Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Thomas Kvernberg

    • Poeng

      5

    • Innlegg

      15


  2. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 555


  3. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      6 145


  4. Eirik Rusten

    Eirik Rusten

    Administrators


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      3 596


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. sep. 2020 i alle områder

  1. Etter nok en tur til samme vann tror jeg årsaken til liten overflateaktivitet viste seg. Fant meg en plass tidlig på morgenen ved marbakken og så noen få ørreter som gikk nærme overflaten. Det var god klekking av både fjærmygg og små døgnfluer (som jeg ikke helt har klart å finne navnet på) og noen større siphlonurus. Var vanskelig å få fiskene til å ta, men hadde til slutt en på som jeg mistet (tok en liten buzzer). I lunsjpausen kikket jeg tilfeldigvis ned og oppdaget store mengder marflo som satt fast på begge beina mine. Det er vel god grunn til å anta at det er disse ørreten går å beiter på nå, selv med så mye mat tilgjengelig i overflaten. Blir spennende å teste noen marfloimitasjoner neste gang!
    5 poeng
  2. Dette er vel å bryte the euronymfing rulez, men det er noe jeg har sett andre gjøre, testa litt selv, og føler jeg nærmer meg å skjønne hva som skjer. Når man kontakt-nymfer, er rekkevidde begrenset, man fisker gjerne best rett under stangtuppen - der er flytet dypest og best og straight in fish-face. Særlig for harr, som helst står skjeløyd og sjenert og glor i grusen. Men noen ganger er det sterkt behov for å fiske «uti der.» Jeg jobber med en slags løsning som funker for meg, og som jeg tenkte lufte her. Greia er å kaste langt (12m) med kontaktriggen, 45 grader eller kanskje enda brattere, oppstrøms. Og fra nymfene plopper i vannet er det kun en million prosent fokus som gjelder: alt lander på vannet (floating the sighter osv) stangtuppen peker og tracker fluene, og helt uavhengig av stangtuppen figure-eighter j inn snøre. Sakte løfter jeg fortommen opp av vannet (med handtwist, ikke med stanga) til det er kontakt med sighteren. Avhengig av føreforholdene ~deaddrifter jeg nå nymfene «uti der» - typ to+ stanglengder - og er tight nok til å se takes på sighteren. Avhengig av hva som skjer uti der, løfter jeg sighteren på et tidspunkt - men uten å «dra» i nymfene - bare la den gradvis komme av overflata. Sett krok og kast på nytt om noe ser det minste rart ut. Dette funker fint på ørret. Har fått harr til å ta dette og, på ikke alt for dypt vann. Nøkkelen for å få det til er lette nymfer. Tunge nymfer trekker ned og mot stangtuppen, det flyter ikke naturlig. Lette (2mm, 2.5mm) synker veldig sakte med tippet montert, og tumler mer naturlig (Inbiller jeg meg) med strømmen. Fortsatt noen nymfeflyt igjen i år
    2 poeng
  3. Har etter mye om og men omsider fått ut fingeren og fått gjort litt mer på blokestanga med graphene i klasse 7 Godt å se at finishen sittersom den skal. Ble veldig fornøyd!
    1 poeng
  4. Hadde meg endelig en tur ut i skauen i går, men det ble bare dårlig stemning. Første vannet jeg var ved skjedde det ingen verdens ting. Tilogmed de to slukfiskerne som var der, dro etter kun kort tid. Eneste var en jæskla fuggel som holdt på og lurte meg flere ganger. Her var det ikke ett eneste vak, og i dette vannet er det bestandig minst ett vak uansett hvor råtne forhold det er. Ingenting. Jeg gikk tilogmed rundt vannet med minizonkern, ikke et eneste hugg. Snodig. Dro derfor videre til et annet vann. Her så jeg et fint vak i en vik før jeg hadde fått av meg sekken. Gikk i posisjon og kastet ut. Først enda et vak 20 meter unna. Så et mye nærmere, og så tok den flua mi (daddy of course). Bomdrag de luxe. Var nok en ganske fin fisk, for den flytta bra med vann. Fisken ble nok skremt for den slutta å vake, så da var det frem med vente-kaffen. Begynte å vake litt til siden for plassen min, men denne klarte jeg ikke å få kasta ordentlig på. Var bare 3-4 vak litt her og der uansett. Så slutta det helt, og jeg dro til et annet vann. Også her var det et vak umiddelbart når jeg kom frem. Fikk kasta på den, og også her ble det et duste-bomdrag. Slutta helt å vake, og jeg dro hjem lenge før det ble mørkt. Orka ikke prøve flere vann. Var bare sur. Godt mulig det ble noe mygging på kvelden, men jeg orka ikke tanken på å sitte i bellyen eller vente noe særlig i små-vanna Det var utrolig stille i går, bortsett fra de to jeg dro bom på. Helt utrolig, men det var jo svææært lite på vannet. Så et par vårfluer, men det var nesten ikke noe annet tjafs å se utpå. Var jo en fin dag, så det burde vært litt mer action. Synes jeg.
    1 poeng
  5. Her har det naturlig nok vært stille en stund, men nå bør folk begynne å kjenne sin besøkelsestid i marka også. Småmauer'n har begynt å røre på seg og jeg har vært ute 3 turer for å se etter dem. Første svermingen jeg vet om kom 31 juli og da var det ganske mye på farta visse plasser. Der jeg dro var det ikke allverden men litt. Dog skuffende med vaking og jeg måtte runde av alt for tidlig. Var ute forigårds og det var lunkent med maur. Men i går var det litt mer, nok til at det kom opp litt pen fisk. Ikke mange som vaka mye men litt her og der. Var ved vannet sånn 18.20 og så litt maur på vingene, fram til kl. 19 så kom det litt i ny og ne og satte seg utpå og fisken kom litt igang. Brukte nesten all tiden på å komme i posisjon for å få kastet på noen uten å skremme dem. Skremte en pen fisk ved at jeg var litt for ivrig med å legge ut flua slik at den trolig fikk lina over hodet. Så ikke no mer til den, mulig den bare ga f også. Litt typisk for flere fisker at de tok en runde på 5-6 vak så ble borte. Men fikk da bra retning og hold på en og fikk lagt flua forsiktig ut i banen og den tok (en guumaur krok 16), overraskende sprek til at det er 19 grader i vannet på rundt 70-80cm. Men dette er et dypt stort vann så det stikker nok ikke så dypt. Fisken var vårsprek og kom seg fort. Etter den så klarte jeg å bomdra en pen, ble alt for triggerhappy på kort hold. De tar seg ofte god tid til å slurpe disse fluene forsiktig i seg, hehe.. Vel det der vel å anse som en liten "kick-off" for høstsemesteret selv om jeg har vært ute i juli også og fanget ganske bra en dag (30de). Gjelder å smi nå for den som vil oppleve maur. Dager som er stille, varme og gjerne litt sånn trykkende luft er prima.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...