jeg har sagt antron fordi jeg planla å kjøpe det fra starten av... Polygarn/Antrongarn. Cul De Canard/Coq De Leon. Nakke/saddle. Halefjær/marabou/perlehøne. Er mye å holde styr på for en rookie, you know...
    1 poeng
  14. Da har jeg surret opp noen Baetis parachute duns, krok 15, TMC 102y. Fulgte din bindebeskrivelse @Rune Stokkebekkpå hackle, og det ble veldig mye lettere, jeg fikk mer kontroll på avslutningen, og jeg synes resultatet ble penere. Her kommer den fluen som ble "best" av de jeg surret opp. Litt lang hale (Fibbets, så kortere ut når jeg bandt de inn, heheh), hackle kanskje litt vel stort. Dubbingen ble også liiiitt tjukk, selv om jeg tok under 50% av hva jeg hadde tenkt å bruke. Føler det er på rett vei sånn totalt sett, bare må terpe, terpe, terpe. Takk for all hjelp!
    1 poeng
  15. "Første uka i juni. Da skal jeg lage helvete." Dette blir trolig selve mantraet for min fluebindekarriere, for makan til sitat er det lenge siden jeg har sett. Takk for fine filmer! Denne med hackle viste godt hvor lett det og pent det kan gjøres, og jeg fikk en bedre forståelse av utførelsen av det. Skal surre opp noen parachute duns ila dagen i dag, så kommer det bilder etterhvert. Du sa det på en veldig enkel og fin måte, det var rett og slett bindefilmer "rett frem", og det setter jeg pris på. Og jo! Farken så lett du gjorde det med polygarn, dægern, det er mange andre bindere på tuben som gjør det på en mye mer kronglete måte, hvertfall for min del. Denne teknikken blir jeg å benytte meg av. Håper du tar opp bindefilmer igjen, dette var min kopp med te!
    1 poeng
  16. @Roaas her er et gammelt klipp som jeg lagde i 2011 eller noe... her ser du en måte å binde fallskjermhackle på. Du kan dubbe tynt rundt vingen, i den dynker jeg også superlim før jeg surrer. Om jeg ikke dubber så gjør legger jeg også lim på den basen. Her fester jeg vingene bakover og kapper, du kan også feste de som jeg skrev lengre opp framover og bruke vingerestene til å bygge opp thorax, det blir lett penere på mindre fluer. Et annet tips i tillegg til å klippe er å rive av fibre på den siden som kommer mot vingebasen, ta vekk litt slik at du legger på en halv runde før hacklefibrene legger seg rundt. Da er det lett å få en fin start, flatt hackle. Dette med å ha bar krok foran vingen har jeg ennå, og fester hacklet helt inntil rota også dubber over etter å ha lagt et halvstikk eller to. Det ser mye penere ut enn om man fester hacklet rett i selve hodet. Det blir også meget slitesterkt.
    1 poeng
  17. Prøvde meg på noen døgnfluer i dag. Baetis dun-variant, oliven biot kropp, antrongarn til vinge, hale av en fjær (usikker på hvordan type, fått av en kar) og grizzly hackle. TMC 102y, strl 15. Det var en smule moro å begi seg ut på parachute duns, men må jobbe veldig mye med hackle fremover, det var noe forbanna herk. Haletråder er også litt fuck, men det tror jeg er mengdetrening, for det konseptet har jeg skjønt, men sliter med utførelsen.
    1 poeng
  18. 14 og 16 er gangbare størrelser det, mer enn 20. 16 er nok det som er best allround mener jeg.
    1 poeng
  19. Det er imponerende å se en fersking binde så fine fluer! Gleder meg til å følge tråden videre. Mange bra tips som har kommet også!
    1 poeng
  20. Det surres. Her er noen av de siste jeg har bundet. Prøvd på det jeg har trengt mest gjennom forrige sesong, nemlig klekkere. Jeg har lyst til å binde maur også, men har veldig mange i boksen fra i fjor, så litt synd å binde for og binde. Har brukt mye tid på YouTube og sett på teknikker, introkurs etc, så får jeg prøve å luke ut feilene mens jeg går. Har imidlertid bundet opp 6 stk Once and Away, strl 18 og 20. Slike som dette: her i krok 20, TMC 2487. I tillegg ble jeg inspirert av den enkle fluen Rune la ut for en stund siden, og prøvde meg på den. Her avbildet i strl 18. Samme krok, svart cdc, ice dubbing. Litt bustete vinge der. Har også laget meg en artig liten lightbox for å ta bilder i, synes det er vanskelig å finne godt lys og når jeg kommer tett nok innpå flua: ikke skygge for det lyset jeg har. Denne tok 20 min å lage, kostet null kroner. To av de tre bildene over er tatt i denne, og det er markant forskjell på hvordan kvaliteten på bildene bli. At jeg har laget fotostudio til fluene jeg binder, ja, det hadde ikke hun jeg deler adresse med mye forståelse for, gitt. Hun har ikke sluttet å riste på hodet siden jeg begynte å binde, og hun stopper vel neppe med det første tenker jeg.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...