Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 430


  2. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      6 145


  3. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      5 256


  4. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 555


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 23. des. 2022 i alle områder

  1. Jeg strever litt med å komme i gang med bindinga før vinteren. Det jeg egentlig mangler, er å rydde bindebua så det er mulig å komme fram til pulten samt en plan for hva jeg skal binde. Det er haugevis med «brødvarer» jeg må få lagd, og jeg vet det er masse slikt jeg har savnet i sommer. Men jeg er da ikke heelt sikker, ogen liste av fluer jeg tror jeg må binde skrivd på husken hjelper ikke akkurat på inspirasjonen - og jeg tror det er her cruxet ligger. Å bli inspirert til å binde de tingene jeg kommer til å trenge. Men hør, nå tror jeg jeg har løsningen! Jeg har da skrevet fiskejournal. For hver tur de siste - si to åra, snitter på 40/år - greier jeg å tenke meg hva jeg hadde ønska meg å ha med som jeg ikke ser i boksen. Og å se direkte hva som mangler er den beste inspirasjonen jeg kan få tenker jeg. Og da er det bare å starte på tur no. 1 og gå helt i surr! Hvordan planlegger dere andre boksepåfyllet før neste sesong, og finner inspo til å fylle på? ps: Jeg setter min lit til at bindesamling i Jan/Feb vil hjelpe bra på
    1 poeng
  2. Da er det bare å begynne å følge med på is-situasjonen på satelittbilder. Må være på allærrten nå.
    1 poeng
  3. Helt herlig, nå går det mot lysere tider og det er kun en drøy uke til sesongen 2023 kan sparkes i gang!
    1 poeng
  4. Helt nydelig program! Skal absolutt prøve å få blitt med på dette!
    1 poeng
  5. Vinterens binding blir ikke av den mest omfattende. Jeg skal rydde litt i boksene for å få oversikt over hva som trengs å fylles på, og så har jeg lyst til å finne en ny imitasjon av vespertina duns. Ønsker meg noen som sitter litt høyere på vannet enn de no/hackle og comparaduns jeg har pr i dag. Så om noen har gode forslag, så er det bare å hive de ut! Tror ikke det er så mya annet som trengs egentlig. Jeg tar bilder eller notater om jeg kommer borti noe jeg ikke er forberedt på, og ikke har dekning i boksene. Men føler jeg lever veldig godt med det innholdet jeg har pr nå. Skal rikrignok lage cdcmygg som har litt mer fyldig hackle enn de jeg har i dag, de bør flyte litt bedre.
    1 poeng
  6. Har laget mange mini sid tidligere i høst. Men nå har jeg bestemt meg for å fylle en boks med mygg fra larve til voksen. Har aldri fått dreisen på det der, men nå er det nok, fisker jo i nord og østmarka for f*.
    1 poeng
  7. Får aldri nok cdc mygg i boksen 😄 17-19-21... Er strax på de selv, fikk en sånn fresh smhaen twister i posten i dag fra nfisk, måtte ha litt nye leker 😁 Så det blir vel å sette seg ned å sortere ut en bataljon med cdcfjør strax før jeg setter igang produksjonen. Nå går det litt i maur her, har en sånn 12'er maur som jeg au tenkte å filme... Tipper den er på mot neste helg.
    1 poeng
  8. For denne bindesesongen blir fokus å etterfylle hull i boksene. Samt å erstatte noen typer døgnfluer (no-hackles) som ikke fløyt som jeg ville. Rune hadde en fin demo på Nordisk, og nå er jeg ganske sikker på hvordan jeg skal få til døgnfluene på krokstørrelse 19. Ellers blir det å se over boksene for å eventuelt ta bort de fluene som aldri knytes på. Jeg har blitt ganske god på å notere på telefonen hvilke fluer som går tapt i gjennom sesongen. I samme lista noterer jeg eventuelle fluer som har for kort vinge, flyter skeivt eller ikke funker. På den måten har jeg god oversikt over hvor jeg bør begynne bindesesongen. Denne sesongen har jeg startet med nr1 viktigste flue der jeg fisker; cdc-myggen #17
    1 poeng
  9. Jeg har som Rune kvittet meg med fluer fra mine bokser. Dette er fluer som jeg bare ikke har brukt, hatt for mange av eller endte opp med å ønske litt endring på. Deretter er planen å binde opp alt nytt for å «sette opp boksen» ordentlig og fylle på med fluer jeg har blitt fan av. Blir også noen raringer jeg ikke har prøvd før vil jeg tro. Er det noe jeg har lært de siste år er det at en god idé ved stikka ikke alltid er en god idé når sesongen kommer... men, nye mønstre gir jo motivasjon og glede mot ny sesong, i alle fall for en ferskis som meg! Inspirasjonen min er hovedsakelig Instagram, FFS og YouTube.
    1 poeng
  10. Jeg har flere mønstre jeg har planlagt i 1-2 år, for å komplementere flueboksene, men ennå ikke rukket å binde. Ikke alltid så lett som småbarnsfar. Etter at jeg fant fluefiskesiden har jeg blitt mer metodisk, og binder opp bokser som dekker det meste jeg trenger (men med få mønstre). Men det går litt seinere enn planlagt, jeg har også bundet litt for bekjente. Så jeg har en liste med mønstre som skal bindes, noe jeg trolig vil starte på rett over nyttår. @RolvS Løsningen din hørtes veldig bra ut 👍.
    1 poeng
  11. Jeg pleier å starte med å rydde i boksene og se om det er noe jeg ønsker å endre på. Har jo en drøss med bokser for ulike tider på året og år om annet gjør jeg om litt. Når jeg får kasta ut skiten og maltrakterte fluer så er jeg i gang. Men har veldig lett for å bare sette meg ned å surre litt for å ha noe å pusle med. Det hender jeg ikke orker å rydde også i en boks og da kjøper jeg ny og binder opp alt fresht 😆
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...