Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      659


  2. Ruben Petterson

    Ruben Petterson

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      270


  3. Kim Roger

    Kim Roger

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      183


  4. knut

    knut

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      502


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. juli 2021 i alle områder

  1. Kom hjem fra en 3 dagers fisketur nå, før jeg sporenstreks dro opp i fjellet. Den skulle vært 5 dager. Det var særs vanskelige forhold i den første elven. Lav vannstand, grisevarmt vær og sol. Jeg var optimistisk til tross for værmeldingen siden jeg hadde hørt om at vi var der perfekt timet til Danica action. Vel fremme ved elven gikk vi til noen kjente plasser vi har vært før og nye som vi ble tipset opp. Stod og spottet fisk, fant en som vaket steady og det var Danica i luften. Jeg kunne knapt tro det. Jeg tenkte, kan det være? Ere endelig min tur?? Jeg får vadet meg i posisjon, presenterer en velvalgt klekker og etter to tre kast så tar den. Jeg bomdrar. Kjenner den ikke. Nervene er i helspenn. Inspiserer flua, all good. Den vaker igjen etter kort tid og jeg er på ballen. Denne gangen sitter tilslaget og fisken kjennes sterk ut. Anslå størrelse føltes håpløst. Jeg får tauet den inn etter noen korte utras og til min overraskelse er det en liten tass i rimelig god kondisjon. Antiklimaks er ett faktum. HwVideoEditor_2021_07_15_234711073.mp4 Dette ble den ene fisken den dagen. Videre fant vi mye vakende fisk, men alt var smått, altså størrelse 100-250g. Ikke noe du ofrer fluer for når du vet at det går langt større eksemplarer der. Det ble Danica spinner fall på kvelden men ingen action fra de store gutta. Vannet var såpass klart at man kunne spotte fisken som vaket. Vi gikk vel totalt 12000 skritt første dagen, fisket fra 10:00 - 23:00 med litt sporadiske matpauser. Første dagen er alltid fullstendig overtenning. Fant noen virkelig pene fisk som beitet på mygg sent på kvelden, typ 23:45 til 00:10. Denne var utenfor kastehold men var vakkert å se på før vi inntok posen. Dag to var preget av like dårlig vær. Vannstanden sank med omlag 20cm siden gårsdagen. Vi brukte mye tid på å gå langs elvebredden og spotte fisk. Fant noen ordentlige rugger men disse flyttet seg hyppig og vaket ikke. Dog spennende og se så stor og fin fisk. Denne dagen tok jeg en harr, den var ikke så svær men vaket steady på lyse døgniser og tok duns. Den glapp en meter fra håven. Totalt sett fikk vi vel tre ørreter denne dagen utover den ene harren, men alle var små. Dag tre satte vi kursen hjemover. Dog gikk ryktene om svømmepupper i Rena så vi tok en tur innom der. Siden vi hadde hatt så elendig fiske hittil tenkte vi at vi kjører på med guide og drifter. Leide via John Bond og det var en helt glimrende opplevelse. Han leverte seriøs kundeservice og ga gode tips underveis. Vil anbefale han på det varmeste. Vi så mye fin fisk som vaket. Jeg fikk en harr på 1.1-1.2 sånn *røffly* estimert. Røyk en gris av en ørret i tippetringen. John sa den var mellom 1-1.5, noe som svei godt. Den røyk når jeg prøvde å samle inn line. Amatør. Synes turen alt i alt var veldig bra. Befinner meg i skrivende stund på Hardangervidda. Mulig det blir en post til etterhvert.... Skitt fiske videre til alle her!
    6 poeng
  2. Var endelig på tide og prøve og dra med ho so gjer meg lite fisketid ut og fiske Ho har fått hov og fiskestang so var berre og komme seg til nærmeste kai. Fiske var morro, ville ikkje heim Eg håper interessen fortsetter og eg kan introdusere fluefiske etter kvart. Når er de ok og kjøpe fluestang til ungen?
    3 poeng
  3. I år har jeg faktisk "oppdaget" et nytt vann i hjemkommunen, som er svært lett tilgjengelig og holder forholdsvis bra fisk (ofte 4-7 hekto, med muligheter for langt større). Den første ferieuka har jeg vært der flere turer på formiddagen, og fått flere halvkilos, samt mistet på over kiloen. Så deilig å ha et fint vann bare en kjøretur og tre minutters gange unna, uten at man må gå opp i fjellet. Og der jeg kan vade ut og fiske med tørrfluer rett utenfor vannliljene, på ørreter som patruljerer og vaker jevnlig. Det er sommer på sitt beste, og slik fluefiske i stille vann skal være. Og ikke minst et veldig flott alternativ for fremtidige turer med fluestanga.
    3 poeng
  4. Måtte bygge om det litt pga at jeg hadde hellimt alt. Det medførte at bordet svellet ved regn og da krympet ved tørrvær, som igjen medførte sprekker og vinglete bordplate. Løsningen jeg har gjort nå ser ut til å fungere bra.
    2 poeng
  5. Tredje turen på fjellet, denne gangen Hardangervidda øst 1100-1200 moh. Klekket lite døgnfluer, men det var en del spinnere i lufta på morgenen, Vårfluene var også så smått på plass sammen med stankelben og mengder av fjellbloddråpesvermere. Hadde ikke imitasjon av disse cyanidholdige fargerike sommerfuglene, men forsvant gjorde de da de havnet på vannet. Summert opp så funket døgnfluer krok 14 og 16 best med vårfluer som nr.2. Også litt mygg på kvelden da 😉 Herlig på fjellet, bare å vandre innover med telt og det nødvendige i ryggsekken.
    2 poeng
  6. Hei. Svarte Mock palmer i str 14 og 16 fungerer godt til dette fisket, Glem heller ikke shipmans buzzer i samme størrelser, Har hatt godt fiske med de fluene når det rauser på med knott nedover elva. Hilsen Ketil
    1 poeng
  7. Hei Oppgraderte forumet nettopp, og det er lagt inn et nytt opplegg for "badges" og "achievements". Greia er at man får poeng for å gjøre forskjellige ting; lage innlegg, svare på innlegg, like innlegg, logge inn etc etc. Noen får man bare poeng for, noen får man et "badge" for (et lite bilde som viser at du ha oppnådd dette). Hvilke badges du har fått vises på profilen din. Av disse poengene kalkuleres en "rank", fra rookie til grand master eller noe. Akkurat nå er alt kalkulert med standard oppsett, men vi justerer kanskje på det etter ferien. Kanskje legge inn flere badges, og gjøre noe mer ut av dette. Kanskje i form av premier og lignende. Skal forresten få oversatt alt til norsk ved anledning Så det er bare å stå på, og tjen opp poeng og badges 👍 Eirik
    1 poeng
  8. Desse har vore mykje brukt på Hardangerviddaog fjell i Vestlande no i sommar, har vore fiska på ei wf6 intermediate line.
    1 poeng
  9. Av og til klaffer det meste... Man observerer vannet, ser en fisk som holder på i et bestemt område som ser skikkelig fin ut... Man sniker seg forsiktig i posisjon, man får presentert bra, flua flyter perfekt, ørreten ruller rolig over flua. Først hodet, så ryggfinna og man rekker å se halen vinke farvel før man strammer kontrollert opp og det svarer tungt og drar ut på backingen før man føler at man får kontroll. Etter en stund med flere utras og tung stanging og noen nervepirrende minutter så så får man kontroll og til slutt håvet en vakker ørret! Slike øyeblikk er det man jakter etter! Og så å se en så flott fisk gli ut i det fri igjen, så føles det bare. Ja, det føles bare bra!
    1 poeng
  10. Uke 26 var planlagt i elv. Ca. 800-900 meters høyde. Første del var det bra med døgnflueklekkinger, andre del var det vårfluene som tok over. Hadde et fantastisk fiske hele uken, lite vind, mye sol og kun 1 regnbyge. Toppet turen med med denne på +2 kg, tatt på CDC vårflue #16. Utrolig morsomt å spotte fisken, få tatt et bildet av den i vannet, føre jeg begynte å fiske på den.
    1 poeng
  11. Kan jeg få ta to ord om dette? Jeg skal ikke ta livet av hele tråden. Lover. Det er bare noe så utrolig kult med å lese sånne referater innimellom. De referatene som ikke har de største fiskene. Den gleden med to fisk på totalt i underkant av 50g er så nydelig. Den skinner så tydelig i en hverdag hvor Instagram og andre medier flyter over av det som ser ut som en unison konkurranse i hele verden om å få størst fisk. Dette innlegget viser hvorfor vi fisker. Gleden. Jeg, og snakker selvfølgelig helt for meg selv, trenger slike innlegg i ny og ned. Når jeg leser det så mimrer jeg tilbake til hvordan jeg ble hektet. Takk, Runar. Sånn, da kan tråden fortsette!
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...