Jump to content

Flunes

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  234
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Flunes last won the day on April 26 2016

Flunes had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1766 profile views
 1. Mudderfluene er også veldig mørke
 2. Kan det ha vært mudderflue? Mer kjent med forholdene litt lengre sør jeg. Og her sammenfaller ofte mudderfluene med marginata på vannene i høyden du beskriver og høyere. Ikke at jeg betviler observasjon din av vårflue altså.
 3. Bra med noen godt fortynga streamere som waffern sier, men selv fortynger jeg ikke Zoo Cougers. De synes jeg går best ufortynget fisket med sinktip eller rene synkeliner og kort fortom (fin "wobblende" gange).
 4. Mange takk for tips eide!!
 5. Hei.... Har fisket mye i strie elver her vest. Både ørret, sø og laks. Et kanskje litt kjedelig, ullent og generelt svar/tips, men likevel det viktigste uavhengig av om jeg fisker tørt, vått eller bunnsubber er kontroll på snøre og fortom. Det innebærer som oftest å komme så nær spotten/fisken som mulig uten å skremme. Plassering for å kunne bruke kortest mulig line/fortom utenfor stangtuppen er pri.1 og det som avgjør kvaliteten på drivet, det være seg død drift, sving eller hva har du. Spennende tema waffern....
 6. Hei. Som overskriften antyder er jeg på jakt etter et skikkelig kvalitets stykke vinterpels/hår av rådyr (senter ryggstykke). Om det er noen jegere eller andre som har eller vet hvor jeg får tak for tiden hadde jeg blitt skikkelig glad.
 7. Mønster og materialer brukt etter min smak! Går sjelden feil med disse materialene i ephemerella klekkere. Har både tid og materialer til rådighet her på hytta i kveld til å teste ut denne i stikka til morgendagens forhåpentlig ooo så heftige klekinger på "glatta" nedforbi strykene og riflene. Likte teknikken med splittet cdc loop og likte timingen din Pål på deling av denne midt i prime time.... takk
 8. Ja men i alle dager folkens. Svivel på fortom og tørrfluer?? Slike stilistiske propeller er jo bare stilistiske propeller og har vel ingen større verdi ved elv eller vann enn et godt fotografi på glanset papir av aktuelt insekt. Edit: Har ikke testet nevnte fluer eller svivler. Så det kan jo fungere for alt jeg vet. Men likevel, tenker det må da vel finnes enklere /bedre løsninger for å lure sær ørret enn å benytte slike kunstverk av noen fluer som i tillegg trenger svivler for ikke å propelere og lage surr og vas.
 9. Enig med Pål her. Cripple dun har vært svaret for meg senest nå de siste dager. Jeg har alltid halvparten av disse med tofarget vinge: svart og lys dun. Gull verdt ved vanskelig lys og tette klekkinger.
 10. Pål: Jeg mener vel egentlig at man ikke trenger å konsentrere seg om noen bøker spesielt, eller bøker i det hele tatt når det kommer til fluer og fiske. Men for noen av oss er dette mye av moroa. Av bøkene du nevner er vel "The Dry Fly" mest relevant i denne sammenheng. Fluene til Fontaine var ganske kontroversielle og skapte i sin tid både forargelse og fasinasjon. Baserte på hva han og dykkerne hans mente var viktige triggere utfra undervanns undersøkelsene de utførte. "Caddisflies" er et annet og tyngre kapittel, og anses vel som bibelen innenfor emnet når det kommer til vårfluer. Den leste jeg opp og ned til øyet ble stort og vått. Interessant fordypning ja, men nødvendig nei
 11. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen. Om fluen / fisketips: En variant av Gary La Fontaine`s "Halo midge emerger". Fiskes som andre fjærmyggpupper i eller like under filmen, enten alene eller som dropper foran eller bak/under en eller annen tørrflue (eventuelt indikator). Har også hatt hell med den fisket dypt som dropper etter en tung nymfe i elv. For mer info anbefales å lese opphavsmannens undersøkelser, tanker og betraktninger i hans bøker og artikler. Hilsen Flunes (laget automatisk av Fluedatabasen)
 12. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen. Om fluen / fisketips: Irsk mønster av en klekkende stor fjærmygg. En fin allround flue som kan fiskes på flere måter. Har fisket særlig godt i store størrelser når de største fjærmyggene er på farten i kystnære stillevann her på vestlandet. Fiskes som andre myggpupper/buzzere. Fungerer også bra på fjellvann fisket alene,- som en av to eller tre fluer under driftfiske, eller fra land i litt bris/vind. Flua kan varieres i fargevalg og forenkles gjerne i størrelser fra #14 og nedover. Felles er den to-fargede kroppen av flexifloss som skaper en fin segmentert effekt Hilsen Flunes (laget automatisk av Fluedatabasen)
 13. Takk simen! Det er brukt slik blank, halvtranspararent skumplast som man finner rundt div nye elektriske apparater. Bør dog være av en litt holdbar type som tåler litt uten å gå i oppløsning på første fisken eller bjørkegreina. Bindes inn spent og brettes tilbake ved hjelp av dubbingnåla så den dobles til et slags vingeanlegg. Teknikken og ideen bak finnes beskrevet i bøker til opphavsmannen (Gary La Fontaine), men sikkert også på nett uten at jeg har noen titler eller linker her nå...
 14. Takk for det Rune! Er i mine øyne som du antyder en slags wet duckfly, softhackle..... eller la oss kalle det en våtflue Bruker den mye som akkurat det i disse store størrelsene på fjellet, i klassisk våtflue vaskeline maner når det blåser litt "oterbris" Fisker som fy der også....
 15. Stokkebekken har tidligere og nylig generøst vist oss fluer, teknikker og fortalt om det flotte fjærmyggfisket de har på den grønne øya tidlig på våren. Alt dette mens det meste av våre fjærmygg fortsatt kravler rundt på bunnen i "bloodworm" stadiet. Slike turer skulle nok flere av oss hatt på blå resept etter en lang vinter her nordpå. Mener å ha lest eller hørt at det er de massive klekkingene av fjærmygg tidlig på våren og ender som gasser seg i disse som er opphavet til det lokale navnet Duckfly (rett meg om det er feil). Her vestpå og særlig i enkelte vann ytterst mot kysten klekker det på våren noen svære fjærmygg, gjerne #12 - 10. Langt ifra i slike mengder som i Irland, men nok til å gi årets beste fiske i flere av vannene. Her er et irsk mønster jeg har hatt bra fiske med under disse klekkingene, fisket alene, som dropper nummer to eller hengende under en tørr variant..... Fra bladet Flyfishing & Flytying rundt årtusenskiftet - "Haching duckfly" Tmc 2487 #12 En noe mindre variant av denne med oliven istedet for oransje flexifloss og sennepsgule cheks fisker også godt. Da særlig i innlandet og på fjellet.
×
×
 • Create New...