Gå til innhold

Rune Aasen-Vaksvang

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Rune Aasen-Vaksvang

  1. Dette er et interessant tema. Selv er jeg nok en av de mer anonyme brukerne av FFS, men det betyr ikke at jeg ikke bruker FFS. Jeg har vært registrert medlem siden 2006, og har vært flue på veggen i ”gode og onde” dager. Først vil jeg si at jeg tolker Andrè sin kommentar ”Det er ikke folk som bruker FFS som er problemet” slik: Utfordringen er at det er en stor mengde fluefiskere der ute som IKKE bruker FFS. Jeg har ikke noe fasitsvar på dette, men jeg har jo gjort meg noen tanker underveis. Jeg er superenig i det Rakkenes skriver. FFS fungerer dårlig på alt annet en PC´n. Joda, jeg får det til å funke på mobilen etter å ha knotet litt, men allerede her tror jeg alle de som er vant til at alt går av seg selv har ramlet av lasset. Utifra mine egne erfaringer, så ser jeg at 70% av fluefiskere bruker mobil, nettbrett eller TV app når de surfer på fluefiske. Altså samme erfaring som Rakkenes. Jeg har også registrert en negativ fremtoning på FFS til folk som har egne blogger, FB grupper, youtube kanaler, bransje tilknytning og folk som vil bli og er sponset. Hvis vi tar fluefiskenorge, fjerner gruppene jeg nevner over, så sitter vi plutselig igjen med en ganske mye mindre gruppe. Det burde ikke være noen ”triumf” for FFS at alle disse bidragsyterne med venner da velger sine egne kanaler. I mine øyne har det vært et stort tap for FFS hver gang en av disse profilene har trukket seg ut. Jeg sier ikke at folk helt uhemmet skal få pumpe ut reklame i alle retninger og setninger, men jeg er sikker på at det finnes en gylden middelvei. En siste ting er alle avsporingene i tråder. Et godt eksempel er jo denne tråden. Det ender ofte opp med å bli personlig. Det diskuteres hvem som sa hva, hva de mente, hva de burde gjort og ikke sagt. Totalt uinteressant for de som vil lese om fluefiske og fryktelig skremmende for neste generasjon når de ser/leser hvordan mann blir taklet om man ikke er 100% politisk korrekt. Det kan da ikke være noen medlemmer her som med hånda på hjertet syntes dette ser bra ut, sett utenifra og inn? Oppsummering: Det er så sykt mye flinke og inspirerende folk både her inne og der ute, vi er bare litt dårlige på å ta vare på det vi har sammen.
  2. Er ikke 100% sikker, men jeg tror følgende: Bilde 1. Rundbiff, 2. Lårtunge, 3 Indrefilet, 4 Entrecote eller høyrygg. Bilde 1 og 2= Grytekjøtt. Bilde 3 og 4= Biff
  3. Har vært på Island to ganger i overgangen august/september, og Daddy Long legs har vært giftig på varme dager ;-)
  4. For min egen del så opplever jeg forskjellen på tiden før og etter FB som ganske likt. Informasjon har jeg alltid klart å skaffe meg. Brukte riktignok MYE mer tid i den lokale fiskesjappa før sosiale medier hadde sitt inntog. Gutta bak disken delte gladelig om seg med informasjon og lærdom. Temaet rundt bålet var kanskje et annet før i tiden også? Da delte vi opplevelser og erfaring. Nå diskuterer vi heller det som skjer på nett. Mengden av informasjon har alltid vært der, forskjellen er hvor vi henter den. Når det gjelder rekruttering så tror jeg ikke dette påvirkes i stor grad av diskusjonene på sosiale medier. Det er vel en forholdsvis liten gruppe mennesker som er aktive og som gjør mye ut av seg selv på nett, folk flest henter egen inspirasjon andre steder enn FB og bruker fluefiske på sin egen måte. Sosiale medier er frivillig og vi velger selv hvem vi skal følge og hvilke grupper vi skal være med i. Det som forbauser meg mest er hvor mange som tydeligvis følger grupper og personer de irriterer seg over.
  5. Hadde det vært en idè og laget en egen fane med " siste fra kjøp og salg". Slik at ikke andre saker og innlegg drukner i disse annonsene?
  6. Hei. Henger meg på det Håvard skriver over her. Jeg kjører selv "Narrow", og syntes det funker greit. Filmer også i HD (1080p) og 60 fps til normalt bruk. Bruker riktignok et DSLR mest og bruker Gopro kun i spesielle anledninger. DSLR`n kjører jeg også i 1080p/ 60fps. Syntes det gir en del fleksibilitet hvis jeg vil dra ned hastigheten litt på enkelte klipp. Bruker riktignok litt mer plass på minnekortet. Kan anbefale deg å bruke en liten "rigg" til Gopro`n. En selfie stang, eller en annen form for et håndtak hjelper veldig mye på stabiliteten :-) Ps. Det finnes funksjoner i litt avanserte redigeringsprogrammer som gjør at du kan dra ned hastigheten på klippene dine utover den bildehastigheten du opprinnelig har filmet i. ;-)
  7. Enig med deg Jarle. liten risiko for at en belly synker til bunns. Men jeg tenker litt sånn at om du mister lufta i en side blir den nok ikke særlig medgjørlig. faren er da stor for at mann må i vannet, og med vadere, krampe i beina osv kan flytevesten være til god hjelp uansett. Har også tenkt tanken på at mann kan få et illebefinnende ute på vannet, da hjelper det jo fint lite med både lille og store havhesten på hylla. Har aldri opplevd at en slik vest har vært til bry heller, så jeg ser ingen grunn til å la den ligge igjen på land ;-)
  8. Bruker alltid automatisk oppblåsbar flytevest i belly eller båt. Billig livsforsikring ;-)
  9. Når du lagrer excel dokumentet huker du av der det står windowskompatibelt (kommer ann på hvilken versjon du har) eller gå inn i innstillinger i excel og velg kompatibilitet og velg deretter "windows formatert text". Selv lagrer jeg dokumentene i "excel-arbeidsbok (.xlsx) og har aldri hatt problemer med å sende til windows maskiner. Du kan også hvis du bruker Mail huke av "send windowskompatible vedlegg".
  10. Artig :-) Takk for informasjonen :-) Jeg var redd jeg aldri skulle få vite historien bak denne stanga. Verdien på den spiller ingen rolle for meg. Stanga skal etterhvert opp på veggen med snelle og line. En gammel håv, en fiskeveske og morfars fiskehatt skal få plass ved siden av. Kan fortelle at stanga ga meg en morsom opplevelse når jeg skulle prøve den. Det er den roligste stanga jeg noensinne har prøvd. Men allikevel var det masse punch i den og jeg kastet overraskende langt. Kan tenke meg at det er en artig opplevelse å kjøre fisk på en sånn stang :-) Takk igjen :-)
  11. Det kan se sånn ut ja. Også er jo spørsmålet om den første bokstaven er en V eller en B?
  12. Jeg tror det er silkesnøre på snellene. Snøret kan egentlig minne litt om en sånn grønn kles-snor som mutter`n hadde i hagen når jeg var liten. Det finnes kanskje sånne fortsatt når jeg tenker meg om ;-) Hadde uansett vært moro om noen klarte å tyde skriften på stanga.
  13. For noen år siden rydda jeg på hytta i Solør og innerst i boden fant jeg denne fluestanga. Mormor sa den gangen at det var morfar`s stang og at han en gang i tiden var ivrig fluefisker. Fant også en haug av gamle fluebokser med fluer, linedressing og sneller. Men denne stanga var i så god forfatning at jeg har oppbevart den sammen med resten av utstyret inne i varmen. Titt og ofte har jeg pakket den ut av trekket og tittet litt på den. Jeg har til og med luftet den en tur i Hemsedal. Jeg har hele tiden lurt på hvor den kommer i fra, hvem som har lagd den, og hva slags merke det er. Jeg har problemer med å tyde skriften på den og skjønner heller ikke hva 306.9`står for? Den er to delt, er lenger en 9 fot og takler snøreklasse 5 sånn passe greit. På trekket står det Reinli 2-delt, men jeg er usikker på om dette trekket er orginaltrekket eller om det egentlig tilhører en annen stang. Det har en ganske mye dårligere forfatning en stanga. Noen som vet, eller kjenner til dette?
  14. Hei. Kan anbefale deg å ta en titt på Canon 700d. Brukervennlige funksjoner og bra kvalitet. God autofokus dersom du bruker STM objektiver fra Canon. (f.eks 18-135mm IS STM) Mulig du havner litt over 5000,- men såpass bør du kanskje legge i et speilrefleks ink objektiv uansett ;-) Har selv brukt Canon 650d til foto og video et par år, før jeg nå nylig oppgraderte til 7d mark2.
  15. For å utdype hva jeg mente med det, mener jeg altså at det å reise på fisketur for meg er rekreasjon. Det er ferie eller fritid. Det hender jeg også har ferie eller fritid når jeg ikke er på fisketur, og da bruker jeg gjerne penger på andre ting som er langt dyrere enn et fiskekort. -En kveld på byen med et par kompiser kan fort koste mer en 220 kr. -Et par nye album fra itunes koster like mye. -En ettermiddag på Tusenfryd koster mye mer. -En kinobillett pluss poppkorn og cola koster vel omtrent det samme. Jeg kan sikkert fortsette, men går utifra at de fleste her på forumet ikke er så opptatt av hva jeg gjør på fritiden min ;-) Poenget mitt er som du sikkert skjønner, at de fleste av oss bruker en del penger på ting som er "vanlig", men når det kommer til å bla opp for et fiskekort, som for meg personlig gir mye mer tilbake i form av opplevelser, enn de andre tingene jeg nevner., så steiler folk fordi det er dyrt..
  16. Å legge skylda på Fishspot eller folka bak filmen blir litt feil etter min mening. Hadde f.eks en aktør som Fishspot vært på plass den gangen filmen ble laget hadde det neppe vært noe problem i etterkant av filmen.. 220 kr pr døgn er heller ikke mye penger sammenliknet med andre aktiviteter vi gjør uten å tenke oss om.
  17. Flaks eller uflaks har du når du et halvt år i forveien må bestemme deg for hvilken uke du skal ha ferie fra jobben for å reise til drømmeelva for å fiske. Om du rett og slett treffer de optimale forholdene. I en fiskesituasjon handler det vel mer om talent / ikke talent og erfaring. Og siden jeg ikke kan dokumentere denne påstanden, er det vel bare flaks om det er riktig.. basert på erfaring..
  18. Det høres kanskje ut som galskap, men jeg tok meg selv i her om dagen, da jeg var på vei fra bilen og inn døra hjemme, at jeg plutselig ble stående midt på gårdsplassen å lytte til den fantastiske lyden av snøen som smeltet og dannet en liten bekk over gårdsplassen og ned i en kum. en sånn klukkelyd. Jeg tror jeg til og med lukket øynene et lite øyeblikk og lot fantasien ta meg med til sommer og klekkende døgnfluer.. Ja det er tøft å være fluefisker om dagen...
  19. Ja! Du er nok langt ifra om å være alene om dette ;-) jeg har gjennom vinteren flere ganger vært i fiskeboden og sjekket status på utstyret. Bare for å konstatere at alt er der og gitt det et vennlig stryk i håp om at det skal gi mange flotte opplevelser utover våren og sommeren :-)
  20. Jeg blir nysgjerrig på hva slags objektiv du bruker? 16 mpx skal vel som turboleiv nevner være mer en godt nok, og det slår meg at du kanskje bruker et objektiv som ikke er all verdens lyssterkt? Da har det jo lett for å bli litt kornete dersom lyset ikke er optimalt. Uansett, jeg har nettopp kjøpt Canon 7D Mark 2, med et par L objektiver og så langt er jeg superfornøyd.
  21. Jeg er av den oppfatning av at det er lov å prøve seg på et lavt bud, men for ikke å "ødelegge" eller senke en allerede fornuftig pris fra selger ville jeg gitt budet på PM og ikke åpent i en tråd. Et veldig lavt bud som alle ser vil kanskje ha den effekten at flere får den oppfatningen av at gjenstanden ikke har den verdien selger mener det har selv om det er en fornuftig og riktig pris. I noen tilfeller er kanskje selger desperat etter penger til tross for at annonsen avviser lave bud, og i disse tilfellene vil jo et lavt bud ofte bli akseptert likevel. Da er jo budet isåfall den rette prisen i dette tilfellet. Det er vel til syvende og sist etterspørselen i det øyeblikket varen selges som avgjør verdien. Et "skambud" kan være riktig bud om du får aksept, eller et "heltbakmål" bud dersom det blir solgt for langt høyere pris en det du var villig til å betale. Jeg har vanskelig for å tro at det finnes noen fasit her. På bruktmarkedet er det ofte tilfeldighetene som bestemmer. ;-)
  22. Henger meg på her! Meget pent :-) Bra jobba gutta!
  23. Jeg fisker uforsvarlig mye. og det gjør heldigvis dama også. Fluefiske blir plutselig veldig ukomplisert når dama er like ivrig som meg selv.. anbefales :-)
×
×
  • Opprett ny...