Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Bounce

    Bounce

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      460


  2. devi

    devi

    Members


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      192


  3. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      6 145


  4. Bjørn-Roar Krog

    Bjørn-Roar Krog

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      62


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 28. aug. 2020 i alle områder

  1. Denne flua er en oppgradert versjon av et mønster jeg har brukt i mange år. Grunntanken med mønsteret var å etterlikne små stankelbein som kommer utover seinsommeren og høsten. Jeg har hatt et par tilfeller når de har vært vakgiver. Men det er svært skjelden at de naturlige forbildene skaper noe vakbonanza. Like fullt er dette en flue som er veldig god under en rekke forhold. Generelt så liker jeg å tilpasse mine attraktorfluer til noe i nærheten av det fisken beiter på, litt større men ikke noen bombe. Små insekter dominerer mange plasser, spesielt litt seint på sesongen. Sky fisk kan være litt kresen og lettskremt. Og ørret som lusker rundt og rydder i bøsset kan være litt finspist. For meg er dette en av de store favorittene fra august til og med oktober i marka. Mang en gang har ørreten gått 5 på når denne har kommet i banen under beiting på fjærmygg. Den er også en skikkelig lureflue til elva når fisken er oppe en skjelden gang og vaker. Krok: Normal tørrfluekrok, bør ha litt lengde på skaftet. Eks TMC 100 str. 14 er en bra standardstr. Tråd: Brun eller Grå 12/0 Uni/Benecchi, eller Sheer 14/0. Kropp: Naturlig grå cdc fjær eller Flyrite nr 19/20. Bein: Faux Bucktail m/knute.Vinger: Grå hacklespisser fra indisk hane. Thorax: Nat brun/grå cdc spunnet i løkke.  
    1 poeng
  2. Hadde du bodd nærmere ville du fått låne min nymfestang til harr, en Ikon Midge 1/2.
    1 poeng
  3. Man bruker det man har tro på. Men dersom du skulle ønske å eksperimentere litt, så de andre grunnene å miste fiske, som jeg vet om, er stangen og det som står bak stangen. Førstenevnte kan du bytte ut mot noe mykere i toppen (glassfiber?) og se hva som skjer. Enklere enn å binde om alle de nymfene.
    1 poeng
  4. Jeg sverger til Hanak Competition H 400 BL Classic. Mister så og si aldri harr på den kroken. Personlig er jeg ikke så glad i krokspisser med bøy. Vil helst ha rett krokspiss. Har ingen vitenskapelige argumenter å komme med, men som sagt så styrer jeg unna bøyde krokspisser. Det henger blant annet sammen med at jeg en periode brukte en Hends BL tørrfluekrok med bøyd krokspiss. Har aldri misset så mange fisk og tilslag som da jeg brukte den kroken. Etter det sverger jeg til rett krokspiss både over og under vann. Og ikke minst kroker med størst mulig krokgap.
    1 poeng
  5. Nå skal jeg være forsiktig å begi meg ut på noe jeg ikke kan så mye om. Leste en artikkel Hans Van Klinken og hans klinkhammer. Hvis leser om harren der http://www.tomsutcliffe.co.za/fly-fishing/fly-tying/item/248-hans-van-klinken-on-his-klinkhamer-special.htm,lhar han endel forklaringer hvordan harren tar. Det er år og dag siden jeg har fisket harr, men jeg bet meg merke idet når jeg leste saken. Mulig et bomskudd, mulig en løsning?
    1 poeng
  6. Begynt å bunkre opp materialer til vinterens sysler. CDC div merker. Kobberhoder til nymfer Div biots Div påfuglefjon Bly, 0,10 og 0.15 håper dette blir OK til vårfluepupper Selull i div forhåpentligvis vårfluefarger Og no perletinsel.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...