Gå til innhold

Vinnerliste

  1. kenneth Nes

    kenneth Nes

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      45


  2. Terje Bendiksby

    Terje Bendiksby

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      858


  3. Ola T. Berntsen

    Ola T. Berntsen

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      47


  4. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 555


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 07. okt. 2020 i alle områder

  1. Det er dét de regner med
    2 poeng
  2. Han her forklarer litt om graphene fra 0:50.
    2 poeng
  3. Plutselig dukket det opp en klinge i en krok, som jeg ikke helt hadde kontroll på Begynner å bli slunkent med annet stangbyggingsutstyr hjemme, så jeg tok litt herfra og litt derfra, og fikk rasket sammen nok til å få laget en 'reste-stang'
    1 poeng
  4. Såvidt jeg har forstått tilsettes graphene i limet, og da er sikkert i minimale mengder. Apropos de som forsket på graphene og klarte å isolere det fikk Nobelprisen i kjemi i 2010. Var på et seminar i fjor, hvor en engelsk forsker fortalte at graphene er et materiale som kan forbedre batteri teknologien og brukes i elektronikk og halvledere.Nevnte ikke fiskestenger, men de foregår utvikling på bruke resin impregnert med graphene i prepegen til satellitter. Så det er garantert et spennende materiale på mange felt.
    1 poeng
  5. Uten ref til filmen da jeg ikke har sett den... Grafene er et sprøtt materiale og si at en stang er grafene er litt mumbojumbo da de er kun en svært liten del av klingen som er laget av det. Og finnes i alle stenger fra før.. Nano silica resin(lim) reduserer behovet for mengden lim i klingen samt at man fyller ut tomrommene i fiberstrukturen bedre slik at fibrene bindes bedre sammen og gir sterkere og lettere klinge. Det er kortversjonen, så er det forskjell på nano og nano... orskjellen på resinet hvor bra er det og hvor godt/effektivt fyller det. Dvs. andelen silica nanopartikler som virkelig legger seg mellom fibrene.
    1 poeng
  6. Jeg har en kompis som driver med stang utvikling over atlanteren. Han har utviklet mange stenger med graphene for tohånds og enhåndstenger til steelhead, ørret osv. Men på et område holder han seg foreløpig til Nano (silica) resin og de er stengene til tungt tropisk fiske.Stenger som utsettes for press vi ikke eller ytterst sjelden opplever i våre områder. Nå skjer utviklingen fort og ting kan forandre seg, men foreløpig ar nano resin (silica) en fordel her, slik jeg har forstått det. Han har mange godord om graphene stengene dog. Så om vi blir lurt litt av markedsføringen av nye materialer vet jeg ikke. Vi har jo disse "gulrotstengene": Well, it's true, because the bio-nanocellulose fibres used to make the fishing rod tighter and more responsive come from real carrots—thus the name Carrot Stix™!
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...