Gå til innhold

Vinnerliste

  1. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      1 555


  2. Ruben Petterson

    Ruben Petterson

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      270


  3. Kim Roger

    Kim Roger

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      183


  4. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      6 141


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. juli 2021 i alle områder

  1. Ut å fisk! 😆 Om fisken ikke vaker er nymfer et bra tips. Noen fortyngede pheasant tail holder en stund, under en indikator eller tørrflue. Eller naken - altså bare nymfa oppstrøms med fortom/fluesnøre som nappindikator. (Edit: det syns jeg er utrolig spennende - og særlig om jeg har sett en fisk vise seg på noe vis. Nervene er i høyspenn med intenst fokus på om fortom osv gjør noe «unaturlig.» Overtenning under naken-nymfing forekommer!)
    3 poeng
  2. I vinter kjøpte jeg meg en ny stikke, en Cottrelli De Luxe Travel og har til nå bundet ganske mange fluer på den. Tipper at det har blitt rundt 400 stk. Årsaken til kjøpet var egentlig ren affeksjon og lysten på noe nytt som også er kjekk å pakke ned til turer. Etter å ha sittet temmelig mange timer er konklusjonen min at dette er et stykke verktøy av meget god kvalitet og funksjonalitet. 1: Rotary - Justeres lett og holder momentet, dvs. løsner ikke lett. Er smooth. Skal du binde mye true rotary så bør du vurdere en C-Clamp da beina blir litt fort "nervøse" hvis du bruker litt makt på sveivinga, dvs. stikka kan vagge litt på bordet. Men til å vri på flua under binding etc. så er stabilitet ikke tema. 2: Beina - Beina kan skyvels inn som gjør den lett å pakke med seg. Som nevnt over litt nævøse til typisk rotary binding hvor du påfører materialene ved å bruke sveiva bakerst. 3: Finish - Topp finish og meget gjennomtenkt design, stikka kan justeres i høyden og den medfølgende Jolly support med kontrastplate funksjonen er veldig kjekk for en aldrende "myser". 4: Kjeften - Smooth justering av kjeften og de krokstr jeg har testet sitter meget godt. Jeg bruker mest midge kjeften som jeg kjøpte i tillegg siden den er lengre og gir enda bedre arbeidsrom når man binder mye mindre fluer som jeg gjør (16-22). Stålet ser ut til å være av veldig bra kvalitet. En varsku er o-ringen som gjør at kjeften flekser når du justerer... slike har en tendens til å trøttne litt med tia så er nok lurt å koste på seg et par stk til 2eur pr stk hvis man kjøper en slik stikke. 5: Kneleddet på stikka er også mulig å tilte slik at du kan komme over stammen på stikka som er en stor fordel når man binder de minste fluene for å få maksimal plass bak kroken. Dette leddet er også veldig smooth og motstanden jeg har satt den holder seg godt til tross for mye "vri og bend".. 6: Manko: Eneste jeg savner er en bøsspose som er laget for travel utgaven, det finnes en for c-clamp versjonen som monteres på stammen. Jeg har bestilt den for å se om jeg kan lage til en festeanordning hvor jeg kan vinkle den litt inn og ut. 7: Konklusjon: Cottarelli er high end og er man på kikk etter en stikke i segmentet 3500,- og opp så er denne antakelig helt i toppen på alle kriterier. Funksjonaliteten og utformingen synes jeg overgår de fleste man kan få tak i der ute til imitasjonsfluebinding. Jeg gir denne 9,5 av 10 i score etter 8mnd bruk. Så får vi se om det står seg om noen år når den har blitt mer slitt. Eneste som gjør at den ikke får 10 er løsningen med bøssposen der burde de ha laget en integrasjon til Jolly supporten som er et "system" som man kan bygge om litt hvis man vil. Dette er ikke et produkt jeg har noen tilknytning til/markedsfører.
    1 poeng
  3. Jepp, har tatt til meg de tipse om og ha på litt feitt på line og fortom og gått vekk fra FC fortom på tørt De har funka veldig bra! Lære litt nytt er ikkje dumt, masse og lære innen fluefiske
    1 poeng
  4. Joda, det er jo fluefiskerelatert, bare følte jeg dro det vel i retning av noen "skitne tanker" Men på den annen side, så har jeg en tilsvarende liten elv rett ved. Jeg har tatt fisk på 35-40 cm der, ikke mange... men det er mest 15-20, men det er et nærfiske jeg burde utnytte, da det er gangavstand hjemmefra. Noen gode tips/ ideer om hvordan jeg bør gå i gang. Virker jo som du har fått veldig god dreis på det fisket
    1 poeng
  5. I nærheten av huset til svigers er det ei lita elv. Elva er variert, både med rolige partier, dype høler og stryk. Kunne muligens vært bra om den hadde vært kultivert, jeg har aldri fått større enn en halvkilo. Og de er langt i mellom. Likevel fisker jeg der så mye jeg kan når vi er der. Da jeg begynte å fluefiske, blanka jeg titt og ofte i denne elva. Selv om det er ganske mye og egentlig bitevillig fisk. Nå tar jeg rutinemessig 10-20 øretter i løpet av noen morgentimer, uansett lokasjon, vanntype, vær og føreforhold, når jeg går ned i elva. Nydelige små villfisker I dag tidlig fikk jeg en dobbel. To fisker på ett kast - en på hver flue. Spørsmålet er ikke lengre om jeg får fisk, eller hvor fisken er. Turene i denne elva handler om hvordan. Jeg lærer noe nytt hver eneste tur, fordi jeg justerer noe eller prøver noe nytt. Euronymfing, dry dropper, naken nymfing, indikatornymfing, lengre fortom, tynnere fortom, alternative napp-indikatorer, floating the sighter… Hvor rolig strøm kan det være, før det ikke fungerer med «euro»? (Overraskende rolig!) Hvor nært kan jeg komme fisken? (Overraskende nært!) Hvor grunt står fisken på strømnakken til en kulp? (Overraskende grunt!) Jeg får ikke de store fiskene her, men jeg har utvilsomt blitt en bedre fluefisker av tiden jeg har brukt her. Det er et par typer vann i elva hvor jeg er overbevist om at det står fisk, hvor jeg ikke har lyktes helt enda. Så det er litt å hente her fortsatt. Under er litt lett vann. Det var her jeg fikk to på ett kast.
    1 poeng
  6. Tja, ennå et av mine rare prosjekter, Grillbord. Tok vare på materialet fra terassegulvet når det ble revet for 2 år siden. Så alt er gjenbruk for uten skruer og lim og vinkeljern. Så nå er det bare å vente in goværet.
    1 poeng
  7. I år har jeg faktisk "oppdaget" et nytt vann i hjemkommunen, som er svært lett tilgjengelig og holder forholdsvis bra fisk (ofte 4-7 hekto, med muligheter for langt større). Den første ferieuka har jeg vært der flere turer på formiddagen, og fått flere halvkilos, samt mistet på over kiloen. Så deilig å ha et fint vann bare en kjøretur og tre minutters gange unna, uten at man må gå opp i fjellet. Og der jeg kan vade ut og fiske med tørrfluer rett utenfor vannliljene, på ørreter som patruljerer og vaker jevnlig. Det er sommer på sitt beste, og slik fluefiske i stille vann skal være. Og ikke minst et veldig flott alternativ for fremtidige turer med fluestanga.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...