Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      1 430


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      5 257


  3. Kenny Nguyen

    Kenny Nguyen

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      101


  4. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      659


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 13. okt. 2022 i alle områder

  1. Det har blitt noen turer i indre Oslofjord denne høsten. Begynte så vidt i august og fortsatte i september. Det ble noen pir og et par mindre sjøørreter. Årets makreller har vært langt under snittet i forhold til tidligere. Men det er først i oktober måned at jeg har hatt greit fiske på mine plasser. Har hatt fryktelig dårlig uttelling på jiggy og decivers, altså fiskeimitasjoner så langt denne høsten. Noe følgefisk, men ingen i håven. Derimot har ørreten tatt på første kastet når en vaskebjørn eller rekeimitasjon presenteres i nærheten av den. Det er utrolig spennende å kaste på fisk som har vist seg i overflaten med et forsiktig vak! På søndag ble det "grand slam" med fangst av makrell, sei og sjøørret på samme turen i voldsom vind. Noen bilder av høstens fangst:
    5 poeng
  2. Jeg fosket litt med SA wet cel på min Hardy Ultralite og funker greit. Dog er ikke det snøret nærheten av aggressiv tappering eller kvalitet av nevnte snørene hittil. Spørsmålet er bare om volantis kanskje er for aggressiv for den stanga. Muligens jeg burde prøve ut Coastal, Stillwater og Ridge Delta først.
    1 poeng
  3. Jeg synes det er en god plan. Volantis har en ganske aggressiv tapering som har til hensikt å kaste godt i vind og slå over streamere. Uten å ha prøvd denne selv så vil jeg tro den passer utmerket på fjellet, forutsatt at du bruker en rask/stiv femmerstang. Jeg har selv brukt Guideline Coastal flere ganger på fjellet da dette er en ypperlig streamerline. Dersom du liker Volantis-taperingen, go for it. Jeg liker litt mindre aggressive taperinger for streamerfiske i ferskvann, så mine to favoritter er GL Coastal og SA Stillwater Clear Camo.
    1 poeng
  4. Jeg hadde kjøpt ridge delta på nytt. Det går som ei kule, og passer både stanga det sitter på og min kastestil. Det er jo også to momenter som er viktig å tenke på.
    1 poeng
  5. Jeg hadde bare lyst til å prøve meg på reker. Synes de er så ekstremt lekre å se på, særlig de litt glassaktige variantene. Har derfor en klasket sammen en rad med reker i tan på Ahrex NS150 i strl 6. Det blir neppe de siste, for dette var artige greier! Kommer aldri til å fiske de da jeg ikke fisker i sjø, men moro uansett.
    1 poeng
  6. Det begynner å bli en stund siden nå, men jeg måtte ha en avslutningstur i nærområdet her hjemme før fredningen inntraff når elgjakta starter. Det var en veldig todelt tur, hvor formidaggen var helt håpløs, det var helt blikk stille og bare man la ned snøret så var fisken vekk og vakingen slutt. Det ble et par frustrerende timer, før vinden endelig kom og det skulle hjelpe veldig på lettskremtheten. Det ble mye færre fisk som vaket, men de som gjorde gikk veldig steady og plukket det som kom innen området deres. Så enden ble tross alt veldig god, jeg fikk 4 eller 5 i hoven og et par som slapp underveis. Etter dette var det bare å se mot salt sjø og sølvblanke ørreter!
    1 poeng
  7. Jeg har fått unnagjort den første dedikerte sjøørretturen for sesongen, og den må vel kunne sies å ha startet bra! Jeg har hatt et par turer ut på de ytterste holmene når jeg uansett har vært i sjøen, men nå var det mer ørret å finne langs land på et par øyer jeg fisker litt fra tid til annen. Upåklagelig fangst med to på ca 700g, en på godt over kiloen og en på ca 1,8 som største. I tillegg noen mindre fisk. Alle tok på en liten sildeimitasjon og relativt raske inntrekk. Merkbart mest aktivitet når det var god fart i vannet. En hannfisk på 700 måtte finne seg i å bli middag. Veldig artig kondisjon på fisken nå. De har hatt det godt i sommer!
    1 poeng
  8. Artig å følge msd hvordan sjøørreten trekker inn mot land i løpet av sesongen. Først ute i Halden og hvaler, og så går det gradvis innover fjorden og vestover. Det vil si, det skjer jo ting på nettene hele sommeren men 'hovedtrekket' følger et ganske bestemt mønster. I mine områder så kan man fra slutten av august og utover treffe på fine stimer på de ytterste holmene ut mot åpen sjø, og spesielt der hvor tidevannet lager masse bevegelse. I år så har det vært noen ytre odder og skjær hvor sjøørreten har opptrådt og avslørt seg med å hoppe rett opp og lande på flatsiden. Når man ser enketfisk som gjør dette er de vanskelige å få, men når en hel stim gjør det så kan man gjøre noen varp. Jeg var heldig og traff på en slik stim og fikk en haug med ørreter. I sterten var de ukritiske og tok det meste, før det ble mer sært, og de tok kun lopper. Plutselig dro det til noe helt drøyt og årets første skikkelige ørret dro til loppa. En stor hunfisk ga en herlig fight. Får håpe dette lover godt for sesongen som kommer. (Ps blodet kommer fra en gjeng makrell som må finne seg i å bli middager...)
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...