Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Kjell Grønningen

    Kjell Grønningen

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      57


  2. knut

    knut

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      502


  3. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      5 256


  4. Terje Bendiksby

    Terje Bendiksby

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      858


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 13. okt. 2021 i alle områder

  1. Sesongen er absolutt ikke over. Selv var jeg ute forrige torsdag og lurte opp en sprek en på litt over halvkiloen langt oppe i nordmarka nord. Lite vaking i de fire vanna jeg var innom, men denne gikk rundt og vaka meget taktfast inne i ei vik. Så ut som om det var på fjærmygg. Satte på en gråsvart shuttlecock og dett var dett. Problemet nå om dagen har vært for mye vind og for milde netter for at det skal bli noe ut av fjærmyggfisket. Idag har frosten plutselig dukka opp så kanskje det kan bli litt action til helga, men det var denne vinden da...virker alltid å dukke om hver gang man har tatt seg fri fra jobben. Fisker alltid fram til den dagen isen så smått legger seg, vanligvis midt i november. Lite vaking og uhyre sjeldent jeg får fisk så seint på sesongen, men det er viktig å drøye sesongen så lenge som mulig. Det er fremdeles ganske varmt i vannet, en fiskekompis av meg målte 9,5 grader i et vann på 600 meter i går. Fjorårets siste tur gikk til Paddetjern i Østmarka, den 20/11. Fem uker igjen med andre ord. Minst!
    2 poeng
  2. Nei, sesongen er definitivt ikke over! Litt mindre vaking for hver dag som går i og med at vann- og også lufttemperaturen krabber nedover. I går 10,5 grader i en solvendt stille vik og 9 grader i dag etter kuldegrader på morgenen og en svak sol. Midten av oktober pleier alltid å være et vendepunkt når det gjelder overflateaktivitet, men det er ingen grunn til å gi seg for det. Leter man finner vi alltid en og annen fisk som vaker, sjelden steady men en og annen gang. Fortsatt er det høsthårmyggen som ruler, men også litt maur, teger og diverse andre insekter er å se. Denne høsten har CDC myggen funket veldig godt da det har vært mer høsthårmygg enn på mange år i Nordmarka og på Romeriksåsen. Bare å komme seg ut🎣
    1 poeng
  3. Lengre stenger, lettere å dra opp masse snøre fra vannet, ha lengre overheng, kaster gjerne lenger og har større svingvekt. Kortere stenger mer presise og lader kjappere, samt at bevegelser i fra grepet ikke blir ikke like mye "forstørret " i toppen som på ei lengre stang. Lettere å kjøre fisk og lande den. Mange som fisker virkelig havets storvilt foretrekker stenger på rundt 8 fot av nevnte årsaker. Lengre stenger egner seg selvfølgelig bedre til mending og i elver med litt størrelse og noe jeg kan lite om nymfing. Må for egen del si at det i områder med vegetasjon og kronglete terreng er det lettere å ta seg fram med ei kort stang. Jeg var svoren tilhenger av 9-10 fot stenger til tørrflue, men etter å brukt stenger under 8 fot noen år, er de korte stengene førstevalget i de fleste tilfellene med tørrflue. Her er artikkel som går dypere inn i emnet, selvom det ikke er norske forhold:https://troutbitten.com/2020/11/24/the-pros-and-cons-of-a-longer-fly-rod/
    1 poeng
  4. Hei Jim! På en tur for noen år siden opplevde fiskekompisen at foten på snella røyk av, og han måtte gå resten av dagen med snella på lomma. Litt keitete å kjøre ørret på 1.5kg på den måten, men det gikk da på et vis. Snella har vel litt samme formål som bil. Noen syns det er viktig med en alltid blankpolert Audi A5 med 245hk i garasjen, mens andre syns en Toyota stasjonsvogn fra 2009 funker helt greit. På veien er det lov å kjøre maks i 110km/t, og behovet mesteparten av dagen er å komme opp i 50km/t etter krysset…
    1 poeng
  5. Jeg skal ikke begi meg inn i nymfingens verden. Der har jeg ikke noe å bidra med. For min del har dette med balansert vekt og lavest mulig vekt å gjøre først og fremst, og hvordan kraftoverføringen blir mest effektiv i de lettere klassene. Blir det for mye masse utenfor håndtaket så vil balansepunktet flyttes fra håndtaket og utover bunndelen på stanga om man ikke kompenserer med ei ekstra tung snelle. En lang stang vil føles topptung og for å få en god tapering så stanga ikke blir slaskete, så må man ha mer materiale i bunnen, og dermed mer vekt. Kasting, følelsen av hvordan stanga lader, følelsen med fisk på, responsen i stanga/recoveryraten og hvordan det ligger i hånda (slik jeg helst vil ha det) for å nevne noe, gjør at man bør ned i lengde når man går ned i klasse, for å få den rette "harmonien" i egenskapene i stengene. Et eksempel : Det gjør stor forskjell med en halv fot på en stang i klasse 6, den vil føles som en klasse lavere, får lavere svingvekt og man kan sette på en lett snelle. Lettere vekt gjør at den formidler følelsen av alt annet bedre. I de lettere klassene, så har du jo sett hvordan mitt fiske arter seg, vil også det praktiske rundt fisket bli mye enklere med ei kortere stang. 6,6 fot klasse 2 føles litt stutt, som oftest bruker jeg en 7,6 fot (mener jeg den er) klasse 3. Man føler ganske stor forskjell om man går opp en fot. Stenger er ganske individuelt, og jeg er nok over snittet både interessert i stenger og opptatt av hvordan jeg vil ha de.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...