Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Jan_Haukaas

    Jan_Haukaas

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      1 327


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      5 256


  3. Terje Bendiksby

    Terje Bendiksby

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      858


  4. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 555


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. april 2021 i alle områder

  1. Sjøørretsesongen startet helt villt her oppe tidligere i vår. Hadde flere turer med store og fine fisker, årets foreløpige største bikka 2,7. Men den 15 mars ble hele M&R fredet så sesongen fikk seg en ufrivillig bråstopp. I selve Romsdalsfjorden har det de 2 siste årene vært svært lite lus, men fisken vi har fått i år har hatt litt for mye. Håper at det ikke er tegn på at lusa blomstrer opp igjen. Jan
    5 poeng
  2. Jeg setter en hundrelapp på kona jeg Her hjemme så har vi en ordning hvor vi ikke spør om hva ting koster, eller om man trenger en til. Jeg inbiller meg at dette har gått i min favør med god margin, men jeg tror hun føler det samme. Så lenge man bruker av et overskudd, så er jo en hobby man har glede av det mest fornuftige man kan bruke penger på.
    3 poeng
  3. Hun: Aldri sett deg lage åtte (det var ni) fiskestenger samtidig. Meg: Mange har ligget på vent en stund og nå skal ikke flere nye inn før neste år. Hun: Det tror jeg ikke noe på , med latter i stemmen og et smil. Hvem får rett?
    2 poeng
  4. Hei, jeg flytter til Molde fra DK i april for at arbejde - og søger derfor information, tips og råd i forhold til at komme godt i gang med fluefiskeriet i området. i Danmark fisker jeg mest efter havørret fra kysten med enhåndsstang, men forventer flere spændende muligheder i Møre og Romsdal området. jeg ved emnet er bredt, men al information osv modtages med stor takknemmelighed. vh Martin
    1 poeng
  5. Hei I Molde så har du muligheter for fiske omtrent over alt. Det ligger fiskevann i gangavstand fra sentrum som kan gi ganske stor fisk og sjøen ligger foran hele byen. Det er fjorder i alle retninger med elver stort sett innerst i hver eneste en Sjøørreten er fredet ut april (hele mars og april er fredet) Når vi kommer til mai kan du finne sjøørret langs land hele veien. Det beste tipset er flytte litt på seg, er det tregt en plass så biter det gjerne en annen plass. Fisket er stort sett best rundt full fjære, men jeg har fått fisk hele døgnet. Fluer vi bruker er som de fleste andre plasser, jiggy, pattegrisen, vaskebjørn. Når det er kaldt har vi fått bra på friske farger, gjerne rosa. Fisk gjerne med litt synk på lina, de beste plassene har gjerne dypt vann i nærheten og får du flua utpå det dypet vannet og fisker den inn mot grunnere vann skjer det ofte litt. Om du vil kikke litt på kart så har du Malmefjorden, Fannefjorden, Romsdalsfjorden, Eresfjorden, Langfjorden, Isfjorden og flere øyer rundt. Bolsøya og Sekken er også plasser hvor jeg har fått fin sjøørret. Isfjorden ble brukt til en episode i Fiskeskolen til Seeberg og der er det til tider svært mye folk desverre. Det kan være bra der, men de største fiskene svømmer ikke i den fjorden Husk at det er innført større munningsfredningssoner, de kartene finner du her: https://www.statsforvalteren.no/nn/More-og-Romsdal/Miljo-og-klima/Fiskeforvaltning/Reglar-om-fiske-etter-laks-og-sjoaure-ved-utlop-av-vassdrag-munningsfredingssone/ Husk også på minstemål (og magemål ) sett ut utgytt fisk. Tor Raymond og Ola hos Jakta Sportsbutikken Molde har stort sett kontroll på hvor det taes fisk og hva de får på rundt om, så stikk gjerne innom de bak Roseby.
    1 poeng
  6. Har får å si det mildt, endel stang emner som har vært på vent i opptil flere år. I vinter bestemte jeg meg for å få det unna. Liming og dreiing av kork og snellefester tok sin tid. Ni stenger fra klasse tre til 12 er snart ferdig. Bare litt småpirk på noen. Bestemte meg for å få litt fart på epoxyen på surringene. Har en tørkemaskin og lakkmikser. Her byttet jeg motor til 220volt fra 110. Lagde et stativ til en flexcoat slip clutch. Monterte 12 v motor og turtallsregulator , slik et emnet spinner opptil 200 rpm. Mye enklere å legge lakk . Brukte vinkeljern festet på en finerplate. Samme ble brukt som understøtte for stangemnet. Trinser til dusjkabinett dreier rundt med emnet og fungerer som støtte. Lagde også en tørkemotor etter samme prinsipp. Litt Reodor, men det fungerer og masse penger og tid spart. Endelig kan jeg begynne med fluebinding til uka.
    1 poeng
  7. Tusen takk for svar:) Mye bra her!
    1 poeng
  8. Kona kjenner deg nok best.
    1 poeng
  9. Da det nå har smeltet det meste av isen i Tøyenbekken dukker det stadig opp gamle synder etter at bekken har fått vasket bort jord og leire. Så vi har startet med søppelplukking og forsiktig rensing av bekkeløpet. 5 sekker er resultatet enn så lenge, pluss endel metallskrot. Bekken har liksom blitt en lite sideprosjekt for meg og et par til. Mulig jeg må kontakte noen eksperter for å få det strøkent etterhvert. Dugnaden som Nittedal Elveforum har for elva, starter i morgen med søppelplukking og rydding med ppmøte på flammen. Det vil bli flere dager frem over nå, fram til den 17/4. Mulig det blir noen ganger til også. Sjekk Nittedal Elveforum sin nettside hvis man ønsker å delta.
    1 poeng
  10. Åpna kontoen i år, med fisk på sikkert minst 250g. Mye vind, og vannet ble etterhvert ganske grumsete i området jeg fiska - typ 90cm sikt best case. Ellers veldig vårlig og deilig i Østfold! Hadde det blåst mindre enn 10m/s hadde det nok kanskje vært et annet resultat
    1 poeng
  11. Fine størrelser! Jeg binder en liknende variant som kalles Master Splinter og bruker utelukkende denne til fiske med mus. Jeg binder de enten brune, grå eller sorte og bruker den som der og da sees best iom at jeg fisker med disse i mørket. Jeg binder de ikke større enn at jeg kan kaste de sånn tålelig greit med 5’er stanga. Jeg begynner vel fisket mitt med disse i starten av august etter sola har gått ned og det har blitt mørkt. Helt rått når ørreten går til og tar de, men kan være småkilent å få de til og sitte. Ofte så går de opp og slår på musa et lite nanosekund før de faktisk går for å ta den. Så litt for ofte så slår tørrfluerefleksjonen inn og løfter stanga for å stramme til når man egentlig skulle gitt det et lite halvsekund til og heller kroket med stangtuppen sidelengs langs vannet. Master Splinter hacklet med zonkerstrips synes jeg er den beste imitasjonen. Den får en riktigere profil i vannet enn tjukke hjortehårsmus synes jeg. Når mus svømmer så strekker de seg ut og blir nesten tynnest på midten av kroppen. Men for all del, jeg har fått på andre imitasjoner også. I elv så har jeg definitivt flest takes på imitasjonen når den har høy hastighet - dvs «svømmer for livet». I stillevann har jeg hatt grei uttelling på litt sånn vårflueaktig bevegelser hvor den ikke må kjempe mot strømmen, men heller leter litt etter beste vei inn mot land. Mulig jeg skal forsøke å binde noen Master Splintere med stinger, altså krok i halen også for å se om jeg får økt krokingsprosenten litt.
    1 poeng
  12. Vannvittig mye søppei i Tøyenbekken, men den ble fin da...
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...