Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Ruben Petterson

    Ruben Petterson

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      270


  2. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      6 145


  3. Eirik Rusten

    Eirik Rusten

    Administrators


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      3 596


  4. Tørrflua

    Tørrflua

    Styret - øvrig


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      697


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 08. juni 2020 i alle områder

  1. Snapchat-1963344722.mp4 Liten tur ut idag, to stykker på land og ein mista grunna dårlig knute eller spiss. Testa knuten etter neste flue var kommet på og den røyk. So bytta spiss for sikkerhets skyld og då virka da som om knuten holdt. Bytta spiss før eg reiste ut idag men kan vera litt svekket ytterst på spolen ? Fin tur, fin fisk Snapchat-868487432.mp4 Snapchat-868487432.mp4 Snapchat-1963344722.mp4 Snapchat-1963344722.mp4
    3 poeng
  2. View this video Description Denne flua er en oppgradert versjon av et mønster jeg har brukt i mange år. Grunntanken med mønsteret var å etterlikne små stankelbein som kommer utover seinsommeren og høsten. Jeg har hatt et par tilfeller når de har vært vakgiver. Men det er svært skjelden at de naturlige forbildene skaper noe vakbonanza. Like fullt er dette en flue som er veldig god under en rekke forhold. Generelt så liker jeg å tilpasse mine attraktorfluer til noe i nærheten av det fisken beiter på, litt større men ikke noen bombe. Små insekter dominerer mange plasser, spesielt litt seint på sesongen. Sky fisk kan være litt kresen og lettskremt. Og ørret som lusker rundt og rydder i bøsset kan være litt finspist. For meg er dette en av de store favorittene fra august til og med oktober i marka. Mang en gang har ørreten gått 5 på når denne har kommet i banen under beiting på fjærmygg. Den er også en skikkelig lureflue til elva når fisken er oppe en skjelden gang og vaker. Krok: Normal tørrfluekrok, bør ha litt lengde på skaftet. Eks TMC 100 str. 14 er en bra standardstr. Tråd: Brun eller Grå 12/0 Uni/Benecchi, eller Sheer 14/0. Kropp: Naturlig grå cdc fjær eller Flyrite nr 19/20. Bein: Faux Bucktail m/knute. Vinger: Grå hacklespisser fra indisk hane. Thorax: Nat brun/grå cdc spunnet i løkke.  
    2 poeng
  3. Fiske under vannskorpa Fleip til side, som nevnt over holder det med å å ha tung nymfe eller å ha synkefortom, eller små splitt hagl. Ved elvefiske kan det noen ganger lønne seg med synke line eller synk lengst fram på lina (sink tip). Dette gjør det mye enklere å kaste og ha kontroll på lina. Skal du fiske med nappindikator er det rett tilbake til hel flyteline, tung nymfe og ev splitt hagl.
    1 poeng
  4. På tide å knyte denne på, og la den være på til desember.
    1 poeng
  5. Når jeg fisker i vann og elver bruker jeg kun flytesnøre, både på tørrfluer, klekkere, nymfer og streamere. Det er sjelden at jeg har behov for å komme dypt ned raskt, så stort sett holder det med at fortommen synker litt. Er det lite vakevillig fisk som står dypt, så er nok en line som synker på en eller annen måte en stor fordel da. Men det har altså ikke jeg, da kanskje 80% av fisket mitt nok skjer over vannfilmen og det som skjer under går helt fint med samme snøre.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...