Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      6 145


  2. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 429


  3. Bounce

    Bounce

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      460


  4. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      659


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. jan. 2021 i alle områder

  1. Jeg binder i all hovedsak med elk eller hjort. Liker også å bruke cdc på de mindre krøplingene da jeg håndterer det bedre enn hjortehår med de pølsefingrene mine. Liker hjortehår, synes det blir litt mere buggy enn med CDC. To eksempler fra min boks. Den øverste er i krokstørrelse 14 og den nederste i krokstørrelse 16, riktig nok to forskjellige kroker.
    2 poeng
  2. Ser bra ut Truls! Mangler vel ikke stort, men jeg utfordrer deg på en maurnymfe. Test det hvis du ikke har gjort det som dropper.. Trenger ikke å være så fancy egentlig med sånne brettabein som jeg suser med. Kan lage som Torill Kollbu's maurnymfe. Legg litt tunt bly i bakkroppen, thorax så binder du inn litt antron eller poly, dubber, spinner ørlite cdc i løkke, surrer den også bretter du over garnet slik at cdc'n splittes... Blir faktisk ganske nice det der.. I ren nostalgi så lagde jeg 4 slike her, fant et gammelt alt om fiske på dass her i helga fra år 2000
    2 poeng
  3. Pål skriver jo om Quigley Cripple og nevner flere materialer som vinge der; elk, rådyr, hjort, cdc eller harefot. Synes alt ser fint ut, selv bruker jeg kun cdc på de jeg har som ligner. Mest fordi det er materialet jeg "kan" best.
    1 poeng
  4. Takk for det Eirik og Rune! Jeg bruker 3mm øyne på disse småtassene. Tungstenhode på 2,3mm med ei lita blyremse i slotten på undersiden av kroken. Har et bra lager med messinghoder, men de siste åra har det lageret fått ligge i fred. Når man først skal fortynge en flue, så gjør jeg det med wolfram/tungsten der man får størst vekt ift størrelse. Ja jeg gleder meg ordentlig til å sette på en minizonker igjen i jakten på grov ørret!
    1 poeng
  5. ooo Fine fluer @Jarle TL trenger nesten bare "lille grå" i boksen, vældi fali faktisk litt irriterende innimellom hvor glad de er i den flua der... Er jo ikke bare i skauen de ikke klarer å la den være i fred.. Hender rett som det er hvis det er trått i elva at jeg putter den på og gjør en liten razzia (når det blæs litt) og det svarer ganske ofte da. LItt lang fortom som til tørrfluefiske i elva typ 18fot og 3 eller 4x spiss... Hadde endel dager i noen klare østlandselver i sommer og den leverte bra når folk flest gnur buksebak. Ene korte økte på en time fisket jeg av en fin høl og nappa opp 7 ørreter på straken, mistet 2 og hadde 2 eller var det 3 som var borti å lugga som ikke satt. Helt texas. hi.. Du vekter de med tungstenbead foran? Jeg var skikkelig i beita for rett type bead her og hadde bare messing som var små, la inn litt mer bly i kroppen men det ble ikke samme greia.. Ikke var fluene balanserte rett og ikke holdt de seg der de skulle under inntrekk heller. De fluene fikk skammekroken og ligger i "dynga" nå. 4mm @Eirik Rusten look
    1 poeng
  6. En side av maurboksen fylt opp og klar. Isen kan godt gå snart!
    1 poeng
  7. Det var en trist melding som traff meg rett i fleisen da jeg søndag åpnet Fluefiskersiden, derfor vil jeg skrive noen ord om mitt kjennskap til ham. Første gangen jeg kom i kontakt med Staffan var da jeg meldte meg på et kastekurs han hadde i Brumunddalmidt på 1970- tallet. På grunn av etternavnet trodde jeg at det sannsynlig var en en svenske som skulle briljere litt overfor teite nordmenn. Men det var det ikke nei. Han var faktisk underdanig overfor oss kursdeltagere. Senere ble jeg enda bedre kjent med ham under en hyggelig workshop som FAST FISKE hadde ganske tidlig etter åpningen av firmaet. Så mesteparten av det jeg praktiserte under min tid som fluefisker har jeg lært av ham. Dessverre traff jeg ham ikke i 2020, men tankene streifet stadig inn på hvordan han hadde det etter at han for en del år siden fortalte at han ikke tålte kulden. Så takk for alt du lærte meg i løpet av en førti/femti års periode. HVIL I FRED. Magne Fjellstad.
    1 poeng
  8. Endelig fått meg en slik Lobster Claw fra FutureFly så nå kan jeg kutte ekornskinnene i ganske så tynne zonkerstrimler. Holder på å lage en egen streamer/nymfeboks for marka, der alle fluene fint skal kunne kastes med en halvkjapp femmerstang. Her følger noen minizonkere tungt inspirert av opphavsmannen på TMC 112TR #7
    1 poeng
  9. ...og da fikk jeg inn smågodt til Haldin blanksen. Struble sete, snake rings, litt tråd til testing. Og selvfølgelig treinnlegget til bambusprosjektet.
    1 poeng
  10. Nok en glassfiber: Haldin HDT-88 blanks. Frisk 8-foter for det litt tyngre fisket som jeg ønsker å lære meg litt av. Bør funke greit for stor fisk i små elv, håper det finnes...
    1 poeng
  11. Røk på en Cottarelli Travel De Luxe med litt ekstra kjeft og lull. Virker ganske god denne, moro med no nytt. Men tviler vel på at Vice II blir helt arbeidsledig ;-)
    1 poeng
  12. Leste i dag at Staffan Lindstøm har gått bort. Han fikk kreftdiagnosen for bare under en måned siden. Staffan var en av mange som var veldig aktiv på Fluefiskesiden da jeg startet for fullt med fluefiske, og kom med gode råd og anbefalinger. I 2009 var en kompis og jeg på et treff på Kvarven i Rena, og jeg møtte ham da. Fersk som kompisen og jeg var, forbarmet Staffan seg over oss og hjalp oss med kastingen vår. På FFS var han jo ivrig på den tiden, og kom med hjelpsomme kommentarer da jeg startet med fluebinding. Jeg har kjøpt vagwing (er visst pollenfilter fra VW) av ham, kapokdubbing har jeg, alpakkadubbing, og ikke minst polyamiddubbingen hans som jeg fortsatt bruker mye av. Han likte visst veldig å finne materialer som han kunne lage fluer med. I 2011 dro jeg tilbake til Kvarven i Rena en uke alene, og Staffan var jo en av de som gjorde at jeg følte meg svært velkommen blant gjengen der. Det var turen da jeg fikk min første ordentlige kilosfisk (en typisk Rena-ørret på 1,5kg), og Staffan var veldig begeistret da jeg til slutt klarte å fange den. Jeg har ikke møtt ham etter det, men har jo hatt han som venn på Facebook alle år så har jo fulgt ham de siste årene. Oppstrøms har en artikkel om ham. Hvil i fred!
    0 poeng
×
×
  • Opprett ny...