Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      6 141


  2. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      1 425


  3. Ruben Petterson

    Ruben Petterson

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      270


  4. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      5 256


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. jan. 2021 i alle områder

  1. Var ingen problem og spikke litt i balsa, eneste va at de var fort gjort og ta litt mykje. Her har eg fått forma den litt og festa kroken, går veldig seint men sikter meg inn på og få ferdig nåken som eg blir fornøyd med til sommaren. Her på ein tmc 112tr str 13.
    4 poeng
  2. Jeg har en fiskevest fra Stream Design, shorty, som jeg kjøpte ca 1975. Den ser nesten like fresh ut i dag som da jeg kjøpte den..og vil nok overleve meg:-)
    2 poeng
  3. Når det kommer til til den årlige fornyelsen av kontingenten i Norges jeger og fiskerforbund har jeg tenkt , skal jeg melde meg ut? Grunnen, til at så ikke har skjedd,er at jeg synes den lokale foreningen gjør bra jobb med å kultivere de lokale vannene. Jeg er et veldig passivt medlem og de lokale barndoms vannene kommer ikke først på prioriteringslisten når fiskesesongen begynner, men de er viktige for mange i nærområdet. En ekstra god grunn dukket opp for meg i går etter at kontingenten var betalt: Bjørn Tore Kjølholt er ansatt som sjøørret konsulent. Dette arbeidet kan vise seg viktig for å få bestanden opp. Her er det bare å ønske lykke til med et viktig tiltak. Hællæ kultiveringsfolk Litt info: Jeg har nå byttet arbeidsgiver fra Oslofjorden friluftsråd til NJFF. Stillingstittel er sjøørretveileder. Fra å jobbe med sjøørreten på fritiden gjennom rosareke (som fortsetter som før) vil jeg nå ha sjøørreten som fast arbeid. NJFF skal i årene fremover satse stort på det som heter sjøørretriket. Et enkelt mål, redde flest mulig bekker fra Hvaler til Portør. 25 kommuner i nedslagsfeltet. Prosjektet er under utvikling, mer info kommer fortløpende. Jeg samler nå inn mest mulig informasjon og spør dere om litt bistand. 1:Trenger informasjon om hvilke bekker det jobbes med i nedslagsfeltet. 2: Bekker som bør prioriteres. 3: Relevant informasjon som kontaktpersoner osv. Send dette til: bjorn-tore.kjolholt@njff.no Håper å få snakket med så mange av dere som mulig
    2 poeng
  4. Super Emerging Caddis, SEC Krok: TMC 2487 str 14 Ribb: UTC wire svart XS Ryggskjold: Sow-scud back 1/8" brown stone Abdomen: Spirit River nymph blend Dk. Hareøre Flottør: naturgrå cdc Thorax: Spirit River nymph blend Black stonefly Ben: brun partrigdge Antenner: Faux Bucktail
    2 poeng
  5. Jeg falt umiddelbart for den fallskjermen der. Kanskje var det den rosa sighteren som tok innersvingen på meg Ellers er det kanskje at jeg har en softspot for litt rufsete utseende fluer. Synes de ser skikkelig buggy ut, og jeg får bare troen på sånne fluer. Måtte kopiere en liten gjeng men gikk for en litt 'tryggere' farge som sighter. Ble fem store og noen xl om det skulle blåse på litt
    1 poeng
  6. Det meste er sagt her, men skal du fiske veldig klare elver med feks grønnskjær i seg så kan da linser til tropisk fiske være enda bedre enn kobber . Smith mener jeg har en tabell ett sted med anbefalinger. Jeg synes briller med Speil gir mere gjenskinn når du har lys bakfra så jeg unngår dem. Sjøl bruker jeg Smith og er strålende fornøyd med det de siste 20 åra . Har Kobber, Amber og grå lowligth ignitor(knall i gråvær og regn ) pluss billigbriller i gult og rosa
    1 poeng
  7. Jeg har klart meg i alle år uten klekkere og nymfer av disse. Men artig å ha en som kan trigge fisken når de har starta å klekke litt og ikke riktig kommet i gang. Eller på starten av dagen... Dun's og Spinners er nok viktigst ja.
    1 poeng
  8. Av samme grunn bruker jeg bare duns på disse døgnfluene. Hadde noen lyse gule klekkere for flere år siden, og de fanget de, men det er liksom ikke entemologisk riktig. Spennende nymfe! Har trua :-)
    1 poeng
  9. 1 poeng
  10. Må øve meg litt på noen små-daddyer. Knot å binde, så jeg må nok binde meg inn en del før de sitter. Synes egentlig resultatet ble greit.
    1 poeng
  11. Jeg vet ikke hvordan det er med dere? Men jeg har ikke funnet slep eller sett dalecarlica eller sulphurea klekke i overflaten. De dukker lissom bare opp virker det som. Har lest meg opp litt på dette og i det som er av engelsk litteratur som jeg har sett så sies det at de drar av seg nymfehuden mot en stein på bunn og starter å stige opp som en dun. VIngen blåses også litt opp på ferden mot overflaten. Jeg tror på dette fordi disse døgnfluene sitter ofte svært lenge på elva før de flyr. Det kan sikkert forklares ved at de er temmelig våte når de kommer opp og trenger lengre tid på å tørke/herde enn de som bare drar av seg frakken og er "tørre" under. Tenkte å ha et par nymfer i boksen som kan være en løsning i forkant av en slik klekking eller som en attraktor mens det pågår og ikke er no fart i den. Krok: TMC 2487 str. 12. Skalle: Oliven 2,8mm TC + litt bly bak for å sette den. Tråd: Lt Cahill. Haler: Farget mallard flank. Kropp: Lt. Olive kalkunbiot, litt dub under for å bygge opp. Vingesekk: Mørk grå cdc. Bein: Rapphøne i oliven. Thorax: Squirrel Slf, olive.
    1 poeng
  12. Binder opp noen bamsecaddiser til bruk som nappindikator, tipper denne fisker helt fint når det briser litt på stille vann alene også. Krok: Ken Sawada DD1 str. 12. Tråd: Brun Sheer. Rib: Pearl Krystal Flash. Kropp: Olivegray Beverdub. Hale/Vinge: Rådyrhår. Hotspot: Rosa Aero Dry Wing. Hackle: Cree.
    1 poeng
  13. Andre forsøk på ismo nå, etter helt suveren bindebeskrivelse av Håvard. Må ta av meg hatten. For en utrolig dyktig binder og pedagogisk type. Takk for inspirasjonen.
    1 poeng
  14. Har du (eller andre) fisket med slike Roos Caddiser? Hvordan holder vingen seg, er beina slitesterke nok etter noen fisk? Satt her på morran og lagde en variant selv her, typ Cinnamon Caddis. Jeg spant snowshoe og litt haredekkhår i kroppen og friserte ned. Så resten som på hans flue. Jeg brukte ikke UV lim under da, kjørte superlim og tusja litt over.
    1 poeng
  15. Bundet opp litt flere vårfluevarianter. Noe mer realistisk og betydelig mer praktisk. Dette er for meg ett par av de fluene jeg har mest trua på og de jeg fisker mest med. Streaking caddis av typen eggleggende. Bundet med CDC som undervinge. Ahrex FW524 i strl 12. Caddis klekker eller bare en caddis. Med CDC og bleached Elk med oliven quill til kropp. Bundet på Tiemco 2487 i strl 14. Renaflua med hjortehår som hackle. Synes de imiterer forben ganske bra. To stk tvinnet CDC fjær som kropp. Bundet på Ahrex FW500 i strl 12 - 18.
    1 poeng
  16. Måtte visst etterfylle med et par sånne. Hadde en fisk som stakk av med en i går. 3X spiss.... Så fisken. Hadde vært ny pb og vel så det...
    1 poeng
  17. Ok.... Men vi er inne på pupper, altså vårfluepupper.... Det jobbes....har nå 21 stk som surrer i tørkern og 29 stk som venter på tur. Maxima chameleon ventes innen tirsdag fra Mistpool Blir testing på holdbarhet, valg av krok og fiskemessig de neste ukene (hvis det blir forhold). Wheel of Ismo
    1 poeng
  18. Har prøvd meg på noen Ismopupper i foam. Bundet på Hanak 280BL #12 så de representerer en god munnfull. Flyter dypt og synker aldri. Blir spennende å prøve ila sommeren!
    1 poeng
  19. Dette er "orginalen" som Rune fikk. Thorax av fox squirrel dubbing....fløyt ikke veldig bra nei, selv om jeg impregnerte grundig. Vi får teste ut videre og publisere litt film og innhold i fluedatabasen når sesongen er over. Ser nok for meg to varianter her, en slank og en litt feitere. (bra Youtube kanal som russeren har forresten):
    1 poeng
  20. Helgen har stått i fluebindingens tegn, det er rart med det, når årets første tur til elva er nært da får jeg tom lyst til å binde fluer midt på sommern... Har sveiva opp mye som jeg håperå få testet. Denne vårflua her er en videre utvikling av ei jeg fikk av @Pål Hedenstad som jeg liker og har hatt noen fine erfaringer med. Pål sin hadde vinge av cdc og rådyr oppå samt hareøre hår i thorax. Jeg tenkte at den vingen lett tåler hår i flere lag og litt annen thorax. 1: Så jeg la inn hår under cdc'n For å få inn litt mer mønster og spraglete farger. Og mest viktig få litt støtte under cdc'n slik at den ikke så lett kommer i kontakt med vann og må hvile på overflaten og trekke mer vann. 2: Thorax blanda jeg av snowshoe og harehår for bedre flyteegenskaper. Kroppen er vanlig flyrite på min her. Fisker du i elv med dropper under så er denne genial, den tåler også masse striping på vannet alene. Bare jeg får tak i rådyrører så skal det bli thorax sammen med harelabben. Tipper dette blir min nye vårfluefavoritt som kommer til å bli bindt opp i mange farger til vintern. Skal lage noen for litt høstfiske her hjemme også.
    1 poeng
  21. Det er stort nok i massevis. Prøv å få tak i rundpinner eller kvadratiske lister på ca 5 mm. Slipper du å spikke så mye.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...