Gå til innhold

Magne Farlund

Members
  • Innlegg

    197
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral
  1. Har vanskelig for å se hvordan dendrofili har noe med c&r å gjøre. Derimot er fenomenet fysostomi noe man kan ha nytte av å vite noe om. Scroll ned og les under punkt 5 i denne artikkelen (skrevet 27.12.2007). http://phalloides.wordpress.com/fiske/ Magne.
  2. @bjorni Sitat: "Her er det utarbeidet en prioriteringsliste over hvilke vilkårsrevisjoner som skal prioriteres. Disse er: 1.1 Høy prioritet, stort miljøpotensial og lavt krafttap 1.2 Lavere prioritet, middels miljøpotensial og større krafttap 2.1 Ikke prioritet, mindre viktige miljøpotensial 2.2 ikke prioritet, viktige miljøverdier og begrensede gjenstående miljøutfordringer" __________ Lurer på hvem som skal ha den største tungen på vektskålen når "miljøpotensialet" skal vurderes? Er redd en ny tørn står for døren i denne saken; forberede skriv til ESA. Sitat: "24. januar 2014 så kommer DET KONGELIGE KLIMA- OG MILJØDEPARTEMENT og DET KONGELIGE OLJE- OG ENERGIDEPARTEMENT ut med nye føringer." Er dette tilfeldig? Neppe. Her har man jobbet intenst for å ivareta regulantenes herjinger. Miljøet er et ikketema! Magne.
  3. @bjorni Har vært og er imponert over all den innsats dere har gjort og alle timene av deres fritid som er lagt ned for å bedre forholdene i Tokkeåi. Et stort og viktig miljøengasjement der hovedfokus ikke er egen vinning men bekymring for elva og livet der. Utfordringen ved å være realist og samtidig beholde optimismen som behøves for å gjennomføre et slikt maratonløp, har dere taklet gjennom solid dokumentasjon og utarbeidelse av høringsdokument. Godt nytt år til dere alle, med ønske om at innsatsen vil bære frukter! Mvh. Magne.
  4. @Terje og swedeElvis Ok. Takk for svar. Magne.
  5. Trykket på linken og signerte. Så mottok jeg en mail der jeg ble bedt om å trykke på en link for å bekrefte eller avkrefte signeringen. En mail med to setninger og to skrivefeil, samt at den ikke var signert med navn men med: Opprop.net. Har virusfobi etter å ha opplevd det ved et par anledninger, så jeg må spørre om flere har mottatt samme mail? Magne.
  6. @bjorni At Statkraft forstår hva de holder på med av miljøkriminell atferd er det ingen tvil om. De utnytter bare sjansen de har til å rasere naturen for å øke avkastningen, siden verken NVE eller Fylkesmannen skjøtter sine tilsynsoppgaver. Det er fritt frem. Det eneste man har igjen av verktøy for å gripe inn overfor uvettig og ulovlig regulering er å politianmelde, men også da vil sjansen være stor for henleggelse, selv med god dokumentasjon. Det er mer enn frustrerende! Ikke desto mindre bør man fortsette å dokumentere lovbrudd og anmelde - benytte denne ene muligheten man har. Har bildet endret seg angående oppgang av gytefisk denne høsten? Leste på nettstedet bandakkanalen.no at det ikke så veldig lyst ut for få uker siden. Magne.
  7. Kanskje De grønne v/Rasmus Hansson i samarbeid med Venstre klarer å få dette opp på regjeringens bord? Magne.
  8. Dette med grenseverdier for ulike tungmetaller og giftstoffer vi eksponeres for er ikke et svart-hvitt tema. Ikke nytter det å bli veganer for å unngå f.eks. kadmium som her diskuteres heller. http://www.matportalen.no/uonskedestoffer_i_mat/tema/miljogifter/senker_grensen_for_tolerabelt_inntak_av_kadmium Det største problemet for oss forbrukere er at tilliten til myndighetene og Mattilsynet svinner hen når vi ikke får klare svar - svar som kanskje ikke finnes. Det at grenseverdier halveres eller dobles over natten uten at gode forklaringer og henv. til uavhengig forskning gis, bidrar til mye støy og usikkerhet. Magne.
  9. @Bjorni Tommelen opp for jobben dere har gjort Etter å ha lest høringsdokumentet dere har forfattet, et dokument med gode kildehenvisninger og dokumentasjon både i tekst og bilder, er jeg overbevist om at det vil bli vektlagt i den videre prosessen. Nå er det bare å krysse fingrene for at arbeidet vil bære frukter. Magne.
  10. Det er vel ikke verre - eller det er like ille - å miste jobben uansett hva du jobber med. Kan ikke se noen grunn til at de som jobber innenfor fiskeoppdrett skal gis særbehandling, eller kompensasjon som du skriver, om de blir arbeidsløse. Forstår ikke en slik argumentasjon. Her må det være snakk om vanlig ledighetstrygd og evt. omskolering. Magne.
  11. Må rette en spesiell takk til Nils - Fiskern35 for all info han har bidratt med i form av egen tekst og linker i denne tråden. Jeg innrømmer glatt at jeg har spist oppdrettsfisk (laks/ørret) 1-2 ganger i uka de siste årene. Ikke for å støtte oppdrettsnæringen men fordi jeg har ansett denne fisken å være relativt sunn kost. Jeg spiser også gris og storfekjøtt uten at jeg gjør det for å støtte kjøttbransjen, som også har mange svin på skogen. Og jeg spiser kylling og egg selv om også fjærfebransjen har blitt avslørt for uetisk produksjon ved flere tilfeller, men ikke for å støtte bransjen. Jeg må ha mat! Også frukt og grønt selv om det stadig påvises reststoffer av sprøytemidler og bakterier også i disse produktene. Såkalt "ren mat" tror jeg knapt finnes, selv om vi de siste årene har fått et utvalg av økologisk dyrket mat. Nok om det. Jeg ble skremt av å lese de siste linkene som jeg med få unntak hadde lest tidligere. Synes hele næringen nå fremstår som useriøs og manipulerende. Stiller også et stort spørsmål ved hvor Mattilsynet har vært i alle disse år. Man mister jo tilliten til alt som finnes av kontrollinstanser som er lønnet av oss og skal jobbe for oss, vår mattrygghet og vårt naturmiljø. Og ja, jeg har spist mitt siste måltid med oppdrettsfisk. Ikke bare som en reaksjon overfor en useriøs næring men også med tanke på egen helse. Er faktisk litt flau over ikke å ha snappet opp mer av informasjonen som her er gitt tidligere. Må si jeg blir mer enn skeptisk hva angår integriteten til flere av våre mest profilerte kokker også. De siste to årene har det knapt vært sendt et eneste TV-program uten at det har stått en kokk i et hjørne, og oppdrettsfisken har blitt skrytt opp i skyene. Eneste programmet jeg vet jeg ikke har sett et kokkehjørne i, er værmeldingen. Magne.
  12. Minst en av oss har misforstått engasjementet her totalt. Hovedpoenget, slik jeg oppfatter det, er et være eller ikke være for villaksen, der oppdrettsnæringen spiller en stor negativ rolle slik den har vært drevet til nå. Magne. Nettopp. Og hvordan vil du angripe det? Jeg ville forlangt det samme fra oppdrettsnæringen som fra en hvilken som helst annen produksjonsbedrift, verken mer eller mindre. Dersom forsvarlig avfallshåndtering (slam/kloakk) og miljøstandard (herunder medisinbruk, rømninger og gyro-problematikk) medførte så store utgifter at lønnsomheten i bedriften ble for lav til videre drift, måtte man ta følgene av det og legge ned. Da ville det ikke være liv laga å fortsette. Prinsippet om at forurenser må betale for opprydding etter seg må gjelde også for oppdrettsnæringen. Hvilke løsninger oppdrettsnæringen må utvikle og benytte seg av for å bli såkalt bærekraftig, er næringens eget problem. Og uten miljømessig, tilfredsstillende løsninger på problemer knyttet til produksjonen, bør ikke nye konsesjoner bli gitt, og tidligere gitte konsesjoner bør inndras om ikke problemene løses innen x antall år. I dette tilfellet, når man så de alvorlige konsekvensene av produksjonen, burde man allerede for 15-20 år siden forlangt at all produksjon skulle flyttes på land slik at hele prosessen lot seg kontrollere. Magne.
  13. Minst en av oss har misforstått engasjementet her totalt. Hovedpoenget, slik jeg oppfatter det, er et være eller ikke være for villaksen, der oppdrettsnæringen spiller en stor negativ rolle slik den har vært drevet til nå. Magne.
  14. Sitat fra Nils Kvisgaard, Dagsavisen 17. april: http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1012/thread272346/#post_272346 "Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen har en visjon om at oppdrettsnæringen skal 6-doble sin produksjon av oppdrettslaks innen 2050, som tilsvarer ca 6 millioner tonn oppdrettslaks." Man kan håpe og tro ministerens visjoner er utopiske, men når man hører og leser hvor stolte våre politikere er når de snakker om industrieventyret oppdrett, blir man mildt sagt bekymret. Hadde enda oppdrettsministeren lagt til at vi først må løse de miljøproblemene oppdrettsnæringen i dag står for før vi tillater fortsatt drift og evt. gir nye konsesjoner, hadde hun i det minste vist et snev av ansvar og fornuft. Så er ikke tilfelle! Magne.
×
×
  • Opprett ny...