Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      1 430


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      5 257


  3. Verre_enn_minken

    • Poeng

      1

    • Innlegg

      226


  4. Tørrflua

    Tørrflua

    Styret - øvrig


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      697


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. jan. 2021 i alle områder

  1. Denne ble veldig bra Truls! Nett og slank og det kan være giftig! Når det gjelder hjortehår så må man bare trene. En god stacker tilpasset mengden hår, en kam for å få ut underull og sterk nok tråd til å binde inn bunten er suksessfaktorer. Mange synes hjortehår er noe herk å jobbe med, men man må prøve og prøve før man behersker det. Enten det gjelder å binde inn små bunter til vinge, spinning av hjortehår eller hackle av hjortehår. Den sistnevnte har jeg brukt mest tid på å lære meg. Hvis du kutter hårene når du strammer kan du prøve en flatere tråd med mer overflate mot de hule hårene.
    2 poeng
  2. Har ikke kjennskap til Dynamic, men dersom du ikke kjenner til det, så er SA Amplitude Smooth VPT 2.0 på vei inn på markedet nå. Verdt å merke seg dersom du liker VPT.
    2 poeng
  3. Enig. Hvis målet er å lage en vinge oppå kroken er vokset tråd lurt. Samt å ikke binde ned på bar krok, men ha et fundament av bindetråd. Da spinnes ikke hårene like lett rundt krokskaftet.
    1 poeng
  4. Jeg sleit lenge (og sliter fortsatt) med de hjortehårene. En greie lærte jeg meg underveis som hjalp veldig på å få hårene penere. Det er garantert at det finnes en opphavsmann på det her men jeg vet ikke sånn i farten hvem det er. Uansett! Hvis du vil ha hårene samlet oppå kroken og unngå at du spinner hårene, så legger du først en slakk turn med tråd rundt bunten med hår mens du holder det OVER kroken, og så fører du bunten med tråd rundt ned på kroken mens du holder tråden relativt stram så ikke noe stikker av. Når du har fått denne samlede bunten ned på kroken legger du to-tre løse turns til rundt håret og kroken før du strammer til mens du klemmer hårene med fingrene du holder bunten med. Litt voks på tråden også hjelper for min del. Jeg er en pedagogisk katastrofe, men skjønner du hva jeg mener? Ved å gjøre det slik får du samlet alt oppå kroken og får en annen kontroll på håret synes jeg. Ypperlig ved krøplinger etc.
    1 poeng
  5. Takk for masse gode tips. Håper denne fanger, så får jeg være tålmodig og fortsette og prøve å få til rådyrvinge på disse krøplingene
    1 poeng
  6. Trenger å fylle opp med krøplinger. Lager noen med cdc og noen med rådyr. Synes de med rådyr virker giftigst, men jeg synes det er noe herk å håndtere. Noen tips til å lettere få bundet inn vinger av rådyr?
    1 poeng
  7. Takk! Det var jeg ikke klar over, men definitivt noe å vurdere. Dersom markedsføringen stemmer, at VPT er blitt enda bedre, så er det helt gull!
    1 poeng
  8. Nydelige disse fluene da, må si du har samarbeids villige pølser, Roaas Bruker selv mye polly vinger når jeg binder fallskjerm fluer ( litt off topic)
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...