Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      6 145


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      5 256


  3. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      1 555


  4. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 430


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 13. sep. 2020 i alle områder

  1. Nydelige ørreter! Ser ut til de 'nyutsatte' har hatt et godt matfat å ta av siden utsett. Hvor mye regner du at fisken legger på seg de første årene, synes 20 cm økning hørtes veldig veldig bra ut. Hadde vært gøy å kunne runde av sesongen med en fin fisk på tampen. Hadde sesongens siste tur i et område i går. Veldig flott område men 7 + sekundmeter sur vind er ikke tørrfluevær. Hadde en fisk oppe etter en streaking caddis tre kast på rad og det ble med det. Den bommet på flua. Blåbærene var gode og naturen utrolig flott. Så vi var enige om at det var langt fra en bomtur, tross dårlig uttelling
    2 poeng
  2. Det har neimen ikke vært enkelt å være skaufisker på østlandet i august og sept sålangt i år. Tror jeg knapt med unntak av 2018 sett mindre liv på denne tia og tidligere. Men det ser ut som det er i ferd med å rette seg til litt. Jeg tror nok at varmen i august forskjøv ting ganske mye og at klekkingene kommer litt seinere nå enn normalt. Tipper ei uke ca. På denne tiden i fjor var det bra fart i myggen men nå har jeg kun sett bittelitt og veldig dårlig aktivitet. Målte 14,5grader i et vann her torsdag og det er nok 2-3 grader over det som var på samme tia i fjor. Så det braker vel løs snart Var ute på en runde i blåsten i går og testfisket et par vann jeg satte ut 1årig fisk 26 april i fjor. Da var de ca. 12cm... nå var de fra 32-35cm og nesten 500 gram på de største. Det må jeg si er veldig lovende. Hiver med et bilde av en av dem. Så ble det litt streamerdenging fikk en ok på 750gram på minizonkern og noen mindre, hadde flere som nafsa i zonkern men de satt ikke skikkelig. Tilslutt havna vi i et annet vann som hadde litt mer le og der fikk jeg jaggu en eldre luring inntil torva på en daddy krok 12 på pene 1,2. Spådd finere forhold til uka så får vi se om det er bare "luremus" eller fakta. Yr har nesten vært kroniske i år på langtidsvarslet med lite vind. For så så tverrsnu et par dager føre...
    2 poeng
  3. Jøss! 4kgs ørret er ikke hverdagskost! Gratulerer! Selv med tabubelagt redskap står det respekt av slik fanging!
    2 poeng
  4. Prøver å vise med en skum-bit. Klipp på skrå, bøy snøret bakover, og surr over med f.eks bindetråd, så får du en fin og jevn overgang. Bruk så mye tråd at det dekker hele overgangen. (Mye mer tråd enn på bildet ) Legg på superlim eller lignende.
    1 poeng
  5. Hei @Truls Veksten jeg har sett nå i disse to vannene synes jeg er eksepsjonell. Allerede i fjor var de over nesten 20cm på høsten. Disse fiskene har fulgt veksten på fisken vi har på anlegget fra 1-2år. Gjennomsnittlig ligger ofte veksten rundt 150gram i året for de fleste aldersklasser. Det som er ganske interessant er at de vokser ganske ujevnt disse jevngamle fiskene. Man har gjerne en øvre 25% som vokser nesten dobbelt så fort som de nedre 25% som ikke har skjønt greia. Og gapet mellom disse bare øker på ettersom åra går til de øvre 25% stagnerer. Så seinere smått kryper de andre nærmere men blir ikke like store. Den store fisken jeg fikk i går er 9 år gammel i år. Den ble satt ut i 2012 og i 2017 var den oppe på 1,2-1,3kg. Siden har den bare holdt matchvekta. Det tiltross for at det er rikelig med kyte i vannet, ingen andre arter fisk. Men jeg har sett de har stoppa opp før for så å ta nye steg etter noen år med samme vekta. Gode sommre har nok mer å si enn vi aner når det gjelder vekst på ørret. Flere vann var tydelig merket etter sommeren 2018 men det gikk seg til ila 2019 og i år. Hvis det er litt ok vann uten for mye fisk så mener jeg at noe slikt er ganske normalt hvis man setter ut 1-åringer på våren. - Etter 1,5 år i vannet/2,5-år gammel (høst): 24-26cm og 140-160gram ca. - Etter 2,5år i vannet/3,5-år gammel (høst): 350-400gram ca. - Etter 3,5år i vannet/4,5år gammel (høst): 500-700gram.
    1 poeng
  6. Dette funker nok. Er det mono-kjerne i lina? J hadde i så fall bare dratt av 15cm coating og knytt på en meter eller så med fortomsbutt vha en eller annen spleiseknute - dobbel uni eller blodknute, avhengig av diametere. Jeg har begynt å kappe løkkene på linene jeg bruker - de skaper stort sett bare hazzle. Jeg knyter nå stort sett på en fortom med nåleknute, og når det er på tide å skifte gjør jeg som @Truls foreslår over og skjøter på ny fortom med blodknute etter å ha kappa den gamle ca 30cm fra nåleknuta. Å knyte den nåleknuta er forøvrig en god indikator for meg om det er på tide å hive lina og kjøpe ny
    1 poeng
  7. Du kan godt benytte aquasure/stormsure, https://www.baardsen.no/uv-wader-repair-1?gclid=EAIaIQobChMI4Ya7rrXl6wIVCCwYCh191AgnEAQYAyABEgKdNfD_BwE eller et annet lim som er litt fleksibelt og tåler vann ( bare lenger herdetid) f, eks glassklar tech 7, silokon eller lignende. Samme med uv lim til fluebinding, må bare være fleksibelt. Riktignok lager jeg løkkene mine selv og har brukt det i 12 år i norske og tropiske farvann, alt fra klasse tre til 13. Det første året brukte jeg den strømpa som følger for å feste til snøret med katastrofalt resultat på glassliner. Etter jeg begynte med å feste de med nålknute og lim på løkkene. Lim på nåleknuten er for å forhindre at den løsner/ går opp og to nåleknuter, hvis den ene skulle svikte og strengt tatt ikke nødvendig under norske forhold. Gjør det på selve løkka også. Har tre løkker, en stor på backingen og en i hver ende på snøret. Aldri har dette systemet sviktet og utrolig kjapt å bytte snøre eller fortom. Går du for variantene , ved å droppe løkke , men å feste en tykkere senestump i enden av lina , ville jeg vurdert å lage en en stoppknute(dvs en tørn på) i tuppen av lina.Som ev vill stoppe nåleknuten fra å gli på den glatte glasslina. På all annen coating holder nåleknuten. Ser på bildet du har lagt ved. Det er noe som fra tid til annen skjer på sveisede løkker.
    1 poeng
  8. Monorigg, to nymfer. Eksperimenterer med tre i ny og ned med uvekta flue på toppen (straffer seg som regel.) For å greie kaste «langt» med to lette nymfer sånn har jeg gått ned til 0.35 som «line» og bare en kort «tapering» til sighter for å begrense problemer med knuter i toppringen. Om jeg bruker noe for å få sighteren til å flyte (loon payette paste fx) så er det viktig å ikke kline for mye - hold gugga utafor stangringene, den gir friksjon. edit: glemte nevne at jeg ikke skyter hele veien, men at kastet må gjøres med mye «overheng» når fluene er lette.
    1 poeng
  9. Etter nok en tur til samme vann tror jeg årsaken til liten overflateaktivitet viste seg. Fant meg en plass tidlig på morgenen ved marbakken og så noen få ørreter som gikk nærme overflaten. Det var god klekking av både fjærmygg og små døgnfluer (som jeg ikke helt har klart å finne navnet på) og noen større siphlonurus. Var vanskelig å få fiskene til å ta, men hadde til slutt en på som jeg mistet (tok en liten buzzer). I lunsjpausen kikket jeg tilfeldigvis ned og oppdaget store mengder marflo som satt fast på begge beina mine. Det er vel god grunn til å anta at det er disse ørreten går å beiter på nå, selv med så mye mat tilgjengelig i overflaten. Blir spennende å teste noen marfloimitasjoner neste gang!
    1 poeng
  10. Endelig fikk jeg prøve litt elvefiske etter ørret igjen. Det er jo det deiligste fluefisket, men der jeg bor er det få gode elver. Vi har gode fjellvann, laks i elver og sjøørret i sjøen. Men det å vandre langs ei lita elv, lese og analysere strømmene, og kaste ei nymfe eller tørrflue utover elva.... Da er livet herlig. Spesielt når det står fisk akkurat der du har lest deg fram til. På bildet kjører jeg en halvkilos ørret, som var det største jeg fikk på fluestanga denne turen. Vel verdt kjøreturen, og deler av den siste ferieuka. Selv om jeg innerst inne håpet å få på nærmere kiloen på fluestanga. Jeg fikk vel en 5-6 fisker på fluestanga. Men... for å banne i kirka, og jeg beklager på det sterkeste allerede, så fikk jeg dog større fisk på sluk og wobbler. 1,1 på førstnevnte, og hele 4 blank på sistnevnte. Visstnok den største ørreten som er tatt i elva på 10 år . Med påfølgende intervju i lokalavisa og heder og ære. En vanvittig opplevelse, selvsagt. Så ber jeg ydmykt om tilgivelse for å vise glede over wobbler-fanget ørret. Jeg trenger nok profesjonell hjelp, og skal legge meg inn for behandling ved første og beste anledning. Jeg er syk. Det skal sies at jeg elsket hele turen da, og fluefiske langs denne elva var som balsam for sjelen. Selv om elva ikke alltid er så fluevennlig i seg selv, med tanke på atkomst. En slik tur gjør godt før høstmørket setter inn. Den fikk meg til å huske og oppleve to viktige ting i livet: Det er herlig å fange stor ørret. Og det er herlig å vandre langs ei ørretelv med fluestanga, selv om fangsten kan være liten. Da kan livet noen ganger føles helt perfekt.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...