Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      5 256


  2. Eirik Rusten

    Eirik Rusten

    Administrators


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      3 595


  3. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 425


  4. Runar Dankel

    Runar Dankel

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      399


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 22. jan. 2022 i Innlegg

  1. Spennende prosjekt! Jeg er alltid på utkikk etter forenkling og færre typer fluer, men lykkes bare delvis med det 🙂 Adams er ment å være en generisk imitasjon av en døgnflue. Den fungerer godt i elv, der døgnfluene ofte kan ha litt lyse farger. Gråfargen i kroppen til Adams kan derfor imitere disse tilstrekkelig så ørreten/harren tar den. I skogsvann og i fjellet hadde jeg laget den med betydelig mørkere kropp, slik Truls beskriver. Det er fordi at de døgnfluene en kan forvente å treffe på i størrelse 12-20 er mørkebrune, nærmest svarte i kroppen. På stille vann på vårparten i marka er det Marginata og Vespertina en kan forvente. Litt senere, på forsommeren, er det de samme døgnfluene som klekker i fjellet. Sjekk ut bilder i klekkerdatabasen så ser du hvor mørke de er. Bind gjerne str 12 og 14 som parachute. På mindre kroker anbefaler jeg comparadun med cdc i vingen. Lykke til!
    2 poeng
  2. En av fluene jeg trenger påfyll av. En favoritt når det vaker litt her og der, eller når jeg ikke har sjanse til å se hva de tar.
    2 poeng
  3. Takk for innspill! Da blir det som dere sier 😊
    1 poeng
  4. For bruk i skauen hadde jeg bundet døgnflua i mørk brun med mørk grå vinge str 15 og 17 (kanskje 19). Meget mulig jeg hadde bundet den som "vespertina cdc comparadun, altså uten hackle.
    1 poeng
  5. Sånn! Da har jeg fylte ene siden av flueboksen med mygg. Så blir det daddy, klink og maur på andresiden. Tror det skal bli min universalboks.
    1 poeng
  6. Storopprydding i kjelleren og mellom masse rart som for det meste havner til resirkulering. Minner fra barna var mindre og et fantastisk lite hefte som hadde gått i glemmeboken for mange år siden
    1 poeng
  7. Disse er jeg fornøyd med til å bare ha bundet 50 fluer til nå.
    1 poeng
  8. Tidlig vår må man nesten ha med seg en mini-zonker. Er det ikke noe overflate-aktivitet, så får du fisk på annethvert kast med denne (nesten) https://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php?/fluedatabasen/x-652 Og danseflue er viktig når det blir sol og litt varmt https://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php?/fluedatabasen/x-471 Edit: kanskje ikke det letteste å binde, men viktige læll
    1 poeng
  9. Her er et par du burde ha, døgnflue, døgnflueklekker, og vårflue. I tillegg så ville jeg hatt en klinkhammer med svart kropp og sort hackle. Ellers ser det jo ut til at du har det meste i de fluetypene du har valgt ut. Det er greit å ikke ha for mange typer og varianter også. https://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php?/fluedatabasen/x-451 https://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php?/fluedatabasen/x-159 https://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php?/fluedatabasen/x-524 https://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php?/fluedatabasen/x-96
    1 poeng
  10. Siste pynte-update før jeg må hive meg rundt og lage hundrevis av fluer. Ene som jeg posta sist synes jeg var litt små-kul sånn i grunnprinsippet. Ikke spesielt virkelighetstro, men litt mere abstrakt preg med både svarthvitt og en del farger. Jeg lagde to til som jeg synes ble litt bedre, i alle fall med han fiskern. Vanskelig med følk, lettere der jeg bare klatter i vei.
    1 poeng
  11. Pynte-update. Har fått litt fot for akrylmaling. Jeg kan ikke tegne eller noe, men har veldig lyst til å lære. Har lyst til å pynte med fine ting på kontor/promperom. Prøver litt forskjellige teknikker, men får det ikke helt til. Tror jeg mangler dette kunstner-genet. Mennesker feks er kjempevanskelig å få til, så da tenker jeg at jeg kan prøve litt mer abstrakte ting. Selv ikke det blir det noe ordentlig ordnings på. Tenker faktisk å få tatt et kurs ila året, for det er litt moro å holde på med dette. Akkurat nå er det mye forsøk på Youtube-kopiering, men selv om jeg prøver å kopiere strek for strek så mangler jeg noe vesentlig. Selv det å blande riktige farger er farken meg vanskelig.
    1 poeng
  12. Utgave 2.0 av klekker med harelabb ble inspirert av BW klekkern til Eivind Berulfsen. Etter flere flyt-tester så landet jeg på å binde "bunden" av hårene opp, dette gav betraktelig bedre flyteevne, og med litt dry-magic så må jeg jobbe litt for å få den til å synke håper avtrykket mot overflaten blir greit.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...