Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Ørjan Pretorius

    • Poeng

      2

    • Innlegg

      187


  2. Terje Bendiksby

    Terje Bendiksby

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      858


  3. Kim Roger

    Kim Roger

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      184


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 27. mars 2020 i alle områder

  1. Litt varierende binding om dagen men noen blir det... Har brukt Gamakatsu f314, en krok jeg liker bare bedre og bedre. Skater: #6 CCCP-maur (chernobyl ant): #8
    2 poeng
  2. Dette klar du fint med de tipsene som ligger line.Det jeg vil tilføye er være nøye med slipingen av ringfoten .Å være sikker på at de ikke er noen ørsmå grader som kan grave seg ned i stangemnet og ødlegge det under press. Ikke surre surringene hardere at det går greit å justere ringene og få de på linje. Epoxyen: Bruk så lite du kan på hver surringen og mindre du gjør med den bedre blir det som regel. Min erfaring at det er bedre og bruke to tynne tynne strøk enn å prøve et tykkere et. Ting med silikon i seg er fy fy under byggeprosessen pga av faren for fiskeøyne på epoxyen. Surre stativ noe enkelt som Truls sier. Jeg kjøpte det enkleste fra flexcoat i 1991 og bruker det enda, det eneste jeg har. Lykke til.
    1 poeng
  3. Jeg fikk en gang påpekt noe viktig, da jeg kjøpte time hos en instruktør: La stanga gjøre jobben! Dette er i teorien veldig basic, men i praksis er det en typisk feil hos mange. Man bruker kroppen for mye, og stanga for lite. Dette blir ekstra tydelig i motvind. Man gir gjerne "litt ekstra", spesielt i siste framkastet, for å strekke fluelina lengst mulig. Dette kan virke mot sin hensikt. Med fokus på å la stanga jobbe, kastet jeg plutselig veldig mye bedre og lengre i sterk vind. Og fikk fisk jeg garantert ikke ville fått, uten denne endringen i teknikken. Det blir litt vanskelig å forklare på nett, men det handler om å bruke mindre kraft i armen. Man merker det best på kortere kast. Da bruker man praktisk talt kun håndleddet og kort kasteradius, i stedet for å jobbe og slite seg ut med arma. På litt lengre kast bruker man håndleddet og litt lengre, men fremdeles kort, radius på kastearma. Veldig kort radius. Det er viktig med rett bane overhånds og tydelige stopp. Da blir også buen på snøret smal (hvis man ikke stopper for seint), noe som gir mindre luftmotstand. På lengre kast bruker man mer av arma og kroppen, men har fremdeles fokus på å la stanga jobbe, med jevn bane og tydelige stopp. Tenk generelt over at albuen bør være mer inntil kroppen, i hovedsak på kortere og middels lange kast, slik at skuldra jobber mindre. I stedet for at hele arma og skulderen jobber langt ute fra kroppen, noe den ofte ikke trenger. Det er som sagt litt vanskelig å forklare, og for mange er dette grunnleggende og selvsagt teknikk. Men jeg oppfordrer alle som sliter litt med teknikken, blant annet i vind, til å prøve å fokusere på dette. Hva er det som jobber? Du eller stanga? Alt handler om energi, og den må alltid gå gjennom stanga og snøret. For min del merket jeg iallfall stor forskjell, og kastet "gjennom" sterk motvind til lengder som forbløffet meg. I bunn og grunn er jo det svaret: Generelt god kasteteknikk gjør at man kaster godt også i vind. Jeg anbefaler at man lærer seg et godt overhåndskast, og helst perfeksjonerer det. Da er de fleste rustet for 80-90 prosent av fisketurene, under alle forhold. Det er bedre å fokusere på å utføre det grunnleggende skikkelig, i stedet for å lære seg alskens spesialkast halvveis. De kan man eventuelt spe på med senere, etter behov. Så er det også kjekt med en profesjonell instruktør, hvis man klarer å oppdrive en. Jo mindre feil teknikk man slipper å avlæres først, jo lettere er det å lære det riktig etterpå. Som for eksempel det å la stanga gjøre jobben.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...