Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Kjell Grønningen

    Kjell Grønningen

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      57


  2. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      655


  3. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      5 256


  4. Ørjan Pretorius

    • Poeng

      2

    • Innlegg

      187


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. april 2022 i alle områder

  1. Det er svært sjelden jeg får noe som helst i april. Men i går kveld greide jeg faktisk å lure opp en mørk liten krabat på tre hekto i Paddetjern i Østmarka. Og det er et vann jeg har slitt med i alle år. Den tok en bille i størrelse 16. Og det på det første kastet. Plopp, og der satt den! Heldigvis slutter man aldri å glede seg over å få seg en ørret, uansett størrelse. Det er jo det som er drivkrafta. Selve fangsten. Om størrelsen betyr noe? Så absolutt...så ærlige må vi vel være. Men akkurat i går var en særdeles mørk skogsørret på snaue tre hekto det denne lett tilårskomne karen trengte etter en alt for lang vinter. Definitivt balsam for sjela. Og bedre skal det bli!
    8 poeng
  2. Tja...i utgangspunktet så tenker jeg minimalistisk når det kommer til utstyr (ikke alle er enig om akkurat det). Sjøl så syns jeg vest blir "litt for mye" for meg, det blir for mange lommer å putte ting i. Hoftetaske, hadde en Simms ett eller annet) med fluestæsj i syns jeg bare er hazzel å dra frem og tilbake, og jeg føler den er i veien hvis jeg skal sette meg ned. Chestpack passer fint hvis jeg skal ha alt med meg og traver litt vekk fra sekken eller blir gående litt rundt og må bytte oppsett. Har brukt to forsjellige chestpack, en liten Simms (på størrelse med Vison mini bra) som var helt super til markabruk og hvis en kun har med en boks eller to små. Den jeg har nå er Vision Mycket Bra eller hva den nå heter....den liter jeg veldig godt. Det jeg liker med chestpack er at da har jeg arbeidsplassen høyt oppe. Laynard har jeg laget selv av paracord, funker fint i marka eller hvis en har en boks i lomma. Vet at noen brukes laynard i tillegg til hoftetaske. Jeg har ei hoftetaske nå, Vision Aqua Handles tror jeg. Slingpack har jeg ikke tenkt på, er ikke det for hipstere?
    2 poeng
  3. Denne flua er en oppgradert versjon av et mønster jeg har brukt i mange år. Grunntanken med mønsteret var å etterlikne små stankelbein som kommer utover seinsommeren og høsten. Jeg har hatt et par tilfeller når de har vært vakgiver. Men det er svært skjelden at de naturlige forbildene skaper noe vakbonanza. Like fullt er dette en flue som er veldig god under en rekke forhold. Generelt så liker jeg å tilpasse mine attraktorfluer til noe i nærheten av det fisken beiter på, litt større men ikke noen bombe. Små insekter dominerer mange plasser, spesielt litt seint på sesongen. Sky fisk kan være litt kresen og lettskremt. Og ørret som lusker rundt og rydder i bøsset kan være litt finspist. For meg er dette en av de store favorittene fra august til og med oktober i marka. Mang en gang har ørreten gått 5 på når denne har kommet i banen under beiting på fjærmygg. Den er også en skikkelig lureflue til elva når fisken er oppe en skjelden gang og vaker. Krok: Normal tørrfluekrok, bør ha litt lengde på skaftet. Eks TMC 100 str. 14 er en bra standardstr. Tråd: Brun eller Grå 12/0 Uni/Benecchi, eller Sheer 14/0. Kropp: Naturlig grå cdc fjær eller Flyrite nr 19/20. Bein: Faux Bucktail m/knute.Vinger: Grå hacklespisser fra indisk hane. Thorax: Nat brun/grå cdc spunnet i løkke.  
    1 poeng
  4. Var fleire vak, nåken rolige vak og nåken der fisken plasker nåke voldsomt. Veit de er mykje øyenstikkere der om sommeren so prøvde den libelleflua til Rune, men ville ikkje ha nåke fra meg idag. Får prøve igjen 😄
    1 poeng
  5. Vaket det? Jeg fisker biller på vak selv om jeg ikke har sett det på vannet og det funker det.
    1 poeng
  6. Stort sett dead drift, med et lite forsiktig lirk i flua en sjelden gang i blandt. Jeg bruker aldri biller om jeg ikke ser noen på vannet
    1 poeng
  7. Regner med det, jeg rapporterte det inn
    1 poeng
  8. 1 poeng
  9. Tusen takk for det! Elsker hvor lett de er å surre opp. Det som også er sjukt med de små gutta her er jo hvor horribelt bra de flyter. De har en oppdrift som ikke ligner grisen. Her er en video, uten impregnering. VID_20220417_110113.mp4
    1 poeng
  10. Jeg har surret opp en del biller, har både med og uten gummiben. Fisket med en helt enkel imitasjon i fjor som fisket veldig bra. I år tenkte jeg å prøve ut med Straggle String for å skape litt mer liv og kanskje den vil bli mer iøynefallende på litt grå dager. Slenger ved noen bilder. Begge disse er i størrelse 16.
    1 poeng
  11. Jeg bruker en sånn håv som Eirik nevner, bare at jeg har kappet av skaftet til 12-15 cm. Da går den ned i sekken eller rygglomma på fiskevesten. Henter ikke prøver dypere enn armen rekker. Jeg sørger også for å ha med en hvit bærepose som jeg legger inne i en ring med steiner og fyller vann oppi, som prøveskål. Da er det lett å studere krypene. (Jadda, er litt over snittet interessert i vannlevende insekter! 🙂 )
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...