Gå til innhold

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 02. okt. 2020 i alle områder

  1. Men @Terje Bendiksby det er ikke alle høner som har hackle som egner seg. Whiting og Metz har jeg brukt og de er fine. Har også hatt noe keough men der er fibrene ofte litt mer dunete. Både Hebert og Whiting serie høner kan brukes, men whiting hønene "de røde logoene" har litt mindre dun på... enn Hebert hønene... if you catch my drift ;-)
    2 poeng
  2. Sesongen er over for min del, men det var skikkelig digg med ørret på 1,5 i år. Tatt i juli på daddy long legs, i finnskogstraktene. Langt mellom ørret av dette kaliberet.
    2 poeng
  3. Som du sier, tvinner ikke fortom så lett, flyter litt lavere og det er mykere og mer livlig synes jeg. Og blir litt mer "byggy". Jeg liker å surre det slik at hacklet luter bakover da, dvs. framifra og bak for deretter å legge mange surringer gjennom med tråd spunnet oval. Det blir skikkelig slitesterkt.
    1 poeng
  4. Hei @Truls Veksten jeg har sett nå i disse to vannene synes jeg er eksepsjonell. Allerede i fjor var de over nesten 20cm på høsten. Disse fiskene har fulgt veksten på fisken vi har på anlegget fra 1-2år. Gjennomsnittlig ligger ofte veksten rundt 150gram i året for de fleste aldersklasser. Det som er ganske interessant er at de vokser ganske ujevnt disse jevngamle fiskene. Man har gjerne en øvre 25% som vokser nesten dobbelt så fort som de nedre 25% som ikke har skjønt greia. Og gapet mellom disse bare øker på ettersom åra går til de øvre 25% stagnerer. Så seinere smått kryper de andre nærmere men blir ikke like store. Den store fisken jeg fikk i går er 9 år gammel i år. Den ble satt ut i 2012 og i 2017 var den oppe på 1,2-1,3kg. Siden har den bare holdt matchvekta. Det tiltross for at det er rikelig med kyte i vannet, ingen andre arter fisk. Men jeg har sett de har stoppa opp før for så å ta nye steg etter noen år med samme vekta. Gode sommre har nok mer å si enn vi aner når det gjelder vekst på ørret. Flere vann var tydelig merket etter sommeren 2018 men det gikk seg til ila 2019 og i år. Hvis det er litt ok vann uten for mye fisk så mener jeg at noe slikt er ganske normalt hvis man setter ut 1-åringer på våren. - Etter 1,5 år i vannet/2,5-år gammel (høst): 24-26cm og 140-160gram ca. - Etter 2,5år i vannet/3,5-år gammel (høst): 350-400gram ca. - Etter 3,5år i vannet/4,5år gammel (høst): 500-700gram.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...