Gå til innhold

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. mai 2022 i alle områder

  1. Når man trodde at kontoen for flax var tom... Det fiskes ganske hardt om dagen og jeg har vel ikke gått glipp av så mye som har skjedd siden 20 april med nå 20 turer ut på skauen fram til i går 22 mai. Forrige helg var episk med skikkelig klekking av vespertina og jeg bestemte meg å prøve igjen på lørdag og dro tilbake for å jakte på et par fisker som ikke var til å snakke med sist helg. Det regnet lett hele formiddagen på lørdag og var 7 grader når jeg dro kl. 10, tempen gikk opp og ved 12tia etter en times venting som kom vespertinaen i gang. Og det bare dro på med voldsomme mengder med duns på vannet. Fisken fant også ut dette men var slettes ikke interessert i duns, det ble vel plukka typ 1 dun pr 30 nymfer/klekkere... maks. Var lett bris, så halefinner og rygger, fisken flytta seg mye og over store avstander. SÅ! Fikk jeg se den fra forrige helg som hadde et spesielt sted å vake på, og stilte innpå... den flytta mye vann og vaket litt usystematisk de gangene den viste seg. Jeg fant ruten og fikk omsider lagt ut flashback PTN godt foran "halefinnen" og begynte å twiste lett.. BAM! Tok sin tid før jeg fikk vippet den opp og den hadde solide utras og dunka og tøffa tungt som storfisk gjør. Ble litt småredd 5x spissen også etterhvert da det er grunt og endel stokker i vika.. Det ble torskepumping og 4ern sto som et hjul... Den kom inn og er nok muligens den vakreste fisken jeg har fått i en innsjø ever. 2,2kg og 24 karat gull. Følg med på Finn! Kommer mye utstyr til salgs... GOLF neste 😉
    3 poeng
  2. Det Truls sier er absolutt en kjapp løsning. Litt usikker på om det er en Seymo eller fuji ring ut fra bilde. Får du tak i tilsvarende ring går det å ta ut det keramiske innlegget og kombinere lyn lim samtidig presse den på plass. Det er slik de gjør under produksjonen. Bortsett fra å finne rette trådfarge er det ingen heksekunst, dog litt arbeid å skifte hele ringen for de som bygger stenger. Det sikreste i lengden er å bytte ringen. Personlig har jeg mer og mer under stangbygging begynt å bruke ringer uten keramisk innlegg . En liten sprek og de er som et knivblad på lina eller innlegget kan i sjeldne tilfeller poppe ut/ knuses. Vet ikke hvordan Sage garantien stiller seg til å bytte ring for deg hos dem, ,men det tar nok tid.
    1 poeng
  3. Takker 🙂 En sånn slim liten nymfe er nok det sikreste kortet på de fleste vespertinaklekkinger. Jeg synes fisken er svært fokusert på å jakte nymfer og klekkere når det drar seg til, i tillegg så farter de rundt mye og oddsen er temmelig mye bedre med en nymfe rett under enn noe som ligger der statisk. Man ønsker jo å ta de på dun også men det er ofte ikke det fisken bryr seg mest om. Nymfe rett under har definitivt vært det mest entomologisk riktige, og det er grisespennende når du kaster på vak. Forrige helg fikk jeg på dun og nymfe, men da var det mer sparsomt med fluer der fisken beitet.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...