Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      6 145


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      5 256


  3. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      1 428


  4. Kim Roger

    Kim Roger

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      183


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 24. jan. 2021 i alle områder

  1. Jeg vet ikke hvordan det er med dere? Men jeg har ikke funnet slep eller sett dalecarlica eller sulphurea klekke i overflaten. De dukker lissom bare opp virker det som. Har lest meg opp litt på dette og i det som er av engelsk litteratur som jeg har sett så sies det at de drar av seg nymfehuden mot en stein på bunn og starter å stige opp som en dun. VIngen blåses også litt opp på ferden mot overflaten. Jeg tror på dette fordi disse døgnfluene sitter ofte svært lenge på elva før de flyr. Det kan sikkert forklares ved at de er temmelig våte når de kommer opp og trenger lengre tid på å tørke/herde enn de som bare drar av seg frakken og er "tørre" under. Tenkte å ha et par nymfer i boksen som kan være en løsning i forkant av en slik klekking eller som en attraktor mens det pågår og ikke er no fart i den. Krok: TMC 2487 str. 12. Skalle: Oliven 2,8mm TC + litt bly bak for å sette den. Tråd: Lt Cahill. Haler: Farget mallard flank. Kropp: Lt. Olive kalkunbiot, litt dub under for å bygge opp. Vingesekk: Mørk grå cdc. Bein: Rapphøne i oliven. Thorax: Squirrel Slf, olive.
    4 poeng
  2. Må øve meg litt på noen små-daddyer. Knot å binde, så jeg må nok binde meg inn en del før de sitter. Synes egentlig resultatet ble greit.
    3 poeng
  3. 1 poeng
  4. Her var det mye snacks! Så gøy at du setter igang med fluefiskets andre dimensjon igjen med full gass!
    1 poeng
  5. Påfyll til fluebindeskrinene, handlet hos Nordisk Fiskeutstyr, der jeg fikk god hjelp og service. For 20 år siden bandt jeg masse fluer, men de siste årene har jeg stort sett bundet sporadisk, for å etterfylle fluene jeg bruker mest. Nå skal jeg derimot binde opp noen langt mer fyldige fluebokser, med mange utgaver av fluer jeg trenger. Har noen av materialene fra før, mens en del er helt nytt i skrinene. Mesteparten av innholdet: Kamasan B 170 10-14, fire pakker i hver størrelse Bindetråd: Benecchi 12/0 Kobberwire, 2 tykkelser UTC, fire spoler Bronze mallard til hale Haremasker Fasanfjær, mørk brun Tungsten beads 2,3 mm til Kamasan B170, metallic brown, sort og kobber, Rådyr TMC 100 str. 8 Muddlertråd, kevlar TMC 212TR (klinkhamer-krok) 11, 13 og 15, (20 i pakken), totalt 12 pakker Brunt og hvitt polygarn Cdc nat mørk gråbrun Marabou brun Whiting halv grizzly whip finish-verktøy Fluebinderlakk, blank og sort gul chenille
    1 poeng
  6. Kunne vært gøy. Jeg har 15 min opp til øvre deler av drammenselva og aldri prøvd... Mye å lære fortsatt, etter 30 år med fluestang...
    1 poeng
  7. Ja, kanskje vi skulle få laget noen artikler om elvefiske også. Typ hvilke fluer man må ha for tidlig sommer, høysommer og høstfiske.
    1 poeng
  8. Ser bra ut Truls! Mangler vel ikke stort, men jeg utfordrer deg på en maurnymfe. Test det hvis du ikke har gjort det som dropper.. Trenger ikke å være så fancy egentlig med sånne brettabein som jeg suser med. Kan lage som Torill Kollbu's maurnymfe. Legg litt tunt bly i bakkroppen, thorax så binder du inn litt antron eller poly, dubber, spinner ørlite cdc i løkke, surrer den også bretter du over garnet slik at cdc'n splittes... Blir faktisk ganske nice det der.. I ren nostalgi så lagde jeg 4 slike her, fant et gammelt alt om fiske på dass her i helga fra år 2000
    1 poeng
  9. Det var en trist melding som traff meg rett i fleisen da jeg søndag åpnet Fluefiskersiden, derfor vil jeg skrive noen ord om mitt kjennskap til ham. Første gangen jeg kom i kontakt med Staffan var da jeg meldte meg på et kastekurs han hadde i Brumunddalmidt på 1970- tallet. På grunn av etternavnet trodde jeg at det sannsynlig var en en svenske som skulle briljere litt overfor teite nordmenn. Men det var det ikke nei. Han var faktisk underdanig overfor oss kursdeltagere. Senere ble jeg enda bedre kjent med ham under en hyggelig workshop som FAST FISKE hadde ganske tidlig etter åpningen av firmaet. Så mesteparten av det jeg praktiserte under min tid som fluefisker har jeg lært av ham. Dessverre traff jeg ham ikke i 2020, men tankene streifet stadig inn på hvordan han hadde det etter at han for en del år siden fortalte at han ikke tålte kulden. Så takk for alt du lærte meg i løpet av en førti/femti års periode. HVIL I FRED. Magne Fjellstad.
    1 poeng
  10. Trist å lese, selv om jeg aldri har hatt noe personlig forhold til Staffan Lindstrøm. Jeg har sett på Facebook-siden hans at utviklingen var dårlig. For min del forbinder jeg Staffan Lindstrøm mest med én ting, og det er flua Dæveldotten. Da jeg og kompisen min begynte å fiske med flue for litt over 30 år siden, så fisket vi ørret i ei knøttlita tjønn, med fisk opp til tre hekto. En dag hadde kompisen min bundet ei Dæveldotten, som fisket veldig bra. Etter det fikk vi et nostalgisk forhold både til flua og Staffan, selv om vi ikke visste hvem han var. Noe som for øvrig forandret seg med tiden, selvsagt. Hvil i fred.
    1 poeng
  11. Oppfordrer samtlige til å støtte utdannelsen til datteren hans i Thailand via Spleis https://www.spleis.no/project/159462
    1 poeng
  12. En til da. Måtte ha et par nøytrale Perdigons også. Denne er #16 med 2,3mm wolfram, og oliven quill. Kjedelig og nøytral? Jepp, men det er poenget :-)
    1 poeng
  13. Måtte prøve å kopiere litt da jeg fikk trua på de Perdigon-nymfene Stokkebekk la ut. Må snart legge fra meg tungsten og bly, men først litt under overflata: Hanak 200BL #16 Så en egenkomposisjon med bling for farget vann og desperate stunder på Hanak 200BL #14 Et forsøk på den luringen med mikrosveis av cdc på samme krok #14 Og til slutt en vårfluepuppe jeg fikk trua på med antron og kanin underull i bakkroppen på TMC 2487 #14. Ganske raff effekt av segmentert kropp og et slør av lys oliven over:
    1 poeng
  14. Har vært litt på nymfekjøret selv siste tida. Her er noen fra i fjord, og noen til i år
    1 poeng
  15. Veldig hotte nymfer de der! Skal binde noen lette for fiske i stille vann jeg og. Driver å fornyer innholdet i nymfeboksen min for rennende vann. Her er en enkel Peeping Caddis på krok 16 og en oliven døgnfluenymfe #14 med litt flash: Nymfeboksen (en Vision Slim Large) begynner igjen å ta form. Venter på noen kraftigere kroker for å binde perdigonnymfer, som skal få resten av de ledige plassene.
    1 poeng
  16. På tilbud fra USA og ikke verdens billigste gave til en selv, selvom godkjent av kona: Verdens letteste pontoon båt fra Dave Scadden: Predator Lo Pro X . Har en gammel traver som er nesten fem ganger så tung og sommerens bæring 2km i tungt skogsterreng fram og tilbake og etter et uhell på takgrinda på bilen året før, så har ønsket etter noe lettere vært stort. Med båtvekt på 5-6 kilo og pontooner på 2,40 m lengde blir det en ny verden. Neste blir EL motor.
    1 poeng
  17. Røk på en Cottarelli Travel De Luxe med litt ekstra kjeft og lull. Virker ganske god denne, moro med no nytt. Men tviler vel på at Vice II blir helt arbeidsledig ;-)
    1 poeng
  18. Enig Terje, links boka er mest hyggelig lesning om historie og noen av de som har påvirket bruken ved ulike typer bindeteknikker. Petitjeans bok er litt av et verk men jeg synes det er endel snodig bruk av cdc der. Det er litt sånn at det skal være cdc i alle kroppsdeler for alle penga, den synes ikke jeg er helt optimat. Spes ikke på edel klekkere, nymfer etc... Når man bruker utelukkende cdc så kan man risikere å gjøre flua granske lite bruksvennlig da cdc klistrer seg lett sammen når det blir vått. har man blanda inn litt hår eller syntet i visse deler av kroppen så kan flua bli langt mer trivelig å fiske med. F.eks CDC Myggen, kunne aldri tenke meg å lage den med vinge av cdc. Polygarnet gjør flua langt mer fiskevennlig og flyter ikke noe dårligere. Kropp av cdc på en slik flue blir også fort tykk. Det er litt av drawbacket på mygg og døgnfluer med kropp av cdc. Hjelper selvfølgelig mye å strippe ene halvdelen av fjæra før man surrer... En annen ting som er vanskelig med å gå all in cdc er farger på kropp, og en konstant tilgang til de man finner og konsekvent farging. Det er ikke alltid like lett. Og er man fersk og skal binde opp typ fluer for elva så er det ikke så mye referanser å finne til de insekter man ønsker å imitere typ Rhodani, Aurivillii, Dalecarlica, and so on..
    1 poeng
  19. Leste i dag at Staffan Lindstøm har gått bort. Han fikk kreftdiagnosen for bare under en måned siden. Staffan var en av mange som var veldig aktiv på Fluefiskesiden da jeg startet for fullt med fluefiske, og kom med gode råd og anbefalinger. I 2009 var en kompis og jeg på et treff på Kvarven i Rena, og jeg møtte ham da. Fersk som kompisen og jeg var, forbarmet Staffan seg over oss og hjalp oss med kastingen vår. På FFS var han jo ivrig på den tiden, og kom med hjelpsomme kommentarer da jeg startet med fluebinding. Jeg har kjøpt vagwing (er visst pollenfilter fra VW) av ham, kapokdubbing har jeg, alpakkadubbing, og ikke minst polyamiddubbingen hans som jeg fortsatt bruker mye av. Han likte visst veldig å finne materialer som han kunne lage fluer med. I 2011 dro jeg tilbake til Kvarven i Rena en uke alene, og Staffan var jo en av de som gjorde at jeg følte meg svært velkommen blant gjengen der. Det var turen da jeg fikk min første ordentlige kilosfisk (en typisk Rena-ørret på 1,5kg), og Staffan var veldig begeistret da jeg til slutt klarte å fange den. Jeg har ikke møtt ham etter det, men har jo hatt han som venn på Facebook alle år så har jo fulgt ham de siste årene. Oppstrøms har en artikkel om ham. Hvil i fred!
    0 poeng
×
×
  • Opprett ny...