Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      6 141


  2. Kim Roger

    Kim Roger

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      183


  3. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 425


  4. knut

    knut

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      502


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 03. des. 2022 i alle områder

  1. Da ble det Guideline LPX Tactical #5. Kunne ikke prøve noen av stengene, siden butikken ikke har arealer for slikt. Ble å kjenne litt på stengene i butikk, selv om jeg var ganske så usikker på hvilken jeg vil like best. Isolert tror jeg aksjonen på NT8 905 passer meg best, men det er sikkert litt vane med dypere aksjon også. Tipper det blir enda litt artigere å fiske med. I tillegg er LPX-en ei lett femmerstang, noe som også blir litt artigere, selv om forskjellen neppe er stor fra NT8. At stanga er en lett femmer, gjør også at det blir en enda bedre kombo med sekserstanga mi. Disse tingene gjorde at valget falt på LPX. Så er vel NT8 en utgående modell, og kanskje litt verre å skaffe del til, hvis jeg f.eks. er uheldig og brekker stanga. Må også legge til at LPX-en var herlig lett i hånda (for så vidt begge to). Sammen med ei GL Halo fluesnelle og GL Fario CDC flueline, håper og tror jeg dette ble veldig bra. Ble for øvrig ei lett sjuerstang også, Guideline ULS Hybrid. Det blir bra til laksefisket mitt.
    2 poeng
  2. Følg med på Gero sine sider. Mulig det blir en utstillermesse på Åråsen på nyåret. Tradisjonelt har Gero-messene vært bra, med mange merker representert. Prøvekasting er mulig for samtlige merker i idrettshallen.
    2 poeng
  3. Får aldri nok cdc mygg i boksen 😄 17-19-21... Er strax på de selv, fikk en sånn fresh smhaen twister i posten i dag fra nfisk, måtte ha litt nye leker 😁 Så det blir vel å sette seg ned å sortere ut en bataljon med cdcfjør strax før jeg setter igang produksjonen. Nå går det litt i maur her, har en sånn 12'er maur som jeg au tenkte å filme... Tipper den er på mot neste helg.
    2 poeng
  4. Her er ei gromflue som har reddet dagen mange ganger når vespertinaklekkingene drar seg til og fisken blir selektiv på å kun spise nymfer rett under overflaten. 
    1 poeng
  5. Legg de under juletreet og skriv "til far fra julenissen" så er det ingen som skjønner noen ting om hvor disse kommer fra 😅
    1 poeng
  6. Jula kom tidlig i år: Guideline LPX Tactical #5 9' fluestang Guideline Halo #4/5 fluesnelle (EDIT: Angrer allerede litt på dette kjøpet. Snella har ikke noe lyd fra utras, noe som er litt trist. Blir jo som å se actionfilm på TV uten lyd). Guideline Fario CDC #5 fluesnøre Braided Dacron backing, Guideline, 100 m Guideline ULS Hybrid #7 10' fluestang Lamson Liquid Smoke #7+ fluesnelle ble byttet med Guideline Fario LW #678 snelle PE backing, Guideline, 150m Guideline Tip ULS, 4 gram, flyt Scientific Anglers Amplitude Smooth Infinity (Camo) #6 fluesnøre I tillegg ble det Simms bugstopper hoody, Simms bugstopper hansker og Simms bugstopper sungaiter. Hvordan man forteller dette til kona vet jeg ikke, så det har jeg ikke gjort :D.
    1 poeng
  7. Da ble det avslutning av årets fluesesong denne uka. Så kun ett vak så fokus ble på litt strømutsatte områder ved odder, smale sund og innløp/utløp. Røya liker seg på slike områder og avhengig av dybde går det i forskjellige vekter av kulehode nymfer agnet med maggot. Man kan også fiske i nærheten av røyevarpene(gyteplasser), men jeg lar gytefisken være i fred da det blir mindre og mindre røye mange steder i nærheten av Oslo og omegn. Jordsmonnet har begynt å avgi mer humus grunnet mindre sur nedbør og de fleste har vel registrert økt bruning av vannet under tregrensen. Røye blir spesielt skadelidende da den er avhengig av sikten for å finne mat. Jeg fetter inn spissen av fluelina og evnt. første delen av fortommen slik at jeg lettere ser de ivrige smånappene når nymfa svever rundt og jeg trekker sakte i fluesnøret. Artig fiske helt til stangringene fryser til🥶
    1 poeng
  8. Jeg har egentlig ganske lenge vært på utkikk etter et mønster for å imitere voksne libeller som jeg liker selv og som funker bra under pratisk fiske. I går sjøsatte jeg en kreasjon som jeg er fornøyd med og den innfridde den på fisk som helt klart jaktet voksne libeller. Nå er de store starrlibellene (Aeshna Juncea) aktive og de har farger i gult, blått og svart. Jeg har laget to varianter av denne flua i blå/svart og en som er mer svart/brun/tan/rust for de som kommer litt seinere. Selve flua er 4cm lang og jeg bruker en small chernobykutter til å lage kroppen (klipper den utstansede delen lengre..). Vel framme... fant en fisk som klinte til etter en slik og ventet en liten stund så kom den jaggu å henta flua i rolig head & tail vak. Takkskarru ha og 1,1kg. Så over til et nabovann og der huka jeg tak i en på yttersiden av ei torv i et skikkelig kamikazekast, du vet går det så går det... vannliljer også foran der... Flua glapp ut av den og opp i ei buske, RYYYK av. Så fant jeg en ny sak som var ivrig og den fikk jeg landa og en fisk på 1kg blank kom in. Siste mann trakk lengste strået, gikk i bunn i salaten og satte fast flua, ryyyk. Litt snurt etter å ha mistet begge prototypene, men nå har jeg surra opp 3 nye og er klar for mer 🙂 Ganske interessant hvor rolig de kommer i slow motion å tar disse, har sett det før også, mer vanlig det enn at de klinker til. God helg!
    1 poeng
  9. Min andre tur med belly boat ble en opptur 🙂. Jeg slet litt på jomfruturen, med dårlig styring og en usikker styrmann. Men i dag hadde jeg full kontroll fra første spark med svømmeføttene. Å være så i ett med elementene er helt herlig! I dag beveget jeg meg over større avstander, og mye lenger fra land. Var rett og slett tryggere på alt. I den ene enden av vannet fant jeg en ørret som vaket. Ismopuppan gjorde jobben, og jeg fikk landet min aller første belly boat-ørret. Kan ikke huske sist jeg var så glad for en 3-hektos 😄. Det fungerte også OK å bære belly boaten på ryggen, og med ryggsekk på magen. Dette vannet er uansett lett tilgjengelig, og stedet flyteringen blir brukt mest. Det er muligheter for stor fisk her, men det er generelt ikke så lett å få den. Men med belly boaten på vannet, føltes det å få fisk mest som en bonus i dag. Dagen ble rett og slett en herlig naturopplevelse. take ørret.mp4
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...