Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Pål Hedenstad

    Pål Hedenstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      1 144


  2. Testicular Momentum

    Testicular Momentum

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      116


  3. knut

    knut

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      502


  4. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      5 256


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 28. mars 2021 i alle områder

  1. Helt enig. Bra oppsummering. Man må fiske der selv eller knytte til seg de som ofte fisker i et gitt vann. Helst bør jo den gruppen som setter fisk i et vann også fiske der. Men når man nesten uten unntak ikke klarer å få fatt i verifiserte gode fangstrapporter og har ca 500 vann å ta av - da har man gjort mye feil. Det med verifiserte fangstrapporter er viktig. 700 grams ørreter har en lei tendens til å være 1 kg i sosiale medier.
    2 poeng
  2. Prøv zonkerne her i bindedatabasen. Etter tips fra Rune så kjøpte jeg noen fine skinn som jeg skjærer i strimler. Ca 3 mm. Handlet på Gero forøvrig. Det er materialer av god kvalitet i forhold til div zonkerstrips jeg har.
    1 poeng
  3. At OFA alene skal greie å fiske flere ganger i løpet sommeren i sine 450 vann for å danne seg et bilde av bestanden har jeg liten tro på. Noen lag er nok flinke, men helheten mangler. OFA har vel heller ikke knyttet til seg ivrige fiskere etter det jeg skjønner. Tror nok også at det mangler en detaljert plan for hvert enkelt av disse 450 vannene i Oslomarka hvor eksempelvis alle tilbakemeldinger som er av interesse logges, også fangstrapporter. Man kan jo også spørre seg om hvorfor noen vann får alt for mye settefisk mens andre vann får en mer fornuftig dose fisk i Oslomarka. Er dette på bakgrunn av en detaljert plan? Tvilsomt!
    1 poeng
  4. Dette var en morsom ide, syns jeg. Så det først på Andreas Andersens «hucho», som er ganske lik den jeg har bundet her. Krok med zonker, og fishspine foran som tar seg av «hoderegionen.» Leddet kommer på et bra sted for å få flua til å «svømme» bra. Denne hører (sikkert pussig nok for noen) med i samma boksen som jig-streamerne til Håvard over - for nymfestanga (til Rena i mai.) Ganske mye bly inni der, kan vel kastes med en lettspinnstang
    1 poeng
  5. Det å basere fiskekultivering på rappoerter er temmelig håpløst. For mange gidder ikke og data man samler inn mangler mye verdifull informasjon. Skal man kultivere vann og få et godt bilde av status så må man rett og slett fiske der selv og knytte til seg personer som kan være med å fiske der man ikke rekker selv i tillegg. Slik praktiserer jeg/vi i våre vann. Får man besøkt vannet noen ganger ila sesongen på gode tidspunkter så får man en ganske god pekepinn på tetthet, kondisjon og vekstrate. Status på et vann forandrer seg ikke over natta heller så i mange tilfeller holder det lenge å besøke vann hvert andre år eller skjeldnere. Kommer litt av på hvilke tiltak som er gjort og status som var. En viktig del av kultiveringen er å følge visse generasjoner fisk man setter ut. Kan gjerne finneklippe et utsett av f.eks 1-åringer og ha de som referanse. Kan være smart i litt større vann hvor det er naturlig å sette ut fisk hvert år. Vekstraten sier noe om tilgangen på mat, og hvordan man kan forvente at bestanden utvikler seg, slik at man kan "designe" vannet litt selv og skape en fin balanse mellom ulike generasjoner fisk. Før drev vi med prøvefiske, resultatet av det gir en pekepinn på noe, men hvor man satte garna sier vel nesten mest. Kan dog få litt innblikk i generell kondisjon etc. og status på abborbestanden hvis det er interessant noe jeg mener man ikke skal bry seg så veldig mye om. Så det har vi mer eller mindre kutta ut.
    1 poeng
  6. Det var en konkurranse for juli, med gavekort på 1000,-. Utover det, så liker jo folk å vise frem stor fisk. Men noen rapporteringspraksis er det ikke nei.
    1 poeng
  7. At fisket i marka aldri hadde vært bedre enn i 2016 tror jeg må være tatt ut av løse lufta. For min egen del fører jeg statistikk hvert år og jeg har en tidsserie på rundt 40 år. Etter år 2001 har det godt sakte men sikkert mot mer småfisk og fra 2010 ble det mer sjelden med ørret over 1 kg. I anadrome vassdrag rundt i Norge er det ganske vanlig med et depositum som man får tilbake etter levering av fangstrapport. Noe sånt burde jo OFA også kunne få til slik at de har et godt grunnlag for å si noe om tilstanden i vannene og hvilke tiltak som eventuelt burde gjennomføres. Jeg er redd dagens fangstrapportering gir et for dårlig bilde til en riktig og fornuftig kultiveringsplan for hvert enkelt vann i marka.
    1 poeng
  8. Ser at de har deaktivert komentarer på youtube kanalen sin nå, det er jo ultra suspekt.
    1 poeng
  9. Vanskelig å kritisere en ting man ikke har prøvd, men i en engelsk fluegruppe jeg er med i er veldig mange ikke overbegeistret for de linene. Eneste måten å finne ut av det er å prøve. Nå husker jeg ikke prisene, men mener de ligger såpass høyt at det ryker på mva og tollgebyr ved ankomst Norge. Tror kanskje jeg ville sett på en barrio line hvis du ikke skal handle butikkvare.
    1 poeng
  10. Har ikke prøvd, men han kisen på videone gir meg skikkelig kult vibber og gjør meg skeptisk.
    1 poeng
  11. Jeg har hatt lyst til å få en førleksgjedde i god kondisjon. Og da må man prøve. Gjedda er for det meste treg i kaldt vann, men jeg hadde et håp om at det kunne være litt aktivitet i værskiftet som kom. Jeg prøvde meg i litt dybde ikke så langt unna en vik hvor det er gyting på vårparten. Halvrolig trekk med begge hender og synk 3 så dro det plutselig til noe alvorlig, som bare gjedda kan. Ble ikke noen voldsom kamp men ved et par anledninger så brukte den både tyngde og kraft i et par utras. Tipper den er i overkant av 7 kilo, kanskje opp mot 8
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...