Gå til innhold

HSD

Members
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av HSD

  1. Takk for tips og tilbakemelding! Da er Barrio 125 GT bestilt.
  2. Takk for svar! Barrio GT 125 kjenner jeg ikke til. Selges dette snøret i Norge?
  3. Supert, takk for svar! Er det et av snørene dere særlig kan anbefale til tørrfluefiske?
  4. Hei Jeg skulle gjerne hatt et par tips knyttet til valg av fluesnøre til min Sage TCX #5. Er det noen som har et snøre de kan anbefale til stangen? Jeg har ikke klart å finne en anbefalt vekt på fluesnøret til stangen, men kanskje noe andre vet dette? På forhånd takk for hjelpen
  5. Satts på Bergvann I Grunnevann så er det ikke så mye fisk så vi satte ut fisk der igjen for et par helger siden. Hvis du skal fiske der så hver forsiktig med småfisken nå Vi fisket hovedsakelig i Bånetjønn, men det var lite liv, for mye vind. I Grunnevann så vi en stor ørret som lå død i vannkanten. Det var ikke noen synlige skader på den. Død av alderdom? Neste gang blir det Bergvann!
  6. Takk for svar! Jeg har hovedsakelig fisket i Baneheia og Jegersberg til nå. Favoritten til nå er Baneheia, kort vei og forholdsvis pen fisk:) Til tider mye folk, men stort sett går det greit. I Jegersberg har jeg bare fått liten fisk. Tenkte jeg skulle prøve Bymarka med grunnevann, storemyrvannet og bjortjønn en dag. Er det noen som har noe erfaring med disse vannene?
  7. Hei! Fluestangen er endelig tatt med til Kristiansand, og jeg er klar for å prøve ørretfisket i Kristiansand. Problemet er bare at jeg vet ikke hvor jeg skal fiske! Noen som har noen tips? Størrelse er ikke det viktigste i første omgang, jeg ser hovesakelig etter et vann der jeg kan ta en kort kveldstur til for å kaste litt, og kanskje lure en ørret på tørrflue. Jeg bor forresten på Lund. Jeg er ytterst takknemlig for alle tips!
  8. Jeg kommer (forhåpentligvis) til å fiske mest med tørrflue, men det blir nok også litt våtfluer og nymfer når været ikke tillater noe annet. Hvilken fortom bør jeg da velge? Stangvalget står nå mellom to alternativer: Alternativ 1 - Eikre Fly Faciel http://www.gero.no/produkter/eikre-fly-stenger/eikre-fly-faciel-9-fot-5.aspx Alternativ 2 - Scierra HM 4 http://skittfiske.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=62699 Dersom noen kunne gitt noen anbefalinger om hvilken jeg bør velge hadde jeg vært evig takknemlig! Jeg håper å bestille i dag eller i morgen, slik at jeg forhåpentligvis får stanga til neste helg!
  9. Hvilken størrelse på fortommen bør jeg bruke? 4x? Er det noen produsenter som lager bedre fortommer enn andre? Bør jeg bruke fluorcarbon til spissen? Hvor lang backing trenger jeg? Dette er sannsynligvis et veldig teit spørsmål.. Men hvordan binder man fortommen til snøret? Ved hjel av noe slikt? http://www.gero.no/produkter/skytelinelokker/roman-moser-trout-lokker.aspx Dette ble veldig mange spørsmål!
  10. Takk for svar! Den Eikre-Fly stanga så veldig interessant ut! Det snøret fra SA har jeg hatt tidligere, og jeg var fornøyd med det, så jeg tror det blir det igjen. Jeg har også tenkt å begynne å bruke microringer. Tidligere har jeg opplevd at jeg har "spist" fortommen veldig fort, og at det da har blitt for kort. Men med en microring kan jeg bare skifte ut spissen når den blir for kort Det jeg lurer på er hvor stor microring jeg burde bruke? Burde jeg bruke mindre til tørrfluefiske, og større til feks nymfer og våtfluer? Jeg har sett på disse microringene: http://www.flue.no/epages/Store.sf/no_NO/?ObjectPath=/Shops/Nicco/Products/%22Siman%20Titanium%20Microrings%22/SubProducts/%22Siman%20Titanium%20Microrings-0001%22
  11. Heisann! Er det noen som har noe erfaring med stenger fra Scierra? Tenkte jeg skulle kjøpe meg ny stang til sesongen i fjellet starter, med pris opptil 2000 kr, grunnet begrenset studentøkonomi. I den forbindelse sett på noen stenger fra Scierra. Er det noen som har noe erfaring med stenger fra Scierra? Noen som har noe tips om hvilken av disse jeg eventuelt bør kjøpe? Forøvrig er jeg nybegynner og bruker latterlig mange timer per fisk jeg får. Jeg fisker hovedsakelig ørret, og har derfor tenkt å kjøpe en stang i klasse 5. Jeg har sett på disse tre: http://www.skittfiske.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=61976 http://www.skittfiske.no/aspx/produkter.aspx?l=3&t=2287&g0=1&g1=10&g2=14&g3=1497&visavdeling=1&g0txt=&g1txt=08.%20Fluestenger&g2txt=Scierra&g3txt=HM4 http://www.skittfiske.no/aspx/produkter.aspx?l=3&t=1226&g0=1&g1=10&g2=14&g3=786&visavdeling=1&g0txt=&g1txt=08.%20Fluestenger&g2txt=Scierra&g3txt=Matuka Jeg er evig takknemlig for alle svar
×
×
  • Opprett ny...