Gå til innhold

Vinnerliste

  1. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      1 555


  2. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      6 141


  3. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      5 256


  4. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      655


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. juli 2021 i alle områder

  1. I nærheten av huset til svigers er det ei lita elv. Elva er variert, både med rolige partier, dype høler og stryk. Kunne muligens vært bra om den hadde vært kultivert, jeg har aldri fått større enn en halvkilo. Og de er langt i mellom. Likevel fisker jeg der så mye jeg kan når vi er der. Da jeg begynte å fluefiske, blanka jeg titt og ofte i denne elva. Selv om det er ganske mye og egentlig bitevillig fisk. Nå tar jeg rutinemessig 10-20 øretter i løpet av noen morgentimer, uansett lokasjon, vanntype, vær og føreforhold, når jeg går ned i elva. Nydelige små villfisker I dag tidlig fikk jeg en dobbel. To fisker på ett kast - en på hver flue. Spørsmålet er ikke lengre om jeg får fisk, eller hvor fisken er. Turene i denne elva handler om hvordan. Jeg lærer noe nytt hver eneste tur, fordi jeg justerer noe eller prøver noe nytt. Euronymfing, dry dropper, naken nymfing, indikatornymfing, lengre fortom, tynnere fortom, alternative napp-indikatorer, floating the sighter… Hvor rolig strøm kan det være, før det ikke fungerer med «euro»? (Overraskende rolig!) Hvor nært kan jeg komme fisken? (Overraskende nært!) Hvor grunt står fisken på strømnakken til en kulp? (Overraskende grunt!) Jeg får ikke de store fiskene her, men jeg har utvilsomt blitt en bedre fluefisker av tiden jeg har brukt her. Det er et par typer vann i elva hvor jeg er overbevist om at det står fisk, hvor jeg ikke har lyktes helt enda. Så det er litt å hente her fortsatt. Under er litt lett vann. Det var her jeg fikk to på ett kast.
    6 poeng
  2. Kult med den typen utforskning. Å finne nye måter, og å prøve ut nye ting er viktig, og en stor del av læringen innen fluefisket synes jeg. Bra innlegg dette, og det er ikke alltid det er størrelsesjaget som er viktigst. Har en tilsvarende elv rett i nærheten som jeg burde bli flinkere til å bruke! Men dropp rapporter om naken-nymfing er du grei... legg de i hvert fall inn uten bilder.
    3 poeng
  3. Jeg trur du gjør lurt i ha litt små baller også, De jeg har brukt mest er str 17-19. Ellers så er fluene som er nevnt topp. Hybrid av Shipmans og mock palmer er fin vri det. Eller bare svart cdc spunnet... Jeg gjør ofte som Roaas og bruker cdc myggen på en 17 krok, med helsvart cdc og kropp, godt dresset
    3 poeng
  4. Jeg lover, det er en veldig spennende friluftsaktivitet som jeg anbefaler for alle!
    2 poeng
  5. Bruker egentlig bare en litt heavy dresset svart CDC mygg til denne imitasjonen jeg..
    2 poeng
  6. I vinter kjøpte jeg meg en ny stikke, en Cottrelli De Luxe Travel og har til nå bundet ganske mange fluer på den. Tipper at det har blitt rundt 400 stk. Årsaken til kjøpet var egentlig ren affeksjon og lysten på noe nytt som også er kjekk å pakke ned til turer. Etter å ha sittet temmelig mange timer er konklusjonen min at dette er et stykke verktøy av meget god kvalitet og funksjonalitet. 1: Rotary - Justeres lett og holder momentet, dvs. løsner ikke lett. Er smooth. Skal du binde mye true rotary så bør du vurdere en C-Clamp da beina blir litt fort "nervøse" hvis du bruker litt makt på sveivinga, dvs. stikka kan vagge litt på bordet. Men til å vri på flua under binding etc. så er stabilitet ikke tema. 2: Beina - Beina kan skyvels inn som gjør den lett å pakke med seg. Som nevnt over litt nævøse til typisk rotary binding hvor du påfører materialene ved å bruke sveiva bakerst. 3: Finish - Topp finish og meget gjennomtenkt design, stikka kan justeres i høyden og den medfølgende Jolly support med kontrastplate funksjonen er veldig kjekk for en aldrende "myser". 4: Kjeften - Smooth justering av kjeften og de krokstr jeg har testet sitter meget godt. Jeg bruker mest midge kjeften som jeg kjøpte i tillegg siden den er lengre og gir enda bedre arbeidsrom når man binder mye mindre fluer som jeg gjør (16-22). Stålet ser ut til å være av veldig bra kvalitet. En varsku er o-ringen som gjør at kjeften flekser når du justerer... slike har en tendens til å trøttne litt med tia så er nok lurt å koste på seg et par stk til 2eur pr stk hvis man kjøper en slik stikke. 5: Kneleddet på stikka er også mulig å tilte slik at du kan komme over stammen på stikka som er en stor fordel når man binder de minste fluene for å få maksimal plass bak kroken. Dette leddet er også veldig smooth og motstanden jeg har satt den holder seg godt til tross for mye "vri og bend".. 6: Manko: Eneste jeg savner er en bøsspose som er laget for travel utgaven, det finnes en for c-clamp versjonen som monteres på stammen. Jeg har bestilt den for å se om jeg kan lage til en festeanordning hvor jeg kan vinkle den litt inn og ut. 7: Konklusjon: Cottarelli er high end og er man på kikk etter en stikke i segmentet 3500,- og opp så er denne antakelig helt i toppen på alle kriterier. Funksjonaliteten og utformingen synes jeg overgår de fleste man kan få tak i der ute til imitasjonsfluebinding. Jeg gir denne 9,5 av 10 i score etter 8mnd bruk. Så får vi se om det står seg om noen år når den har blitt mer slitt. Eneste som gjør at den ikke får 10 er løsningen med bøssposen der burde de ha laget en integrasjon til Jolly supporten som er et "system" som man kan bygge om litt hvis man vil. Dette er ikke et produkt jeg har noen tilknytning til/markedsfører.
    1 poeng
  7. Fisker man med fortommer med lange buttdeler og tapering så skal det mye til at ikke alle liner synker i spissen under ventefiske. Mono trekker vann og blir tungt nok til å dra ned spissen selv om man har forseglet lina eller ikke. Hele fortommer av FC = Nymfe og Streamerfiske, spiss av FC utgjør ingen forskell vs mono om spissen på lina synker eller ei til det er dimensjonene ytterst for tynne. Dette er jo et vannfiske issue og det er bare å venne seg til å fette inn buttdelen på fortommen og litt av tuppen på lina når man skal fiske på grunt vann hvor du risikerer at flua dykker og hekter i bånn/planter ved inntrekk det er jo det som er det virkelige irriterende med synkespisser imo.
    1 poeng
  8. Har vært lite insekter å se en periode, og varmt i skogsvannene... og å fiske gjedde med popper blir aldri helt feil det. Det var aktivitet i rykk og napp, og varierende hvor heftig de gikk til verks, men når gjedda kliner til i overflaten så skjer det noe med adrenalinet Hadde ingen forventninger om stor fisk eller voldsomt med action men med 15-20 kontakter, hvorav flere på bare et par meters hold, så ble det adrenalin og action som bare det! Største på ca 3 kg, men flest på 1,5-2 som var i det virkelig fightervillige hjørnet. Man kroker ikke så mange på popper, men for et sjokk når det plutselig eksploderer opp ei gjedde fra dypet på få meters hold! Dette burde prøves!
    1 poeng
  9. Hei. Svarte Mock palmer i str 14 og 16 fungerer godt til dette fisket, Glem heller ikke shipmans buzzer i samme størrelser, Har hatt godt fiske med de fluene når det rauser på med knott nedover elva. Hilsen Ketil
    1 poeng
  10. Den så spinnvill ut. Helt nydelige farger. Det er noe NZ over den. Virkelig pen! Jeg skal slå ett slag for ett merke på stanga på 47 cm. Det er trist at vekt har blitt så viktig at folk runder løgnaktig oppover ved hver anledning. Det finnes også tydeligvis veldig mange fisk som akkurat har klart å bikke kiloen og veier typ akkurat 1.1. Merkverdig. Var ved en elv for noen år siden hvor en kompis og jeg stod og så på en som fisket. Han fikk en pen fisk, rett i håven, rett i været, mens han fysisk jenker håven opp og ned så roper han ut "kilos fisk! Deilig!". Det er må være bra slitsomt å være så gramkåt at en fisk på 900g skal bli kilosfisk om det så betyr at håven må bøte med livet. Det er bare så... Ja.. Dust.
    1 poeng
  11. Vi har ikke en sjanse... Bare Må ha det...
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...