Gå til innhold

TSL

Members
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av TSL

  1. TSL

    Island

    Ikke gjøre som meg; leide 4hjulstrekker, hus og et dyrt vald for sjørøye i en uke - OG JEG FIKK IKKE EN FORBASKA FISK! Skal aldri reise til Island igjen :evil: :evil:
  2. TSL

    DYRET!

    Jepp - samme flua. Men jeg binder den med betydelig lenger hackel, slik at den på samme profil som superpuppan. Det er jo egentlig bare en gigantisk superpuppa med hale..
  3. TSL

    DYRET!

    Det skal være sikkert og visst! Vi andre var ikke rent misunnelige' date=' men vi fant da bra frem til andre lokkemidler også [/quote'] He - he, Mono! Du som er slik en purist at du ikke vil fiske med vårfluer i det hele tatt... Kun bittesmå no-hackel stuck-shuck døgnfluer... Match the hatch sier jeg bare!
  4. TSL

    DYRET!

    Jeg bruker en skumplastvariant av dyret - likner på en mellomting av Dyret til Staffan og en Tchernobyl fat ant. Klipp til lysebrun lukket skumplast i en 4 mm tynn strimle, med avsmalnende hale. Ta bindetråden ved krokbøyen og surr skumplasten hardt inn slik at halen får rett lengde bak. Bind inn et hackel. Før tråden fremover for å segmentere kroppen. Avslutt ved øyet. Ta etter hackelet på palmer-vis, og avslutt ved øyet. Klipp av overskytende skumplast rett foran øyet. Gullflue. Flyter alltid. Hadde stor suksess på Finnmarksvidda med denne i sommer; den er attraktiv for stor-fisken i krokstr. 6-10.
  5. Jeg kan også melde om fint myggfiske. Var ute på fredag kveld i Østmarka, og det vaket bra i en time eller så i skumringa. Fikk fire ørret, og de hadde spist libeller, mygg og biller.
  6. Joda - men den ultimate fiskebrillen for sol er Ray-Ban "polarized amber" med optisk slipte glass - enten av typen wrap-arounds eller med skygge/brede brillestenger. Eller en kan gå et steg videre og bestille polariserte slipte glass hos sin optiker til hvilken som helst innfatning.
  7. Det er interessant å lese i klekkeguiden for Trysilelva (Klara camping sin blekke) hvor de rapporterer at andelen mikrocaddis har eksplodert i de siste åra, men at de anser tørt fiske av disse som svært lite interessant (få observasjoner i mageinnhold - lite vak). Men det spekuleres i at vått fiske av disse kanskje kan gi resultater. Hvor er det dere fisker disse små (krok 16-20?) vårfluene?
  8. TSL

    Os i Ø

    Det hadde jo vært strålende om vi fikk en "oppvarmingstur" i løpet av juni til Østerdalen. Det er flere (mange!) elver jeg ikke enda har vært i i området. Men første ting først: tenker kanskje på å ta en tur etter sjøørreten i fjorden i kveld. Interessert?
  9. TSL

    Os i Ø

    Hvis du er den jeg tror du er: ikke mist fokus fra Finnmarksfiskinga i sommer!
  10. Jeg vil bare gi Arve kred for fin Leptophlebia Dun. Jeg har selv prøvd ut en masse greier med cdc forlenget bakkropp - men denne varianten hadde jeg ikke tenkt på! Skal sette meg ved stikka i kveld og prøve. Hvis en har litt lengde på cdc'en, så går det sikkert også å lage en variant a la Poul Jorgensens "flies for the 21st century" hvor de to cdc-fjærene utgjør hele kroppen, og cdc i loop legges som hackel legges horisontalt mellom kropp og krokstammen.
  11. TSL

    Vadebukse

    Jeg har brukt en Simms Lightweight i fire-fem år. Dette er den letteste av gore-tex vaderene til Simms. Den har aldri lekket, selv om jeg kjøpte den i trangeste laget. Jeg har ikke vært særlig forsiktig med buksa heller, men sklidd ned atskillige grus-skråninger og brøytet meg vei i tetteste kjerret langs Rena. Og buksa holder... selv om den er blitt litt lodden etterhvert. Og noe av det beste med denne er at den lett kan rulles sammen å få plass i en sidelomme på sekken - og skoa går i den andre lomma. Perfekt for fjellfiske.
  12. Vel - det er slik at familiære forpliktelser utelater tur i "den sikre perioden". Så det blir månedskiftet juni/juli. Elvene og vannene vi skal fiske i ligger på ca 300- 400 moh. Snødybde per i dag i Karasjok er 43 cm. Gjennomsnittstemperaturer er: januar -15,9- februar -14,9 -mars -11,3 -april 5,3 - mai 1,9 - juni 8,9 - juli 11,8 - august 9,7 - september 4,2 - oktober -2,5 - november -9,4 -desember -14,1 Gjennomsnittlig nedbør er: januar 17mm, februar 12mm, mars 15mm, april 16mm, mai 20mm, juni 41mm, juli 70mm, august 60mm, september 44mm, oktober 34mm, november 21mm, desember 16mm. Totalt i året 366mm. Så konklusjonen er: - - - - - - - uklar..
  13. Hei dere, jeg var på tur i Anarjohka nasjonalpark, Finnmark, i august i fjor. Det var 23 grader i vannet - det lille av vann som var igjen etter måneder med godvær. Fisket var ganske labert, selv om vi fikk noen pene ørreter innimellom. Nesten intet insektliv. Så i år har jeg helt motsatt taktikk: vi reiser i månedskiftet juni/juli. Med de sjanser det medfører. Er det noen her på forumet som har fisket i traktene på denne tiden? Staffan Lindstrøm skriver i "Bare ett kast til.." at ved sjeldne anledninger har sesongen startet 1. juli, men at dette er svært usikkert. Men jeg tror han mest refererer til Ifjordvidda og Porsanger - men Anarjohka er jo langt lenger sør - faktisk lenger sør enn Tromsø. Middeltemperaturen for området er ca 9 grader i juni - i snitt. Noen som har erfaringer å dele?
  14. TSL

    Färgpennor

    Jeg har Roman Moser - tusjen. Litt varierende kvalitet på disse, synes jeg. Noen av tusjene er helt fine. Mens andre tusjer i pakka nærmest flommer over av fargevæske - og ruinerer flua. Selvsagt er det de fargene jeg har mest bruk for som ikke funker bra.
  15. Ahh - genial måte å binde inn foam-bakkropp. Jeg har eksperimentert med dette litt - men selvsagt ikke funnet en såpass smart måte. Jeg har brukt en annen teknikk; skjær ut passe lang bakkropp som er firkantet i snitt. Ta et mellom-grovt sandpapir, og rull foamen frem og tilbake med en fyrstikk-eske/krokboks eller liknende. Legger man mest vekt på den ene siden, så får man en tapert, rund bakkropp. Problemet kommer hvis man ønsker en segmentert kropp med hale - da blir det kryss-surringer og et litt lite solid feste av halen ytterst. Men metoden er fin hvis man kutter ut hale og segmentering (dette kan man jo gjøre med tusj). Fester cdc vinge oppå kroppen. Og så legger jeg cdc-hackelet i loop på Poul Jorgensen-vis, altså fallskjerm-stil MELLOM krokstamme og foamkropp. Til slutt løfter jeg opp foamen som ligger foran vingen og over hackelet, rydder unna evt. cdc som ligger i veien, og binder foamen ned ved krokøyet. Ikke så realistisk som utgaven som ligger her. Men den er lett og kjapp og binde - og helt klart realistisk nok til å lure en ørret.
×
×
  • Opprett ny...