Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Kim Roger

    Kim Roger

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      184


  2. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      6 145


  3. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      5 256


  4. Eirik Rusten

    Eirik Rusten

    Administrators


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      3 596


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 23. jan. 2021 i alle områder

  1. Påfyll til fluebindeskrinene, handlet hos Nordisk Fiskeutstyr, der jeg fikk god hjelp og service. For 20 år siden bandt jeg masse fluer, men de siste årene har jeg stort sett bundet sporadisk, for å etterfylle fluene jeg bruker mest. Nå skal jeg derimot binde opp noen langt mer fyldige fluebokser, med mange utgaver av fluer jeg trenger. Har noen av materialene fra før, mens en del er helt nytt i skrinene. Mesteparten av innholdet: Kamasan B 170 10-14, fire pakker i hver størrelse Bindetråd: Benecchi 12/0 Kobberwire, 2 tykkelser UTC, fire spoler Bronze mallard til hale Haremasker Fasanfjær, mørk brun Tungsten beads 2,3 mm til Kamasan B170, metallic brown, sort og kobber, Rådyr TMC 100 str. 8 Muddlertråd, kevlar TMC 212TR (klinkhamer-krok) 11, 13 og 15, (20 i pakken), totalt 12 pakker Brunt og hvitt polygarn Cdc nat mørk gråbrun Marabou brun Whiting halv grizzly whip finish-verktøy Fluebinderlakk, blank og sort gul chenille
    5 poeng
  2. Binder opp noen bamsecaddiser til bruk som nappindikator, tipper denne fisker helt fint når det briser litt på stille vann alene også. Krok: Ken Sawada DD1 str. 12. Tråd: Brun Sheer. Rib: Pearl Krystal Flash. Kropp: Olivegray Beverdub. Hale/Vinge: Rådyrhår. Hotspot: Rosa Aero Dry Wing. Hackle: Cree.
    3 poeng
  3. Fikk en vareprøve av TMC Dynker de der i watershed også så er de nok ganske hydrofobe når de skal vætes.
    1 poeng
  4. Er litt i siget med binding om dagen. På tide det, når jeg kikker i boksene. Har bundet meg litt nedover i størrelsene, og nå står cdc mygg i str 17 for tur. Synes resultatet blir relativt anstendig
    1 poeng
  5. Jeg har, i likhet med de fleste som har holdt på i endel år vært gjennom mange faser. I starten surret jeg opp masse ulike døgnfluer (mye er 20+ varianter Duns) for å etterlikne de ulike. Og fulgte angivelsene i boken til bla. Lennart Bergqvist. Dette har justert seg litt med årene og det har stadig blitt færre, helt til nå når jeg plutselig har store unger og kan dra på elvefiske flere ganger i sesongen og følge den ut i stedet for å kun fiske sankthans/starten av Juli. Nå har det plutselig blitt litt flere fluer i boksen igjen men det er self. i egen "høstboks". Jeg er ikke så opptatt av om jeg skal ha comparadun, No hackle, splittvinger, parachute eller trad. hackle. Ei heller antall haletråder. Det jeg er mest opptatt av er å ha en farge på kroppen som er nærme og at flua fisker og flyter som jeg vil. Den skal også være litt slitesterk og generelt liker jeg ganske tynne fluer. Jeg tror at fisken bryr seg mest om størrelse og hvordan kroppen ser ut og mindre om resten. Det er min erfaring. Ser jeg i boksen min nå så består den av 3 fallskjermfluer på krok 10-14. Jeg har nohackles på krok 14-18 og jeg har Comparaduns på 16-20. Også har jeg gjort det litt enkelt med å ha noen Olivne/Oliven brune og noen lyse samt en gråtone. Når det gjelder klekkere og cripples på døgnfluer så mener jeg at hos oss er fisken så og si aldri selektiv på slike da opphopningen av disse aldri blir stor nok til at fisken foretrekker dem fremfor noe annet. Tenker jeg tilbake 15 år så er svære klekkinger med tepper på elva et skjeldent syn. Og de gangene plukket fisken ivrig duns. Grunnen til at klekkere/cripples ofte fisker bra er at de stikker gjennom overflaten og fisken tar de for et lett bytte som er "fanget". Slike fluer er også langt mer synlig for fisken enn de som flyter godt og ligger mer oppå. Dvs. de er tidligere synlig i flytet mot fisken og gir større sannsynlighet for at den oppdages hvis fisken er litt ivrig og søker litt fremfor å stå stille. Det fisken derimot er langt mer fokusert på mener jeg i diskusjonen "de ulike stadier" er nymfer rett under (10-50cm) når en klekking pågår. Det beste argumentet for å lære seg døgnfluer på latin, dvs. de mest viktige i det minste er å kunne forutse hvor de finnes, når du kan forvente de etc. Og ikke minst forstå den informasjon som spres ut av andre om disse. Det kan være til stor hjelp i planleggingen av en tur til en ny elv eller vann, du kommer forberedt!. Kjenner du også litt til kravet til habitat for ulike arter så kan du lese elva på en litt annen måte. Man trenger ikke å kjenne til alt av arter men nøkkelarter som gir godt fiske år etter år..
    1 poeng
  6. Det høres ut som du har funnet en nøkkel innen ditt eget fluefiske, for det er jo så mange retninger dette kan ta, og hva som gjør at en selv får mest mulig ut av fisket sitt er veldig individuelt. Og hva som får fisken til å ta en flue og ikke en annen får vi forhåpentligvis aldri noe svar på. Jeg tror at flua i profil sett fra fiskens sted er viktig, sammen med hvordan den sitter i overflaten, og om fargen er ca noe i retning av naturlig så er det nok en fordel. Fluefiskets fordel er at vi kan etterligne mye av fiskens naturlige føde, men hvor nøyaktig etterligningen må være er vel mer fiskerens sak, så lenge man får fisken til å ta. For noen er det å klare å identifisere og imitere nøyaktig samme art, stadie, farge, antall haletråder osv det som gjør hele fisket, men det er langt fra alle som føler det er nødvendig å gå så detaljert til verks. Noen synes det å gå langs elva eller i skogen og kikke langs vannet om de finner vakende fisk for så å ta et par kast på den er det optimale. Men det vil alltid være en fordel å ha kunnskap om fiskens mat, da stiller man ofte mer forberedt, og har en ide om hva som kan møte en, og det blir lettere å se sånn omtrent hva fisken spiser. Selv går jeg ikke voldsomt detaljert til verks, men om jeg finner noe som ser noenlunde riktig ut, og klarer å få presentert det godt nok, så pleier jeg å få noen fisk til å ta. Noen ganger synes jeg det er litt gøy å prøve å få ørreten til å ta på samme måte som den tar de naturlige insektene den beiter på der og da, for da føler jeg at jeg har etterlignet føden godt nok, og klart å presentere flua godt nok til at fisken er lurt til å tro at flua mi er det samme som den tar av naturlige byttedyr. Men som regel så er det nok å finne fisk som vaker å få den til å ta på noe som ligner. Mange ord, uten noe konkret svar egentlig, men jeg tror ikke man må så voldsomt langt ned på mikronivå for å få fisken til å ta. Med mindre det er akkurat det man har lyst til da.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...