Gå til innhold

Knut R. Skåre

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    1 783
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

Alt skrevet av Knut R. Skåre

  1. Om det skjer, vil dårlig fiske bli det minste problemet. Bare tenk på matproduksjon uten pollynering.
  2. Binder batifish med 70% hvit, 20% rosa eller blå, og 10% sort øverst. Trikset for å unngå at de hekter, er kort krok, og en god del lim i hodet.
  3. Bra utvalg dette! Særlig de små rekene og loppene likte jeg. Jeg ville i tillegg hatt med noen flere klassiske baitfishvarianter. Det ser ut som om nesten alt du har av fiskeimotasjoner er Jiggy- og Clouser-varianter. I tillegg mangler det kanskje en børstemark, eller to? Men for all del, bra utvalg!
  4. Nei da. Rask stang er selvfølgelig ikke svaret alene. For mange er det ikke nødvendigvis en del av svaret en gang. Poenget er at man må evne å generere høy nok linehastighet for å få slått over spetakkelet.
  5. Skal man slå over fortom, er man avhengig av linehastighet. Desto lenger fortom, og lengre distanse, jo høyete må linehastigheten være. Man bør altså velge den aksjonen man klarer å generere høy og kontrollert linehastighet med. Når det er på plass, kan man se på snøre- og fortomstaperinger. Ellers synes jeg alt som kommer fra Yellowstone Angler, er tvilsomme saker. Høydepunktet kom for noen år siden, da de ikke skjønte hvordan de skulle skifte spole på Danielsson-sneller. Når i tillegg «accuracy and feel» har vært utslagsgivende for vinneren, fremstår det hele som lett svada.
  6. Jiggi er mer strømlinjeformet og slår litt lettere over. I tillegg kan kuleøynene på Clouser lettere gå i stykker enn coneheads på Jiggi. Skal du ha Clouserene sterken nok, kommer du ikke unna å lime disse også.
  7. Stainless er spissere, og derfor best egnet for de små fluene. Standardkjeften passer flott til de sjøørretfluene du skal binde.
  8. Har brukt Regal de siste 14 årene og er strålende formøyd. Spes den rustfrie kjeften til de minste fluene er grom. Har ikke erfaring med HMH, men denne har en mer standard konstruksjon, i topp kvalitet. Uansett får du ei kvalitetsstikke av de skjeldne.
  9. Patagonia's Rio Gallegos vadere i str S selges 1500,- En liten lekkasje ytters på neoprensokken. Lappet av Rune Kabbe på Nfisk. Ellers pent bruk. Hentes på Fornebu på kveldstid, eller i Drammen i arbeidstiden.
  10. Aner ingenting om trønderbass, men velkommen tilbake skal du være!
  11. Nå skal jeg være vanskelig - Alle moderne sneller har utskiftbar spole. Man må da kjøpe ekstraspoler. Men de som fra produsent leveres med flere kasetter/spoler har jeg ikke erfaring med.
  12. Dette er ei vanlig snelle. Det spesielle er at den leveres med flere ordinære spoler innkludert i prisen. Antallet spoler har ikke noe å si for kvaliteten. Skal du ha sneller som tåler "alt", bør du unngå de aller letteste. Danielsson tåler alt: http://danielsson-flyreels.se/ Kanskje en F3W 4seven?
  13. Har vært i gjennom det meste. Har endt opp med vadejakke/fiskeskjorte og litt stor hip-pack (vanntett Patagonia)til ørretfiske, og vadejakke evt med sling-pack (Patagonia) til sjøørretfiske. Hip-pack og snørekurv funker dårlig sammen. Slingpacken funker derimot sammen med snørekurven. Jeg har aldri med meg så mye at jeg trenger en vest.
  14. Kan du legge ved en link til, evt blide av den aktuelle snella, så er det lettere å se hva du mener? Tenker du på "kasettsneller"?
  15. Det er vel kanskje det den ser først? Kommer kanskje først inn i synsfeltet?
  16. En anne ting er vel at om det er veldig grått regnveær, så er sort/mørke-mørke-grå en fin kontrakstfarge?
  17. Hvilke farge kjører dere på døgnfluevingene? Er det 100% korrekt farge som originalen, eller bruker dere forskjellige farger for å oppnå andre effekter? Typisk en lysegrå vinge som skal være lettere å se. Tanker?
  18. Vannymfens vinger er smalere. Øyenstikker er ikke noe dumt forslag.
  19. Vinge på 3cm, funnet i nærheten av et skogsvann på Østlandet - Vulgata.
  20. Bushman 80% kjøpt fra Australia. Brukes med ekstrem forsiktighet. Aldri direkte på huden eller på gummiflater. Mansjettene på vadejakka ble ødelagt, og jeg skiftet tre hudlag på fingrene. Bør vel helst kun brukes om du har fått allle de ungene du skal ha. De neste kan kanskje bli litt "rare".
  21. Det er en grunn til at jeg skrev at reklamasjonstiden antagelig var fem år. Jeg forventer helt klart at vadebukser skal vare lenger enn to år med normalt hard bruk. Unntaket er selvforskylte skader, slik som piggtrådgjerder og regelrett klodrikk.
  22. Det er et poeng. Alternativet er jo å benytte mange flere fibetts, men det blir vel ikke det samme?
  23. Ingen vaderprodusenter hadde overlevd i møte med forbrukerkjøpsloven. Jevnt over er alle vadere av for dårlig kvalitet. Etter loven skal alle være tette i fem år. Forbrukerkjøpsloven gjelder uavhengig av evt garanti gitt av produsent. Garanti får kun betydning i de tilfeller denne gir forbrukeren bedre rettigheter enn hva som fremkommer av forbrukerkjøpslovens minimumskrav (preseptorisk lovgivnig). Reklamasjonstiden er antagelig fem år på vadere, ettersom de normalt er ment å vare lenger enn to år. Om da vaderene skulle lekke, har selger rett til å forsøke å lappe disse for egen kostnad maksimalt to ganger. Hvis ikke kan du levere inn buksa og kreve kjøpesummen tilbake (heving), evt ny vadebukse (omlevering). Grunnen til at vi ikke har fått en rettslig avgjørelse på dette, er at prisen på vadere er såpass lave at det ikke står i forhold til evt sakskostnader. Men nå koster premiummodellen til Simms 10 000kr, så på ett eller annet tidspunkt er det en som blir forbannet og kjører saken.
  24. Innlandsfiske - Primært vadejakke, evt supplert med hippack. Hippacken fungerer mest som "mini-ryggsekk". Blir det for varmt med jakke, har jeg forelsket meg i fiskeskjorter. Her har jeg en liten boks med seks rom, to ekstra fortomsspoler og en clipper. Alt annet i hippacken, inkl én standard flueboks. Sjøørret - Slingpack i tillegg til vadejakke. Hippack funder dårlig sammen med snørekurv. Brukte mye vest før. Men synes det blir for tungt/varmt. Edit - Sånne lanyards - de ble jeg smårar av. Det slang vegg-i-mellom. Holdt ikke ut det-
  25. Har den i 905. Virkelig bra stang, om man skal ha noe litt roligere. Trives veldig godt med et RIO Perception i klasse 5. Mye stang for pengene, i tillegg til at de ubehandla blanksa til Scott er de peneste i hele bransjen. Søtnosen i profilbildet er tatt på den stanga.
×
×
  • Opprett ny...